***

Шипка.

От 11.30 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва на връх Шипка в честването на 145 години от Шипченската епопея. Честванията се провеждат под патронажа на държавния глава Румен Радев.

***

Шипка.

От 11.30 часа министърът на отбраната Димитър Стоянов ще почете паметта на загиналите за освобождението и националното обединение на България на две паметни събития на връх Шипка и в местността "Петрова нива“. Министърът на отбраната ще открие фотодокументалната изложба "Випуските на свободата – Шипченски, Орловски, Бузлуджански, Шейновски, Опълченски…“.

От 20.00 часа същата вечер в храм-паметника "Света Петка“ в местността "Петрова нива“ министър Димитър Стоянов ще присъства на заупокойната молитва за загиналите преображенци. По време на тържествената проверка (заря) той ще приеме почетния строй и ще произнесе слово по случай годишнината.

***

Бургас.

От 20.30 часа на откритата сцена на тракийското светилище Бегликташ на публиката ще се предостави възможността да съпреживее отново вечната история за внезапно пламнала страст, отблъскване, емоционална реабилитация, сблъсък на два свята, които неудържимо се привличат, а опустошителните чувства ги унищожават – с операта "Кармен“ от Жорж Бизе.

***

Варна.

От 19.00 часа в Държавна опера - Варна ще се проведе благотворителен концерт "Мечтатели", организиран от СНЦ "ДЮССИ ALLEGRA" и Фондация "Искам бебе"

***

Ветрино.

От 11.00 до 22.00 часа във Фестивалната зона до Исторически парк, с. Неофит Рилски, област Варна ще се проведе "Втори Международен Фестивал на традиционните храни". Входът на фестивала е свободен.

***

Кюстендил.

От 18.30 до 20.30 часа Община Кюстендил организира безплатни работилници, занимателни ателиета и игри за малките посетители на лесопарк "Хисарлъка"

***

Стара Загора.

От 09.30 часа пред Туристически информационен център ще се проведе безплатен градски тур "Августа Траяна към Берое – градът между две епохи“

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Куклен театър – лятна сцена ще се играе "Хитрата Лисанка“– куклен спектакъл за деца

***

Стара Загора.

От 17.00 часа в с. Малка Верея ще се проведе Първи малковерейски събор

***

Търговище.

От 11.00 часа в Държавен куклен театър Търговище ще се играе спектакълът за деца: "Супер доктор Димитров или приказка за мръсните ръце“

***

Търговище.

От 10.00 часа на площада пред читалище Народно читалище "Развитие – 1926“ село Стража ще се проведат Търговище забавни игри с топка

***

Шумен.

От 20.00 часа на площад пред НЧ "Просвета-1926“ гр. Шумен, кв. Макак ще се състои Празник на квартала