***

Белоградчик.

От 19.30 часа на крепостта "Калето“ пред Белоградчишките скали, Фондация "Нашият дом е България“ кани всички българи на концертяа "ПАЗИТЕЛИТЕ“. Събитието е част от 7-мия летен фестивал "Опера на върховете“ на крепостта "Калето“ пред Белоградчишките скали, посветени на 300 години от рождението на Паисий Хилендарски, 260 години от написването на История Славянобългарская, началото на Църковната година и 137 години от Съединението на Република

България.

***

Благоевград./с. Логодаж.
От 14.00 часа в двора на училището в село Логодаж, община Благоевград организира Първи фестивал на лютеницата .

***

Благоевград.

От 15.30 часа в в конферентна зала на Областната администрация (площад "Георги Измирлиев“), министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще разясни предстоящите до края на годината проекти по Плана за възстановяване и устойчивост и по структурните фондове на ЕС.

***

Бургас.

От 10.50 часа в в ICCB конгресен център в сърцето на морската гара в Бургас, ще бъде открита 9-то издание на BurgasConf. Това е едно от най-значимите събития за програмисти и хора, работещи в дигиталния ИТ сектор.

***

Велико Търново.

От 11.00 часа на откритата сцена на "Арт лято“ до Художествената галерия "Борис Денев" в парка "Асеневци“ във Велико Търново, ще бъде закрит Международният театрален фестивал "Лято, кукли и приятели".

***

Видин.

От 14.30 часа до крепостта "Баба Вида“ (пред барутния склад) кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков ще поздрави участниците във велопрехода "Дунав Ултра“. Тази година събитието се организира под наслов "Реката, Добруджа и морето“.

***

Видин.

От 19.00 часа в крепостта "Баба Вида“ е откриването на средновековния фестивал "БъдинЪ“, който ще се проведе в рамките на два дни.

***

Перник.

От 12.00 часа в зала "Струма“ на Областна администрация Перник (площад "Свети Иван Рилски“) министърът на иновациите и растежа Александър Пулев и областният управител Людмил Веселинов ще дадат брифинг за представяне на първата за България процедура от Плана за възстановяване и устойчивост – "Технологична модернизация

***

Стара Загора.

От 09.30 часа пред Туристически информационен център, ще тръгне безплатен градски тур "Улица във времето“

***

Стара Загора.

От 10.00 часа на лятна сцена, Куклен театър, ще се проведе спектакъл за деца "Сливи за смет“.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в с. Старозагорски бани ще бъде открит XVI Национален тракийски фолклорен събор "Богородична стъпка“

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър ще се проведе концерт на млади пианисти – носители на национални и младежки награди "Картините на Рахманинов“.

***

Търговище.

От 11.00 часа в Държавен куклен театър Търговище ще бъде представен спектакъла за деца "Чичо Пейовият двор“.

***

Шумен.

От 10.00 часа на площада пред НЧ "Надежда-1927“ с. Белокопитово, ще се проведе Ден на моето село. Празник "Бабината питка“

***

Шумен.

От 19.00 часа в зала на НЧ "Добри Войников-1856“ гр. Шумен, ще се състои концерт на танцова формация "Wow" към Общински младежки дом гр. Шумен