***

София.

От 09.30 часа в Националния дворец на културата (НДК), вход А3, зала №10, (8-ми етаж), министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще проведе Годишна среща на икономическите съветници в Службите по търговско-икономическите въпроси.

***

София.

От 10.00 часа на бул. “Черни връх“ /срещу музея "Земята и хората“/, в платното в посока НДК, ще бъде обявена нова мярка за контрол на безопасността на движението в София.

***

София.

От 10.30 часа в Гербовата зала на "Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев ще удостои с орден "Мадарски конник“ - първа степен посланика на Република Австрия у нас Андреа Вике. Отличието ще бъде връчено на посланик Вике за заслугите й за укрепването и развитието на българо-австрийските отношения.

***

София.

От 11.00 часа в пресклуб "България“ (стадион "Васил Левски“) ще се състои пресконференция на Българския туристически съюз на тема: 127 години организирано туристическо движение в България. В рамките на пресконференцията ще бъдат обсъдени приоритетите на новото ръководство на БТС за развитие на съюза като национална организация за спортно-туристическа дейност.



***

София.

От 11.00 часа на Черната стена в градинката на НДК, председателят на СДС Румен Христов и представители на ръководството ще поднесат венец и цветя, по повод Деня за почит на паметта на жертвите на тоталитарните режими.

***

София.

От 11.00 часа в района на Кремиковски манастир, край София, екипът на Спасителния център за диви животни ще проведе традиционното организирано освобождаване на птици в района на Кремиковски манастир, край София. Това събитие традиционно събира приятели и съмишленици на Спасителния център от София и района. Тази година на свобода, от ръцете на присъстващите, ще бъдат освободени 10 птици, отгледани или лекувани в амбулаторията на Центъра.

***

София.

От 17.30 часа в БТПП на ул. Искър № 9, ще се състои годишната Церемония по награждаване на СТИВ -икономическите съветници, дългосрочно командировани в Службите по търговско-икономически въпроси /СТИВ.

***

София.

От 18.00 до 21.00 часа, в MISSIA23/ул. “Мизия" 23, София/, Асоциация на интериорните дизайнери в България организира дискусия, на която ще бъде представен иновативният за България проект за повторна употреба и рециклиране на матраци. Основната цел на проекта е създаване на център за подготовка за повторна употреба или рециклиране на матраци и генериране на вторичен продукт, който ще допринесе значително за опазване на околната среда.

***

Бургас.

От 19.00 часа в Културен център "Морско казино", ще бъде открита фотографска изложба по повод 90 години от рождението на заслужилия артист от близкото минало Цако Дачев.

***

Варна.

От 18.00 часа в Юнашкия салон МГЕРБ и активът на ГЕРБ - Варна се срещат със социолога Харалан Александров, проф. Антоанета Христова и писателя Христо Стоянов.

***

Видин.

От 14.00 часа, в залата на 6 ет. в сградата на общинската администрация кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков ще се срещне с шестимата състезатели от СК "Радуканови" - част от състава на българския отбор, спечелил трето място в "Игри - атлетика без граници", които се проведоха от 11 до 15 август 2022 г. в гр. Краков, Полша.

***

Ловеч.

От 21.00 часа на площад "Тодор Кирков“ в стария квартал, ще е прожекцията на "Голата истина за група Жигули“ (2021 г.) на режисьора Виктор Божинов

***

Русе.

От 10.00 часа в Заседателна зала на 3-ти етаж в Общинска администрация - гр. Русе, пл. Свобода № 6, ще се проведат консултации и назначаване на Секционни (и подвижни) избирателни комисии за провеждане на избори за народни представители на 2 октомври 2022 г.

***

Сливен.

Oт 10.00 до 12.00 часа експертите на омбудсмана ще консултират гражданите от Сливен и региона в изнесена приемна, която ще се състои в зала "Май“ на Община Сливен на адрес: Цар Освободител №1.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 13:00 часа в Детски отдел на Регионална библиотека "Захарий Княжески" ще се проведат летни ателиета в библиотеката

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина", ул. "Българско опълчение" 69, ще се проведат следните събития: Вълшебна библиотека. Програма "Любими спътници от детството": Ран Босилек; "Измислици-премислици" – работа с говорещо табло/пано/кубче; Арт работилничка "Сръчковци".

***

Търговище.

От 14.00 часа в зала № 28 на Община Търговище, кметът д-р Дарин Димитров свиква консултации за определяне на съставите на секционните избирателни комисии за предстоящите избори за народни представители на 2 октомври.



***

Хасково.

От 10.30 часа в РБ "Хр. Смирненски, Клуб "Млад краевед“ ще има театрална дейност