Предстоящи събития в страната за понеделник, подготвени от Агенция "Фокус":

*** 

София. 

От 10.30 часа на "Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Габровски. 

*** 

София. 

От 9.30 часа в социално предприятие The Steps (ул. “Братя Миладинови" 12) вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие “Форум за политики и действия в борбата с насилието над жени". 

*** 

София. 

В Национална спортна академия "Васил Левски“ ще бъде официално открит новоизграденият Образователен и олимпийски център. Стойностно дарение ще направи и министърът на младежта и спорта Весела Лечева. 

*** 

София. 

От 9.00 часа в зала "Сердика“ на София хотел Балкан омбудсманът и Програма ROMACT организират форум по проблемите на децата на трудови мигранти. 

*** 

София. 

От 11:00 ч. ще се проведе официална церемония "Първа копка" по проект "Изграждане на ВиК инфраструктура в Столична община". 

***

София. 

От 14.00 часа ще се проведе дискусия "(Без)Алтернативен бюджет за 2023 г." на Института за пазарна икономика (ИПИ). 

*** 

Благоевград. 

От 10:00 часа на партера в Съдебната палата ще бъде открита изложба – 800 години Магна Харта. 

*** 

Варна. 

От 10.00 часа в Зала Пленарна в сградата на Община Варна, ще се проведе обществено обсъждане на проект на Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета на територията на община Варна за периода 2021-2025г." 

***

 

Варна. 

От 11.00 часа в зала "Пресцентър“ на Фестивален и конгресен център – Варна, предстои обществено обсъждане на разширението на "Делфинариум Варна“  

 

*** 

Варна. 

В понеделник са насрочени заседания на две комисии към Общински съвет - Варна. В 13:00 часа ще започне заседанието на ПК "Транспорт“, а в 15:00 часа – на ПК "Наука и образование“. 

*** 

Добрич. 

В Архитектурно-етнографския комплекс на открито (АЕМО) "Старият Добрич" от 14:30 ч. с "жива" картинаще бъде отбелязан Деня на занаятчиите.  Сдружението на майсторите занаятчии, упражняващи традиционни и художествени занаяти в АЕМО "Старият Добрич" и НЧ "Български искрици 2016" канят жителите и гостите на града да се потопят в магията на българските занаяти и да се запознаят с тяхното минало, настояще и бъдеще.

***

Смолян.

На 12.12.2022 г. в КДК, зала Петър Стайков – Среща със Здравка Евтимова и представяне на новата й книга "Резерват за вълци и хора“

*** 

Смолян.

От 12 до 23.12.2022 г. във Фоайето на ОУ "Юрий Гагарин“ – гр. Смолян – Коледна благотворителна изложба.

***

Смолян.

От 12 до 14.12.2022 г. в РБ "Николай Вранчев“ – гр. Смолян – "Коледна работилница. 

*** 

Стара Загора. 

"Кафе с претенция“ от Георги Марков - театрално представление на Театър Българска армия. Режисьор Иван Урумов.

*** 

Шумен. 

От 14:00 ч. в зала 203 на Общината ще се проведе консултативен съвет. 

С участието на Юлиан Вергов, Иван Радоев и Моню Монев.