***

София.

От 9.00 часа Централната избирателна комисия (ЦИК) започва приема на документи за регистрация на партии и коалиции за участие в предсрочните парламентарни избори на 2 октомври т.г.

***

София.

От 10.00 часа в Министерството на отбраната, министърът на отбраната Димитър Стоянов ще даде пресконференция, на която ще представи приоритетите в своята работа и екипа си

***

София.

От 10.00 часа в Пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на ИПИ на тема: Нов подход към социалната защита: Предложения на ИПИ за реформи в социалните трансфери и услуги, където ще представим някои основни изводи от работата си в сферата на социалната политика през последните години.

***

София.

От 10.30 часа в административната сграда на "Държавна консолидационна компания“ ЕАД (ДКК) –ръководството на ДКК ще даде пресконференция.

***

София.

От 11.00 часа, в Министерството на иновациите и растежа залата на ул. "Леге“ 2-4, служебният министър Александър Пулев ще представи екипа си и приоритетите в работата на министерството, съобщиха от ведомството.

***

София.

От 11.00 часа в зала "Пресцентър“ на Министерството на труда и социалната политика вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще даде пресконференция за представяне на приоритетите на министерството и членовете на политическия си кабинет.

***

София.

От 14.00 часа в сградата на Министерството регионалното развитие и благоустройството, министър арх. Иван Шишков ще проведе работна среща с ръководството на Националното сдружение на общините в Република България

***

Благоевград.

От 07.15 часа в Районна прокуратура – Благоевград ще проведе брифинг, на който ще бъдат предоставена информация, касаеща водените досъдебни производства. Събитието ще се състои пред сградата на Районна прокуратура – Благоевград.

***

Варна.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Общински съвет-Варна

***

Варна.

От 18.00 часа в Морската градина на Сцена "Раковина ще се състои концерт организиран от "Ръководството на Асоциация "Да съхраним жената", , по повод отбелязване

25-години Сдружение "Асоциация "Да съхраним жената".

***

Враца.

От 10.00 часа е парка зад паметника на Христо Ботев ще се проведе инициативата "Лято в библиотеката"- Лятна читалня - четене на приказки за деца до 7 години

***

Дупница.

От 11.00 часа в сградата на общинска администрация ще бъде представен "Демонстрационен проект за подготовка за повторна употреба и рециклиране на употребявани матраци".

***

Ловеч.

От 21.15 часа на паркинга на магазин Лидл в Ловеч ще гостува безплатно автокино.



***

Смолян.

От 11.00 часа на кръстовището между ул. "Евредика“ и ул. "Дичо Петров“ (след супермаркет Арена) в град Смолян ще бъде направена презентация на нова технология по безизкопна рехабилитация на канализацията по метода "Тръба в тръба“.



***

Смолян.

От 14.00 часа в сградата на Община Смолян в зала 247, ще се проведе пресконференцията във връзка с реализацията на проект: № BGENVIRONMENT-3.002-0004 "Въвеждане на общински схеми за разделно събиране и рециклиране на отпадъци на територията на Община Смолян и Община Баните“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Програма "Опазване на околната среда и климатични промени“, чрез ФМ на ЕИП 2014-2021 г.

***

Сопот.

От 10.00 часа в църквата "Св. св Ап. Петър и Павел“ ще се отслужи панихида в памет на жертвите от най-кървавото събитие в историята на града - "Страшното“.



***

Стара Загора.

От 10.00 до 12.30 часа в Детски отдел на библиотека "Родина“, ул. "Българско опълчение“ 69,

Европа Директно Стара Загора ще бъде на гости на Детски отдел: Моята история.

Вълшебна библиотека. Програма "Изследователи": Дърво на знанието; Програма "Седем континента - седем изумителни съкровищници на природата": Европа; Арт работилничка "Сръчковци".

***

Стара Загора.

От 20.00 часа на сцената пред Община Стара Загора ще се състои концерт на Стелияна Христова и вокалните изпълнения на Петко Савов.

***

Хасково.

От 10.30 часа в РБ "Хр. Смирненски“ - Детски отдел ще се проведе инициативата "Какво каза калинката“ от Джулия Доналдсън чета и рисувам