Предстоящи събития в страната за 8 февруари, подготвени от "Фокус": 

***

София. 

От 09:00 часа, Зала 3 на НДК, държавният глава Румен Радев ще поздрави участниците в XI редовен конгрес на Конфедерацията на труда "Подкрепа“. 

*** 

От 10:00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

*** 

София. 

От 12:00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери изграждането на нова сграда на детска градина, "Зорница“ в с. Мрамор. 

***

София. 

От 13:00 часа ще започне церемонията Първа копка на Лабораторния комплекс в кампус "Гео Милев“, намиращ се на територията на Българската академия на науките – IV-ти километър.

*** 

София. 

От 19:00 часа в Театралната зала на Софийския университет, Културния център на СУ организира премиерата на стихосбирката ":беше…“ ("Версус“, 2022) на ВБВ. 

*** 

Бургас.   

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне комедията "Сватба със закъснител“. 

*** 

Добрич.

Регионална библиотека "Дора Габе“ организира в секторите на библиотеката и онлайн на сайта и Фейсбук страницата Информационен ден по повод 8 февруари – Международен ден за безопасен интернет.

***

Елин Пелин.

От 16:30 часа в сградата на Община Елин Пелин, ет. 1, залата на Общински съвет, ще се проведе събитие за програми за енергийна ефективност за бизнеса и гражданите под надслов "Зелена енергия за бизнеса – ползи и финансиране". 

*** 

Карлово. 

От 11:00 часа в Обреден дом ще се състои пресконференция, на която ще бъде представен бюст-паметник на Васил Левски.

*** 

Кюстендил.   

От 11.00 часа в Държавен архив ще бъде открита изложбата "110 години от битката при Булаир“.   

***

Смолян. 

От 10:30 ч. в 247 зала на община Смолян ще се проведе пресконференция по повод предстоящото издание на Роженския събор.  Ще участват Николай Мелемов, кмет на община Смолян и  Симеон Караколев, управител на Сдружение "Рожен - Наследство в бъдещето". 

*** 

Стара Загора. 

От 11.00 часа, зала 2 на Община Стара Загора - кметът Живко Тодоров и председателят на Общинския съвет Мария Динева ще дадат пресконференция по повод предприетите мерки за намаляване на административната тежест върху бизнеса.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културния център ще бъде представен спектакълът "Чичовци“ по Иван Вазов, драматизация Юрий Дачев, режисьор Бина Харалмпиева.

***

Шумен.

От 14.00 часа, в зала 203 на сградата на Община Шумен, ще бъде представена здравно-образователната програма "Бързи герои 112“.