***

София.

В 6.55 часа в сградата на МОН ще бъде генериран изпитният вариант за задължителния изпит по български език и литература

***

София.

От 9.00 часа, до входа на Спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна“ министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще даде брифинг, като тема ще бъдат и допълнителните спешни екипи, осигурени за Черноморието

***

София.

От 10.00 часа в сградата на МВнР, заместник-министърът на външните работи и говорител на МВнР Костадин Коджабашев ще даде брифинг за представителите на медиите.

***

София.

От 11.00 часа, в залата на ул. "Леге“ 2-4, служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще даде брифинг за медиите по актуални теми, свързани с работата на министерството.

***

София.

От 14.00 часа ще се проведе редовният брифинг на Централната избирателна комисия във връзка с предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 октомври 2022 г.

Брифингът ще се състои в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър І“ № 1, вход откъм Ларгото.

***

София.

От 14.30 часа в централата на БСП на ул. “Позитано“ 20, изпълнителното бюро на БСП свиква Национален съвет на левицата.

***

Благоевград.

От 11.00 часа в зала № 5 на община Благоевград, ще се проведе редовната пресконференция на Радослав Тасков-председател на Общински съвет Благоевград.

***

Благоевград.

От 11.00 часа в Национален пресклуб на БТА в Благоевград ще се проведе пресконференция на "Възраждане", на която ще бъдат представени кандидатите за народни представители за 1 МИР Благоевград.

***

Бургас.

От 10.00 до 15.30 часа в морската градина пред Пантеон, ще се състои ваксинация срещу COVID-19. Дейностите се реализират по Програма "Дейности в отговор на Covid-19 в България“, одобрена и финансирана от Американската агенция за международно развитие /USAID/ чрез Международната федерация на дружествата на Червения кръст и Червения полумесец, БЧК-Бургас със съдействието на РЗИ-Бургас извършват ваксинация срещу Covid-19 по населени места.

***

Варна.

От 10.00 часа Апелативен съд - Варна ще обяви решението си по делото за екстрадицията на руския гражданин Алексей А.

***

Видин.

От 9.00 часа ще се проведе пресконференция в Националния пресклуб на БТА във Видин. Пресконференция ще даде лидерът на гражданско сдружение БОЕЦ Георги Георгиев. Темата е : "Масови уволнения в Областна администрация-Видин". Георгиев ще огласи й позицията на Сдружението за предстоящите преговори с "Газпром".

***

Враца.

От 10.00 часа в Детски отдел и филиал в ж.к. "Дъбника", ще се проведе събитието "Лято в библиотеката"- Работилница "Сръчковци"

креативни занимания за деца 5-19г.

***

Кюстендил.

От 18.30 ч. на откритата сцена пред читалище "Братство 1869" ще се проведе класически концерт на Росен Балкански – китара и Фани Куцарова – пиано.

***

Ловеч.

От 10.00 часа в заседателната зала на Община Ловеч, ще се проведе редовно заседание на в Ловеч

***

Пловдив.

Oт 10.30 часа в заседателна зала на Общински съвет, гр. Пловдив, ул. "Авксентий Велешки“ № 20, Сдружение "Национална асоциация за развитие и подкрепа“ гр. Пловдив,ще се проведе пресконференция и кръгла маса по проект "Бъди в безопасност в интернет"

***

Смолян.

От 13.00 часа в Сесийна зала на Община Смолян ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.



***

Стара Загора.

От 10.00 часа, в Зала 2 на Общинска администрация Стара Загора ще се проведат консултации за определяне на съставите на секционните избирателни комисии на територията на община Стара Загора. В тях участие могат да вземат парламентарно представените партии и коалиции в 47-ото Народно събрание, както и такива, които не са били част от НС.

***

Стара Загора.

От 09.00 часа на Строеви плац ще се проведе състезание по военно-приложни спортове "Тракийски войн 22". Мероприятието е във връзка с тържественото честване на 1 септември – Празник на 2 Тунджанска механизирана бригада.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина", ул. "Българско опълчение" 69, РЗИ Стара Загора ще бъде на гости на Детски отдел: Спорт и здраве.

***

Хасково.

От 12.30 часа пред офиса на фирма "Авакс“ , служебният министър на енергетиката Росен Христов ще даде брифинг относно напредъка на Интерконектора с Гърция

***

Ямбол.

От 14.00 часа в зала 107 в сградата на Общинска администрация - Ямбол, ул. "Г. С. Раковски“ № 7, ще се проведат консултации за определяне на съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ и подвижни секционни избирателни комисии /ПСИК/ на територията на община Ямбол за провеждане на избори за избори за народни представители в 48 - то Народно събрание на Република България, които ще се състоят на 02 октомври 2022 година.