Предстоящи събития в страната за 4 февруари, подготвени от Агенция "Фокус": 

*** 

Скопие. 

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и заместник министър Венцислав Катинов ще положат цветя в двора на църквата "Свети Спас“ в Скопие, Република Северна Македония. Двамата ще отдадат почит пред паметта на Гоце Делчев по повод 151-годишнината от рождението му.  

*** 

Пловдив.

От 11:00 ч. в конферентната зала на Гранд хотел Пловдив, ул. "Златю Бояджиев“ 2, министърът на земеделието Явор Гечев ще участва в национална среща на производители на плодове и зеленчуци.

*** 

София.

От 11:00 ч. на страницата на Национална пациентска организация ще се проведе онлайн обучителен уебинар относно Световния ден за борба с рака.

*** 

София.

От 10.30 часа в LAUNCHEE SPASE (партерен етаж на ЦУМ) ще се проведе среща с доц. д-р Владимир Божилов, астрофизик, преподавател в катедра "Астрономия“ към Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски“.

*** 

Благоевград. 

От 19:00 ч. в Драматичен театър "Никола Вапцаров" ще бъде премиерата на постановката "Комедия за тенори".

*** 

Бургас. 

От 16.00 часа в Културен център "Морско казино“ ще започне лекция на Ваня Недялкова (Институт по Психология на Групите) на тема "Психология на групата – изследване на групите в Бургас на база Архивите на Радио Свободна Европа и книгата на Д. Хаджидинев "Бургас – есенни сънища". 

***   

град Българово.    

В 13.00 часа в църква "Св. Атанасий“ по повод 145 години от Освобождението на Българово ще започне традиционната заупокойна молитва в памет на убитите през февруари 1878 г. в село Уруменикьой (дн. град Българово) близо 400 православни християни, сред които много жени и деца.   

***   

град Българово.    

В 13.15 часа в двора на храм "Св. Атанасий“ ще започне рецитал на стихове и патриотични песни в изпълнение на децата от ОУ "Васил Левски“ и ЦДГ "Светулка“ – град Българово.   

***   

село Дъбрава.   

От 10.00 ч. ще се проведе дегустация на винени напитки, направени и предоставени от самите участници. В 11.30 часа ще бъде извършен и ритуал по зарязване на лозята в село Дъбрава, когато ще бъде обявен и носителят на тазгодишния приз "Цар на виното“. 

***   

Елин Пелин. 

От 9:40 до 12:00 и 13:20 до 16:00 в многофункционалната спортна зала на НСА ще се проведат квалификациите по стрелба с лък на турнира за Купата на Кмета. В ММС ще се проведе и общото събрание на Българска Федерация Стрелба с Лък.  

***   

Шумен. 

От 12 часа на бул. "Ришки проход“ №193 (сградата на Телепол) ще се проведе национална инициатива "Мисия безопасни пътища“.