***

София.

От 9.30 часа в ЦИК ПП Изправи се България ще се ригистрира за участие в изборите на 2 октомври.

Новата социална формация поставя като свой основен приоритет повишаването на доходите на българите, преодоляване на неравенствата и справянето с инфлацията, повищаващите се цени на горива, сметки, храни, обедняването на хората.

***

София.

От 11.30 часа на бул. "Княгиня Мария Луиза“ № 91, ще стартира работата на нов Център за административно обслужване на български граждани. Събитието ще уважи и министър Иван Демерджиев.

Новият център е още една възможност за българските граждани, които ще могат да подават заявления за издаване на лични карти, паспорти и свидетелства за управление на МПС (СУМПС/.

***

София.

От 12.00 часа, пред Паметника на медицинските чинове, загинали във войните (в градинката пред ВМА) с 1-минутно мълчание ще бъде почетена паметта на всички лекари, медицински сестри, полицаи, доброволци и граждани, загинали при спасяването на човешки живот.

***

София.

В 15.00 часа на ВИП Терминала на летище София председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров ще приеме пратка от 35 тона хуманитарна помощ от Великобритания, предназначена за пострадалите от конфликта в Украйна.

***

Благоевград/с. Лешко. < /b>

В 12.30 часа в село Лешко, община Благоевград ще бъде отслужен освет /освещаване на курбана/ и ще бъде даден курбан за здраве на жители и гости на селото.

***

Бургас.

От 18.00 часа пред сградата на Бургаска Художествена Галерия "Петко Задгорски" , ще се състои официално откриване и връчване на награди и номинации, на Национална Изложба,

биенале за съвременно българско изобразително изкуство Бургас, 2022г. "ПРИЯТЕЛИ НА МОРЕТО"

***

Варна.

От 8.30 часа ще по повод празника на Варна, започне тържествената архиерейска Света литургия в Катедралния храм "Успение Богородично“, а в 10 часа ще бъде тържествено издигнат флагът на града.

В 20.00 часа в Летния театър ще започне церемония по връчване на почетни звания и отличия. За настроението на зрителите ще се погрижат фолклорен ансамбъл Варна, Поли Николова, Георги Шопов, Петя Буюклиева и Георги Христов.

В 20,30 часа е началният час на празничният концерт край фонтана на пл. "Независимост“, с участието на Симфоничния оркестър и солисти на Държавна опера – Варна: Илина Михайлова, Ирина Жекова, Михаела Берова, Венцеслав Атанасов, Валерий Георгиев, с диригент: Кръстин Настев.

***

Силистра.

От 11.00 часа ще се състои откриването на преобразеното детското отделение #Светулка в областната многопрофилна болница в Силистра. То е втората светулка в мрачните условия за детско здравеопазване в България. Първата е в болницата в Айтос.

***

Сливен.

От 19.00 часа в зала "Сливен“, ще се проведе литературно-музикалният концерт "Културни хоризонти“, който трябваше да се състои на Крепост "Туида“

***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се състоят мероприятията: Вълшебна библиотека. Програма "В страната на загадките": Пътешествие в миналото –Гластънбъри и крал Артур; Моделиране със STEM конструктор; Арт работилничка "Сръчковци".

***

Шумен.

От 10.00 до 12.00 часа в детски отдел на РБ "Стилиян Чилингиров“ ще се проведе детска работилница за изкуство – Клуб "Морска акваристика“