***

ОАЕ.

Министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще бъде част от делегацията на президента на Република България Румен Радев в Обединени арабски емирства (ОАЕ).Визитата е по покана на президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян.

***

София.

От 10.00 часа в сградата на МВнР, заместник-министърът на външните работи и говорител на МВнР Костадин Коджабашев ще даде брифинг за представителите на медиит

***

София.

От 10.00 часа в района на Военната академия, министърът на отбраната Димитър Стоянов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов ще участват в тържественото откриване на новата учебна година във Военната академия "Георги Ст. Раковски“.

***

София.

От 13.30 часа в централата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) на бул. "Цариградско шосе“ 66, за представяне на надградената система за хидрометеорологична информация "Метеоаларм“, съобщиха от Министерството на околната среда и водите (МОСВ).

На събитието ще присъстват министърът на околната среда и водите Росица Карамфилова и генералният директор на НИМХ проф. Христомир Брънзов.

***

София.

От 14.00 часа ще се проведе редовният брифинг на Централната избирателна комисия във връзка с предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 октомври 2022 г.

Брифингът ще се състои в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър І“ № 1, вход откъм Ларгото.

***

София.

От 16.00 часа в Галерия на открито "Градска градина“ пред Народния театър в София, председателят на Националния статистически институт доц. д-р Атанас Атанасов ще открие изложба на тема "Статистика за всеки“.

***

София.

От 18.00 часа в галерия nOva art space в София вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие фотоизложбата "Деца (не) като другите“.

***

София.

От 18.00 часа в СБХ – Шипка 6, зала 1А ще бъде открита юбилейната изложба на известния график Буян Филчев има ретроспективен характер, но съдържа и над 50 нови творби. С нея авторът отбелязва своята 70-годишнина и 40 години членство в Съюза на българските художници.

***

София.

От 19.00 часа в Дома на киното ще се състои официалното откриване на фотоизложбата на Елица Матеева - BACKSTAGE като на кино“

***

Варна.

От 10.15 часа в радио Варна (зала Концертна), водачът на листата на Изправи се България за Варна - Мая Манолова и кандидати за народни представители от 3-ти МИР - Варна ще проведат среща с граждани.

***

Варна.

От 10.30 часа в Зала 1 на Икономически университет – Варна, ще бъде официално открита Девета национална конференция по електронно обучение във висшите училища

***

Варна.

От 16.00 часа на площад "Севастопол" (На самия площад срещу HAPPY) ще бъде представена листата на кандидатите за народни представители от  КОАЛИЦИЯ "БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“  - Варна от 3 МИР за предстоящите предсрочни парламентарни избори на 2 октомври.

***

Варна.

От 18.30 часа в Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие самостоятелна изложба – живопис на пловдивския художник Юли Шумарев. Експозицията се нарича "Макгахански блусове и балади“ и представя творби, създадени специално за Варна. Към почти всяка от представените картини има кратки есета, написани от художника.

***

Монтана.

От 18.00 часа в Градската градина ще се проведе концерт на Духов оркестър "Дико Илиев“ към НЧ "Раузм 1883“

***

Монтана.

От 17.00 часа във фоайе на РБ "Гео Милев“, ще бъде открита изложба (живопис) на Цветана Горанова

***

Монтана.

От 17.30 часа в експозиционна зала "Кутловица“, бул. "Трети март“ 64, ще бъде открита изложба (живопис) на Севда Потурлян – София

***

Монтана.

От 18.00 часа в парк "Монтанезиум“ ще се състои концерт на Китаро-мандолинен оркестър "Монтана“ – художествен ръководител Жулиета Калчева, диригент аранжор Андерей Колев "Песен моя, обич моя“

***

Пазарджик.

От 10.30 часа от входа на УТК "Црънча“, ще стартира медиен ден на тристранната съвместна подготовка "Balkan Spirit - 2022“ на Специалните сили на България, Гърция и Румъния.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Парк "Загорка“ продължава Beerфестът 2022 с концерт на: WOSH MS

Секта, DJ STEVIE G + DJ STANCHIKA и др.

***

Стара Загора.

От 20.00 часа на сцена язовир Копринка ще бъде представена оперетата "Хубавата Елена“ –от Жак Офенбах

***

Шумен.

От 14.00 часа на пл. Кристал Мая Манолова ще проведе среща с граждани и ще представи листата на Изправи се България за МИР - Шумен. Начело на листата в областта е адвокат Лидия Ангелова.