***

София. 

от 10.00 часа в зала "Средец“ в хотел "Балкан“ президентът Румен Радев ще участва в конференцията "Черно море: по-Близкият изток“. 

***

София. 

От 11.00 ч. в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет ще се проведе извънредно заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество. 

*** 

София. 

От 11.00 ч. кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изградената фотоволтаична система на втората сграда на 12 ДКЦ.

***

Велико Търново.

От 10:30 часа в пресклуба на БТА ще бъде представена книгата на Иван Панайотов - Джовани, посветена на търновците, прославили България по света. Книгата ще бъде представена от Владимир Шумелов

***

Бургас. 

От 14.00 часа в Държавна опера - Бургас ще започне операта "Хубавата Елена".

***

Бургас 

От 14.30 часа в сградата на Община Бургас ще се проведе заседание на Постоянната комисия по здравеопазване към Общинския съвет в града. 

***

Бургас. 

От 10.00 часа в Окръжен съд – Бургас ще се проведе разпоредително заседание по дело за опит за убийство. 

***

Бургас.

От 15.30 часа в сградата на Община Бургас ще се проведе заседание на Постоянната комисия по социални дейности към Общинския съвет в града.

***

Бургас. 

От 19.30 часа в Културния дом НХК предстои премиера на постановката "Един мъж не стига". 

***

Сопот.

От 15:00 часа заместник-кмета на община Сопот – инж. Николай Новаков ще даде пресконференция на тема "Взаимоотношенията между община Сопот, Министерство на финансите и оперативна програма "Околна среда“. Пресконференцията ще се състои в кабинета на инж. Новаков в община Сопот.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в пресечката на ул.“ Кольо Ганчев“ и ул. "Граф Игнатиев“ ще се състои тържествено откриване на паметна плоча на Стефан Зафиров, участник в Старозагорското въстание, един от първите адвокати в Стара Загора след Освобождението.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Културен център – Стара Загора ще бъдат представени книгите "Алманах“ и "Споделени спомени“ и викторина, посветени на 65 години от основаването на Второ основно училище "П.Р. Славейков“ и 195 години от рождението на Петко Рачов Славейков.