***

Варна.

На Централен вход на Морска градина, пред хотел Одесос, ще бъде открита изложба на репродукции на картини от албум за Варна, издаден на четири езика през 1928 г.

***

Варна.

VIII издание на Международния шахматен турнир за купата на Община Варна ще се проведе на 14-ти август в Юнашкия салон. Инициативата, която ще протече под мотото "Да спортуваме заедно“, се организира от шахматен клуб "Варна" и дирекция "Спорт“.

***

Варна.

От 16.00 часа в Духовно-просветен център Св. Архангел Михаил, ул. 27 юли №9, ще бъде открита иконографска изложба на иконописци от Варненската и Великопреславска епархия – " Светите икони".

***

Варна.

От 20.30 часа от пл. "Независимост“ до входа на Морската градина ще тръгне празнично шествие морска приказка - посветено на 70-годишнината на Държавния куклен театър – Варна

***

Видин.

От 18.30 часа пред Епиграфския музей заместник-кметът Борислава Борисова ще се срещне с организаторите и участниците в тазгодишното издание на Международната гребна регата ТИД.

с. Пиперков чифлик

От 10:00 часа в Църква "Свети Иван Рилски“ в с. Пиперков Чифлик ще се състои традиционно замесване на Богородичен хляб и детска работилница за месене на хляб