***

София.

От 11.00 часа пред Топлофикация-София с адрес кв. Борово ул. Ястребец № 23Б гражданска платформа Изправи се.БГ ще проведе протестна акция срещу високите сметки за парно и ограбващите изравнителни сметки. По време на акцията граждани ще носят получените си непосилно високи изравнителни сметки.

***

София.

От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери строителните дейности на пътя за Клисурския манастир " Света Петка“. Ремонтът обхваща 3.3 км от разклона на пътя кв. "Вердикал“ – с. Клисура до Клисурски манастир "Света Петка“. На проверката ще присъства и зам.-кметът Ангел Джоргов.

***

София.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА ще се даде старт на Национално движение “Бащино огнище“. Целта на новата патриотична платформа е обедини националните интереси на разочарованите от политическата система българи, да им даде реално право на глас и да върне чувстовото за справедливост, което отдавна е изчезнало в обществения живот на България.

***

Бургас.

От 20.30 часа на сцената на Летен театър – Бургас, ще бъде поставена операта "Севилският бръснар" от Джоакино Росини, по иновативната режисура на доц. д-р Александър Текелиев. В главните роли на Розина и Фигаро са известните български певци с международна кариера - сопраното Илина Михайлова и баритонът Добромир Момеков.

***

Варна.

От 13.30 часа в Апелативен съд – Варна, е насрочено заседанието по делото за екстрадиция на Алексей А.

***

Видин.

От 11.00 часа в Епиграфския център ще бъдат представени част от проектите на читалищата от Община Видин, получили подкрепа по ПРОГРАМА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И РАЗВИТИЕ НА ОРГАНИЗАЦИИ В ОБЛАСТТА НА ЛЮБИТЕЛСКОТО ТВОРЧЕСТВО на Национален Фонд "Култура“. Основната цел на тази Програма е да допринесе за цялостното развитие на заниманията с любителско творчество, концентрирайки се върху осигуряването на достъп и ангажирането на по-голям брой участници. Проекти бяха подадени от 12 читалища от Община Видин, като всички те бяха одобрени, а в рамките на утрешната среща ще бъдат представени 9 от тях.

***

Враца.

От 10.00 часа в парка зад паметника на Хр. Ботев, продължава "Лято в библиотеката"- Лятна читалня четене на приказки за деца до 7 години

***

Карнобат.

От 10.00 до 12.30 часа в центъра на град Карнобат ще се състои ваксиниране срещу COVID-19.

***

Ловеч.

От 14.00 часа в Заседателната зала на Община Ловеч е отправена покана за участие в консултации с представителите на парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание за сформиране съставите на Секционните избирателни комисии (СИК) на територията на Община Ловеч за произвеждане на избори за Народно събрание, насрочени за 02.10.2022 г.

***

Ловеч.

От 17.30 часа в ХГ "Проф. Теофан Сокеров“, ще се състои представяне на книгата на Кирил Петров "С ръце строили – с душа изградили“ за майсторите, издигнали Паметника на свободата на връх "Шипка“.

***

Сливен.

От 14.00 часа в зала 105 на общинската администрация, при спазване на въведените противоепидемични мерки, лметът на Община Сливен Стефан Радев отправи покана към парламентарно представените партии и коалиции в 47-то Народно събрание да участват в консултации за съставите на секционните избирателни комисии /СИК/ и подвижните секционни избирателни комисии /ПСИК/.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 18.00 часа, в парк "Пети октомври" до детската площадка, неформална група от украинци и хора, пострадали от войната в Украйна, както и подкрепящи организации - ще проведат Благотворителен базар за ръчно изработени изделия по повод Денят на независимостта на Украйна,

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа Детски отдел на библиотека "Родина", ул. "Българско опълчение" 69 на гости ще бъдат експертите от Европа Директно Стара Загора, които ще изнесат лекция на тема: Аз познавам природата на Европа.

***

Сунгурларе.

От 13.00 до 15.30 часа в центъра на град Сунгурларе ще се състои ваксиниране срещу COVID-19.

***

Хасково.

От 9.00 часа в Областна администрация-Хасково ще бъдат доставени удостоверенията за гласуване на друго място и регистрите за тях за изборите на 2-ри октомври.

***

Хасково.

От 10.30 часа в Детски отдел на РБ "Хр. Смирненски, ще се проведе събитието "Игра на криеница“ от Николай Райнов - чета и рисувам

***

Хасково.

От 15.00 часа в Заседателна зала, етаж 2 на Община Хасково, пл. "Общински“ №1, ще се проведе пресконференция за представяне на проект "Преход към климатично устойчиви общности“, Договор за БФП № Д-33-20/11.07.2022, номер от ИСУН BGENVIRONMENT-4.004-0013. В рамките на събитието ще бъдат представени партньорите, основната цел, дейностите и очакваните резултати от реализирането на проекта.

***

Хасково.

От 15.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ПП "Възраждане" - Хасково за представяне на листата за 29 МИР-Хасково за участие в парламентарните избори на 2 октомври.

***

Шумен.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на директора на Шуменския театър Илия Виделинов