***

София.

От 10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***

София.

От 10.00 часа в Пресклуба на БТА, ще се състои пресконференция, на която ще бъдат представени дейностите по обособена позиция №2 по проект "Да опознаем другия“. Той е насочен към граждани на трети страни, които пребивават законно в Република България, включително лица, търсещи и получили международна закрила (ЛТМЗ и ЛПМЗ), както и към приемащото общество. По време на събитието ще бъде представен и сборник с лични истории.

***

София.

От 12.00 часа Мая Манолова и членове на "Изправи се България“ ще направят акции пред Министерство на енергетиката, част от кампанията си АнтиСПЕКУЛА.





***

София.

От 17.00 часа ще се проведе церемония по поднасяне на цветя на паметната плоча в градината пред Народния театър "Иван Вазов", откъдето през 1895 г. е започнал първият организиран поход за изкачване на Черни връх. Там ще присъстват официални гости и медии. По-късно ще бъдат положени цветя и на скулптурния паметник на Алеко Константинов на бул. "Витоша" и НДК.

***

Благоевград.

От 09.30 часа в зала "22- ри Септември“ ще се проведе редовна сесия на Общински съвет – Благоевград.

***

Благоевград.

От 10.30 часа на строевия плац на 3-то бригадно командване в Благоевград ще се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва от новоназначени военнослужещи.

***

Благоевград.

От 18.00 часа в малка зала на Градска художествена галерия – Благоевград, Илияна Тошева ще представи своята самостоятелна изложба "Откровения – в търсене на вечното“.

***

Варна.

От 17.30 часа на ул. "Дубровник“ 58, ще се състои официално откриване и освещаване на Диализен център "Хипократ".

***

Варна.

От 18.30 часа пред Фестивален и конгресен център, ще бъде официално открито 30-ти Международния филмов фестивал "Любовта е лудост"

Варна/к.к. "Св. Св. Константин и Елена“.

От 20.00 часа в Аквахаус Хотел & СПА, тераса на лоби бар ще се проведат винени дегустации, томбола със СПА терапии, поп-рок програма, със съдействието на Община Варна

***

Добрич.

От 10.00 часа в сградата на Община град Добрич, гр. Добрич, ул. "България“ № 12, Бизнес зала на 1-ви етаж, ще се проведат консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии за изборите за Народно събрание на 2 октомври са днес.

***

Видин.

От 11.00 часа, в залата на 6 ет. в сградата на общинската администрация кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков ще проведе консултации с представителите на политическите партии и коалиции за определяне състава на секционните избирателни комисии (СИК) във връзка с произвеждането на изборите за Народно събрание на 2 октомври 2022 г.

***

Кюстендил.

От 10.30 часа в заседателната зала в сградата на Община Кюстендил ще се проведе обществено обсъждане на изпълнението на бюджета и сметките за средства от Европейския съюз на община Кюстендил за 2021 година и състоянието на общинския дълг към 31.12.2021 година.

***

Разград.

От 09.30 часа, в зала 308 на Община Разград, ще се проведат консултациите за назначаване на съставите на секционните избирателни комисии за изборите за Народно събрание на 2 октомври са днес.

***

Сопот.

От 11.00 часа на площад "Иван Вазов“ в град Сопот ще се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва на новопостъпилите веоннослужещи в редиците на 61 Стрямска механизирана бригада.

***

Стара Загора.

От 9.00 часа, в зала "П. Р. Славейков“ на Общинска администрация ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа, на Мемориален комплекс "Бранителите на Стара Загора“ ще се проведе тържествен ритуал по полагане на военна клетва от 28 новоназначени военнослужещи от гарнизоните Стара Загора, Хасково, Ямбол и Плевен.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина", ул. "Българско опълчение" 69 ще се проведат следните събития: Вълшебна библиотека. Програми: Нека ни е весело; Интерактивен магичен под - игри безкрай. Пожелах да представя; Четем книгата, гледаме филма; Арт работилничка "Сръчковци".

***

Стара Загора.

От 18.00 часа фоайе на сградата на Община Стара Загора ще бъде открита изложба посветена на Шести международен арт симпозиум "Безгранично изкуство“

Стара Загора./с. Еленино

От 18.00 часа на площада в с. Еленино ще бъдат отбелязани 95 години НЧ "Просвета – 1927 г.“ с. Еленино

***

Стара Загора.

От 20.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се състои концерт на група БТР "Мюзикъл и рок“

***

Стара Загора.

От 20.30 часа на сцената до клуб "Drums“ ще се състои концерт на старозагорската рок банда "Аудиосфера“- алтернативен рок и хард рок

***

Търговище.

От 10.30 часа на сцената в парка на село Голямо Соколово ще се проведе фестивал на традиционните детски игри "Незабравимите игри от раклата на баба“

***

Шумен.

От 09.30 часа в 363 в сградата на общинската администрация, лметът на община Шумен кани представители на политическите партии и коалиции да участват в консултации за определяне на съставите на секционните избирателни комисии (СИК) за произвеждане на избори за народни представители в Народно събрание на Република България, насрочени на 2 октомври 2022 г.