***

София.

От 11.00 чaса в Гранд хотел Милениум, София (зала "Микеланджело“) ще се проведе пресконференция на водещата платформа за онлайн игри и спортни залози в България Palms Bet , която става официален партньор на испанското футболно първенство LaLiga.

***

София.

От 12.00 часа Държавният глава Румен Радев ще представи задачите и приоритетите на служебното правителство на церемония в Гербовата зала в президентската институция.

***

София.

От 13.15 часа в Гранитната зала на Министерския съвет ще се състои церемонията по приемственост в изпълнителната власт.



***

София.

От 14.00 часа в зала "Тържествена“ на Министерството на отбраната ще се проведе церемонията по встъпване в длъжност на министъра на отбраната от служебното правителство Димитър Стоянов.

***

София.

От 14.00 часа в МОН ще се състои предаването на поста на министъра на образованието и науката.



***

София.

От 14.00 часа в Министерството на правосъдието Надежда Йорданова ще предаде държавния печат на наследника си на поста Крум Зарков.



***

София.

От 14.30 часа в Министерството на електронното управление ще се състои официалното предаване на властта от министъра на електронното управление в оставка Божидар Божанов на служебния министърна електронното управление Георги Тодоров.

***

София.

От 14.30 часа в сградата на Министерството на ул. княз Александър I №12 ще се проведе церемония по приемственост в Министерството на иновациите и растежа ще се проведе. Министърът на иновациите и растежа в оставка Даниел Лорер ще предаде поста на служебния министър Александър Пулев. Двамата ще дадат изявление за медиите.

***

София.

От 17.00 часа в София, ул. "Филип Кутев“ 1, Интеграционният център "За Доброто“ ще открие

Женския клуб на културата "ОРАНТА“

***

Благоевград.

От 9.30 часа ще бъдат отбелязани 119 години от Илинденско-Преображенското въстание. В този час ще се проведе панихида за героите, загинали за вярата и свободата на България. В двора на храм "Въведение Богородично“ ще бъде извършен ритуал по полагане на цветя в знак на признателност на мемориала на Делчевия род.

От 10.00 часа на площад "Македония“ благоевградската общественост ще почете паметта на загиналите за свободата и независимостта на страната с ритуал по полагане на цветя пред паметника на Гоце Делчев.



***

Благоевград.

От 10:00 часа в театралната зала "Карл Джераси“ в студентски център "Америка за България“, университетски комплекс "Скаптопара“ на АУБ, за 13-и път Американският университет в България (АУБ) ще бъде домакин на най-голямата математическа олимпиада за студенти в света.

***

Бургас.

От 18.00 часа в залата на Областна администрация (етаж 2), ще се проведе среща с Русана Бърдарска и представяне на нейния роман "Опитът“

***

Бургас.

От 20.30 часа на сцената на Летен театър - Бургас ще бъде представн спектакъл на Държавна опера - Бургас - "Аида" от Джузепе Верди, по режисура на проф. Павел Герджиков.

***

Варна.

От 10.30 чсаа ще се проведе пресконференция по повод новата Наредба за обществения ред.

***

Варна.

От 11.00 часа в радио Варна ще се проведе пресконференция за предстоящата Есенна академия на Международния фестивал на червенокръстките и здравни филми.

***

Кюстендил.

От 11.00 часа пред паметника на Тодор Александров ще бъдат отбелязани 119 години от Илинденско – Преображенското въстание.

От 19.30 часа на сцена "Арката“ на площад "Велбъжд“ ще се състои празничен концерт с участието на народния певец Румен Малинов и ансамбъл "Чинари“.

***

Казанлък.

От 18.00 часа в залата на Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства ще бъде открита изложбата на Силвио Томов.

***

Пловдив.

От 9.00 часа в залата на Общински съвет – Пловдив ще се проведе редовно заседание на местния парламент.

***

Стара Загора.

От 10.30 часа пред административната сграда на изцяло обновения покрит пазар в старозагорския кв. "Казански“, ще се състои откриването на пазар "Васил Шаханов“.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69, на гости в отдела ще бъдат експертите от Зелени Балкани Стара Загора, които ще разкажат на децата за прилепите.

***

Стара Загора.

От 19.30 часа в читалищен парк в с. Калитиново ще се проведе празник на с. Калитиново "Илинден“

***

Сливен.

Центърът за подготовка на специалисти започва планирани стрелби на Огневи комплекс "Батмиш“ край Сливен.



***

Сливен.

От 9.00 часа в залата на Регионална здравна инспекция-Сливен ще се проведат "Отворени врати“ с възможност за разговор с лекар от Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания-Сливен.

***

Търговище.

От 09.30 часа пред Народно читалище "Михаил Донев – 1903“ село Лиля, ще се проведе кулинарна изложба с конкурсен характер "Сготви с бира“. Събитието е по повод Международния ден на бирата

***

Търговище.

От 13.00 часа в Народно читалище "Христо Ботев – 1927“ село Драгановец ще се проведе презентации за български писатели

***

Хасково.

От 10.00 часа на пл.“Свобода“ ще се проведе церемония по поднасяне на венци и цветя в памет на загиналите в Илинденско-Преображенската епопея. В честването ще участва Женски народен хор "Зора Зорница“ при НЧ "Зора 1982“ с диригент Иванка Топузова.

***

Хасково.

От 10.30 часа в РБ "Хр. Смирненски“, Клуб "Млад краевед“ ще проведе събитие на тема: Обществен живот облекло, мода, развлечения.

***

Чепеларе.

От 17.00 часа в НЧ "Родопска искра 1880“ ще се проведат форум театрални представления от младежи на тема: "Превенция на различни форми на зависимости“ – една изключително креативна форма за превантивно действие и въздействие върху подрастващото поколение чрез арт техники.

***

Шумен.

От 19.00 часа на площад "Проф. Тончо Жечев“ гр. Шумен, кв. Дивдядово ще се проведе традиционен събор "На вечерник в Дивдядово“