***

София.

От 10.00 часа в БТА ще се проведе пресконференция, на която Стефан Янев, председател на ПП "Български възход“, ще представи политическите цели и визията на партията за управлението на България.

***

София.

От 10.00 часа ще се проведе брифинг заместник-министърът на външните работи и говорител на МВнР Костадин Коджабашев ще даде брифинг за представителите на медиите.

***

София.

От 11.30 часа заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов и председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" Иво Иванов ще инспектират автомагистрала "Струма“ в района на тунел "Железница“ и свлачищата около него.

***

София.

От 13.00 часа в централата на ПП АБВ на улица "Врабча“ 23 ще се проведе пресконференция на ПП АБВ. Темата на пресконференцията е: Решение за участие на ПП АБВ в предстоящите избори за НС на 2 октомври 2022 г.;



***

София.

От 14.00 часа Централната избирателна комисия ще проведе първия редовен брифинг във връзка с организацията на предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 октомври 2022 г. Брифингът ще се състои в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър І“ № 1, вход откъм Ларгото.

***

Варна.

От 18.00 часа в Художествения музей "Георги Велчев“ ще се състои откриването на изложбата “Море". Изложбата ще е отворена за посещение до 17 септември

***

Видин.

От 9.00 до 10.00 часа в Конферентния център на Областната администрация, екипът на обществения защитник Диана Ковачева, организира информационна среща с граждани и граждански организации по Проект "Електронна система за управление работата на администрацията на Омбудсмана“.

***

Разград.

От 12.00 часа, във фоайето на Областна администрация на VII етаж областният управител Драгомир Златев ще награди самодейците от читалищата в региона, участвали и представили се отлично на XII национален събор на народното творчество в Копривщица.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69:

Вълшебна библиотека. Програма "Любознателни приключения с Bee-bot и Blue-bot"; Ревю на книга; Арт работилничка "Сръчковци".

***

Стара Загора.

От 13.00 часа от Диспечерския център нагазоизмервателна станция Стара Загора

разположен до с. Стамболийски, служебният министър на енергетиката Росен Христов ще даде брифинг, след като инспектира българския участък на Междусистемната газова връзка България – Гърция.

***

Търговище.

От 17.30 часа в Зала 1 на Художествена галерия "Никола Маринов“ и фондация "Международно акварелно общество – България ще бъде открито III Международно Триенале "Духът на акварела“

***

Шабла.

От 11.00 часа на фар Шабла ще се проведе тържествено отбелязване на международния ден на морските фарове, откриване на обновения фар Шабла и церемония по сдаване на длъжността “Началник на Хидрографска служба"