***

София.

От 09.30 часа в сградата на Висше училище по мениджмънт, гр. София, ул. "Георг Вашингтон“ 20, ет. 2, ще се проведе финална пресконференция по Проект BG05SFOP001-3.003-0139 "Ефективна съдебна реформа чрез ефективно наказателно правосъдие при разходването на европейски и публични средства“, финансиран по Оперативна програма "Добро управление“ 2014-2020.

***

София.

От 11.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.



***

София.

В 11.00 часа Коалиция ГЕРБ - СДС ще се регистрира в ЦИК за предстоящите предсрочни парламентарни избори. В регистрацията ще участват заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев, председателят на СДС Румен Христов, проф. Костадин Ангелов от Изпълнителната комисия на ГЕРБ, административният секретар на партията Цветомир Паунов, председателят на МГЕРБ Георг Георгиев и младежи от партията.

***

София.

От 11.00 часа на пл. Бдинци №2 (партер) Сдружение Активно общество ще представи проекта "НЕ!Зависим!“, осъществяващ се с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г., на Министерство на младежта и спорта".



***

София.

От 13.00 часа в Гранд хотел "Милениум“, зала "Да Винчи“ Младежи ГЕРБ инициират кръгла маса "Избери живота“ #СприНавреме. Поводът е Международния ден на младежта – 12-ти август.



***

София.

От 14.00 часа в Гранитна зала на Министерския съвет. Вицепремиерът Пеканов ще представи приоритетите си, свързани с Плана за възстановяване и устойчивост и европейските програми.



***

София.

От 14.00 часа в сградата на Министерството регионалното развитие и благоустройството, министър арх. Иван Шишков ще проведе работна среща с ръководството на Националното сдружение на общините в Република България

***

Благоевград.

От 20.00 часа в Късноантична сграда, село Дренково жители и гости на Благоевград ще чуят неразказани истории

***

Варна.

От 10.00 часа в зала "Морски сговор“ на Военноморския музей ще бъде открита гостуващата фотоизложба на Българския антарктически институт и Асоциацията на младите полярни изследователи "Науката отплава за Антарктида“.

***

Варна.

От 11.00 часа в сградата на Висше Училище по мениджмънт /ВУМ/ - Варна Сдружение с нестопанска цел "Когниция“ ще даде пресконференция по повод стартирането на проект "ПОСЛЕДВАЙ ДОБРОТО!“. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта за 2022 г., Министерство на младежта и спорта.

***

Варна.

От 11.45 часа на Морска гара Варна, ще се проведе награждаване на призьорите от Спартакиадата по морски спортове на Военноморските сили.

***

Варна.

От 18.30 часа в Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие самостоятелна изложба – живопис на Здравка Василева. Експозицията нови заглавието "Женственост“ и представя творби, създадени специално за Варна

***

Враца.

От 10.00 часа е Детски отдел и филиал в ж.к. "Дъбника" продължава инициативата "Лято в библиотеката"- Работилница "Сръчковци", креативни занимания за деца 5-19г.

***

Кюстендил.

От 17.00 часа в храм "Св. вмчк Димитър Солунски" ще бъде отслужена архиерейска вечерня. Богослужението ще оглави Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Негово Светейшество Софийския митрополит и патриарх Български Неофит, в съслужение с Архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Кюстендилска духовна околия и духовенството от града.



***

Ловеч

От 17.00 часа на площад "Екзарх Йосиф I“ ще стартира Информационна кампания по повод Международния ден на младежта с участието на членове на Общински ученически съвет Ловеч.

***

Ловеч

От 18.00 часа на площад "Екзарх Йосиф I“ ще стартира кулинарен конкурс с участие на хора от третата възраст и младежи.

***

Силистра

От 10.00 до 12.00 ч. в Салона на община Силистра на адрес ул. Симеон Велики №2 (вход откъм паркинга), екип от експерти на омбудсмана Диана Ковачева организират изнесени приемни за гражданите

***

Стара Загора

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69

на гости ще бъдат експертите от РЗИ Стара Загора, които ще изнесат лекция посветена на човешкото тяло.

***

Стара Загора

От 17.30 часа в Къщата на архитекта ,ул. "Сава Силов“ № 37, ще бъде представена книгата "Псевдоним Вирус с окраска диверсия“, посветена на проф. Радка Аргирова. В града на липите ще гостуват заедно авторката на книгата Юлия Пискулийска, както и самата проф. Радка Аргирова.

***

Стара Загора

От 17.00 до 21.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще стартира първи фестивал на стендъп комедията "Comedy Festival Stara Zagora" –