***

София.

От 10.30 часа в сградата на Главна дирекция "Национална полиция“ ще се проведе национално съвещание. Участие ще вземе и министър-председателят Гълъб Донев.

***

София.

От 10.30 часа, в Министерството на здравеопазването, министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев ще представи своя екип и приоритетите в работата на ръководеното от него ведомство.

***

София.

От 10.30 часа в сградата на МОН, фоайе "Ротонда" служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов ще представи своя екип и приоритетите в работата на МОН в рамките на служебното правителство.

***

София.

От 11.00 часа в галерия "Средец" на Министерството на културата, бул. "Ал. Стамболийски" 17, министър Минеков ще представи екипа си и приоритетите си в сферата на културата.

***

София.

От 11.00 часа на булевард "Тодор Александров“ 42 Мая Манолова и "Изправи се България“ ще проведат акция "Златна Акция“.

***

София.

От 11.00 часа в БТА проф. Николай Овчаров ще даде пресконференция на тема: "Най – новото при разкопките на Перперикон и Мисионис“.

***

София.

От 14.00 часа на Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще проведе среща със собственика и ръководството на строителната фирма, изграждаща междусистемната газова връзка с Гърция, "Авакс“ и ръководството на проектната компания, възложител на строежа, "Ай Си Джи Би“. Изясняването на реалното състояние и необходимите действия за максимално бързото и ефективно довършване на проекта ще бъдат във фокуса на разговора. В срещата ще участват служебният министър-председател Гълъб Донев, служебният министър на енергетиката Росен Христов и служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Иван Шишков.

***

Бургас.

От 19.30 часа на базата в парк "Езеро“ ще бъде открито състезанието по конен спорт за "Купа Бургас 2022“.

***

Варна.

От 11.00 часа в Щаба на ВМС ще се проведе церемония за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от Военноморските сили от областния управител на Варненска област, кмета на Община Варна и командира на Военноморските сили.

***

Варна.

От 19.00 часа на пл. "Независимост“ Агенцията по заетостта организира във Варна информационно събитие за младежи "Да работиш (е) яко!“

***

Несебър.

От 11.00 часа на пристанище "Северна буна-Несебър“ министър Явор Гечев ще участва в откриване на обновеното рибарско пристанище.

***

к.к. "Златни пясъци“.

От 11.00 часа в х-л "Интернационал“ служебният министър на туризма д-р Илин Димитров ще проведе среща с местната администрация и представители на туристическия бизнес от областите Варна и Добрич.

***

Добрич.

От 09.00 до 16.00 часа в Дом за стари хора – Добрич ще се проведе инициативата "Солидарност между поколенията: Създаване на свят за всички възрасти“ – активности, които ще се реализират от младежи и хора от третата възраст по повод Международния ден на младежта

***

Благоевград.

От 8.30 часа в парк "Бачиново“ ще започне спортно-развлекателна програма по повод Международен ден на младежта.

***

Разград.

От 9.00 часа в Градския парк ще се проведе третата и последна за това лято "Детска академия по безопасност“.

***

Видин.

От 11.00 часа в националния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Димитър Велков, председател на Областния съвет на БСП и на видинската Общинска организация на социалистите.

***

Враца.

От 10.00 часа на пл. "Свобода" с. Горно Пещене ще се проведе тържествена вечер "Роден край"

***

Ловеч.

От 10.00 до 13.00 часа на площад "Екзарх Йосиф I“. ще се проведе състезания с велосипеди и тротинетки. Лятна игротека с DJ SPIRO .

***

Ловеч.

От 10.00 до 17.00 часа на площад "Екзарх Йосиф I“ ще се проведе демонстрация на симулационни очила, възпроизвеждащи ефект в следствие от употреба на алкохол и наркотични вещества.



***

Ловеч.

От 19.30 часа в Градската градина до беседката ще се проведе дискусия на тема "Медийна грамотност" с кореспондента на БТА Даниела Балабанова.

***

Свищов.

От 19.00 часа на Калето ще бъде открита фотоизложба в памет на д-р Динков - "Да събираш миналото“ .

***

Свищов.

От 20.30 часа пред Факултета ще се състои откриване на фестивала "Реката“.

***

Созопол.

От 20.30 часа в Амфитеатъра в Созопол ще се проведе събитие от Националната кампания #Първа работа. Популярните личности, които ще се качат на сцената, са актьорите Юлиан Вергов и Николай Станоев, музикантът Рафи Бохосян и журналистите Десислава Стоянова и Димитър Стоянович. Те ще споделят от сцената своя опит на първото си работно място и ще прочетат разкази на младежи, които са участвали в литературния конкурс на тема #Първа работа. На събитието ще присъства заместник-министърът на труда и социалната политика Наталия Ефремова.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69 ще се проведе инициативата Вълшебна библиотека.

***

Стара Загора.

От 20.00 часа на сцената пред общината ще се проведе концерт на Джуниър бенд от Велико Търново.

***

Стара Загора.

20.30 часа на сцена клуб "Drums“ ще се проведе концерт на старозагорската хард-рок група "Ivo Ruev Band 69“

***

Шумен.

От 12.00 часа в предверието на заседателната зала в общината (зала 363), ще се проведе брифинг от екипа на омбудсмана.