***

София.

След 9.00 часа, два екипа на ЦСМП ще транспортират до ГКПП "Калотина“ останалите под медицинско наблюдение в УМБАЛ "Проф. д-р Стоян Киркович“ сръбски граждани, хоспитализирани след инцидента на АМ "Тракия“.

***

София.

От 10.00 до 12.00 часа в заседателната зала на Централното управление на НЗОК, ул. Кричим № 1, ет. 4 ще се проведе работна среща, на която ще бъде дискутирано взаимодействието и обмяната на информация между НЗОК и репортерите, които отразяват нейната работа.

***

София.

От 10.00 часа, в залата на ул. "Леге“ 2-4, служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще даде брифинг за медиите по актуални теми, свързани с работата на министерството.

***

София.

От 10.00 часа зам.-кметът по екология Десислава Билева ще провери подмяната на отоплителни устройства по Проект "Подобряване качеството на атмосферния въздух в Столична община чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с екологични алтернативи“.

***

София.

От 11.00 часа в БТА София ще се проведе пресконференция на "Възраждане", на която ще бъдат обявени водачите на листи за всеки многомандатен избирателен район.

***

София.

От 10.00 до 12.00 часа в заседателната зала на Централното управление на НЗОК, ул. Кричим № 1, ет. 4, във връзка с редица публикации, в които се твърди, че журналистите срещат сериозни затруднения в достъпа до информация от здравните институции, както и че тя не е достатъчно прозрачна, управителят на Националната здравноосигурителна каса, проф. д-р Петко Салчев.



***

София.

От 11.00 часа на "Раковски" 134 ще се проведе брифинг във връзка с намерението на служебния министър на правосъдието Крум Зарков да предостави сградата на европейските ни делегирани прокурори. Председателят на СДС Румен Христов ще обясни казуса и ще зададе интересни въпроси на г-н Зарков.

***

София.

От 11.00 часа, лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова и активисти от партията ще проведат протестна акция срещу необосновано високите цени на горивата в страната, като част от кампанията "Антиспекула".

***

София.

От 12.00 часа в сградата на Министерството на транспорта и съобщенията, ул. "Дякон Игнатий“ 9,

ще се проведе пресконференция на вицепремиерът по икономическите политики и министър на транспорта и съобщенията Христо Алексиев и министърът на строителството, транспорта и инфраструктурата на Сърбия Томислав Момирович, на тема: Двустранното сътрудничество в железопътния и водния транспорт.

***

Бургас.

От 11.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция по повод предстоящия Международен плувен маратон "Порт Бургас 2022“.Главният организатор Цанко Цанков ще даде повече подробности около плувния маратон и ще отговаря на вашите въпроси.

***

Бургас.

От 12.00 часа в Заседателната зала на Община Бургас ще се проведе пресконференция за предстоящия на 20 и 21 август TEEN BOOM FEST.

***

Варна.

От 18.00 до 20.00 часа в Социалната Чайна –Варна ще се проведе единствената по рода си еко работилница, чиято тема ще бъде: "Как се прави лампа от боклуци?"

***

Варна.

От 18.00 часав Градската художествена галерия - Варна ще бъде открита изложбата “Summertime"

***

Габрово.

От 10.30 часа ще се проведе състезание по изкачване на стълбите към Националния храм паметник "Шипка“, Областна администрация Русе. Инициативата се организира от Областна администрация – Габрово и Регионалното управление на образованието /РУО/, като се събитието се реализира и с подкрепата на Областната управа в Русе.

***

Сливен.

От 10.00 часа, в зала 105 на администрацията, кметът на община Сливен Стефан Радев ще даде брифинг на тема изпълнението на европейския проект на "В и К“ ООД за реконструкция на водопроводната и канализационна мрежа и текущите ремонти на общината.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69:

Вълшебна библиотека. Програми: Нека ни е весело; Интерактивен магичен под - игри безкрай. Пожелах да представя; Четем книгата, гледаме филма; Арт работилничка "Сръчковци".

***

Стара Загора.

От 19.30 часа на сцената пред Общината ще се състои Латино фиеста на "Ес Ти Денс“ и приятели

***

Търговище.

От 10.00 часа във фейсбук профила Народно читалище "Михаил Донев – 1903“ село Лиляк, ще се състои онлайн драматизация на приказки от Ангел Каралийчев по случай 220 г. от рождението му

***

Търговище.

От 10.30 часа в Регионална библиотека "Петър Стъпов“ ще състои литературно утро "Майчина сълза“