Предстоящи събития в страната за четвъртък, подготвени от Агенция "Фокус": 

*** 

София. 

09.00 часа дейността на Народното събрание. 

*** 

София. 

От 10:00 часа в Entract 127 (ул. "Георги С. Раковски“ 127, ет. 5) министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще участва на представяне на проучването за състоянието на софтуерния сектор в България - БАСКОМ Барометър 2022. 

***

София. 

От 13.00 часа Форум на тема "Безопасност на движението по пътищата“ ще се проведе в сградата на Министерския съвет, организиран от заместник министър-председателя по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.  

*** 

София. 

От 14.00 часа в сградата на МВнР ще се състои пресконференция по актуални въпроси на министъра на външните работи Николай Милков. 

*** 

София. 

От 14.00 часа в залата на Министерството на правосъдието ще бъде представена нова услуга, която ще се предоставя на граждани по електронен път. 

***  

Бургас.  

От 11.30 часа в Съдебната палата ще бъде открита изложбата "Море в Съдебната палата".

***  

Бургас.  

От 16.00 часа в АВА Център "Аутизъм Днес" възпитаниците на Английската гимназия ще зарадват с коледни подаръци 45-те деца, които се обучават в центъра.  

***  

Бургас.  

От 15.00 часа в залта на БсТПП предстои среща с медиите, по време на която ще бъдат представени комуникационните приоритети на Европейската комисия за 2023 година 

***  

Бургас.  

От 17.30 часа в НЧ "Св. св. Кирил и Методий 1985" предстои откриване на изложба комикси и награждаване на отличените в конкурс "Коледна история"  

***  

Бургас.  

От 17.30 до 18.30 часа на площад "Тройката" ще се проведе концертна програма с участието на Вокална група "Щастливци“, Фолклорна група "Детелини“, Детски танцов състав "Младост“, коледари към ОУ "Елин Пелин“, хор "Самодивски огън“ към НЧ "Пенчо Славейков 1983“  

***  

Бургас.  

От 18.00 часа в Дома на писателя ще бъде представен романът "Мистерия: Проклятието“ от Веселина Славова. Входът е свободен.  

***  

Бургас.  

От 18.30 до 20.00 часа на площад "Тройката" ще се проведе концерт на група "Горещ пясък“  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК предстои "Камбаната“ – моноспектакъл на Деян Донков, по романа на Недялко Славов  

***

Велико Търново.

От 10:00 часа в библиотеката при НЧ "Искра – 1896“ ще се проведе творческа работилница за сурвакници с деца от ДГ "Здравец“.

***

Велико Търново.

От 18:00 часа в зала 30 на Младежкия дом ще започне Коледен концерт на учениците от класа по флейта с музикален педагог Жана Шимидова

*** 

Велико Търново.

От 18:00 часа в Изложбени зали "Рафаел Михайлов“ започва концерт по проект "Нотна палитра“ на сдружение "Елита“.

***

Кюстендил.  

От 10.00 часа в залата на НТС ще се проведе семинар на тема "Иновативни технологии прилагани в малки овощарски стопанства, връзката им с климатичните промени и управление на растителните остатъци. Консултантски пакет А2Б в помощ на млади земеделски стопани“.  

*** 

Кюстендил.  

От 12.00 часа в "Синя зала“ на читалище "Братство“ Областен информационен център организира работна среща за представяне на новите европейски програми.  

*** 

Кюстендил.    

От 14.00 часа в РИМ – Кюстендил ще се проведе детска музейна работилница на тема "Коледен стан“.    

*** 

Кюстендил.   

От 14.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе извънредно заседание на Общинския съвет.    

*** 

Кюстендил.   

От 17.00 часа в читалище "Братство“ ще бъде открита изложба "Коледни трепети“.   

*** 

Пловдив. 

От 9.00 часа в 1 зала Апелативният съд в Пловдив ще гледа делото, образувано по жалби на подсъдимите Р. К. и М. Х. срещу присъдите им за причиняване на смърт по непредпазливост в условията на съпричиняване, при катастрофа между два автомобила със загинал станала на 31.01.2021 г. в гр. Кърджали. 

Пловдив. 

От 10.00 часа, в 5 зала продължава делото срещу подсъдимия С. С., турски гражданин, дългосрочно пребиваващ в Република България, по повдигнато обвинение за това, че на 13.03.2022 г. в гр. Пловдив, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества в особено големи размери – хероин, с общо нето тегло 50,680 кг на стойност 4 933 350 лева. 

*** 

Пловдив.

От 10:30 ч в Аулата на Аграрен университет - Пловдив ще се проведе тържествена промоция на студентите от випуск 2022. Ще присъства министър Явор Гечев, поканени са и представители на местните власти и аграрния бизнес.

*** 

Пловдив. 

 

От 11.30 часа в 1 зала  Апелативният съд в Пловдив ще гледа делото, образувано по протест на Окръжна прокуратура - Пловдив за пътен инцидент с фатален край в с.Труд. 

*** 

Пловдив. 

От 17:30 часа в зала "Съединение“ на Регионален исторически музей - Пловдив,  любителските колективи към пет пловдивски читалища ще изнесат коледен концерт. 

*** 

Смолян. 

От 10:30 ч., в зала 247 в сградата на Общинска администрация – Смолян, екипът на ОИЦ – Смолян ще проведе информационна среща на тема: "Новите възможности за финансиране през програмен период 2021 – 2027 г.“. 

*** 

Смолян. 

В зала "Петър Стайков“ на Клуба на дейците на културата ще бъде открита Коледна изложба-базар на художниците от Смолян.

***

Смолян. 

Във фоайето на СУ "Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Смолян ще бъде открит Коледен благотворителен базар. 

***

Смолян. 

Във фоайето на СУ "Отец Паисий“ – гр. Смолян ще бъде открит Благотворителен базар. 

*** 

Смолян. 

В Регионална библиотека "Николай Вранчев“ – гр. Смолян – “Моя бяла Коледа" - изложба на книги в отдел “Заемна за възрастни".