Някои от предстоящите събития в твоя град, подготвени от Агенция "Фокус": 

*** 

София. 

От 14.00 часа в Гербовата зала на "Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще удостои военнослужещи с висши офицерски звания. 

*** 

Велико Търново.

Oт 11:00 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Тържественото събрание на Великотърновския университет "Св. св. Кирил и Методий“ по случай Студентския празник.

*** 

София. 

09.00 часа заседание на Народното събрание. 

*** 

София.

10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание. 

*** 

От 11.00 ч. в сградата на Централна поща (ул. "Гурко“ № 6) главният изпълнителен директор на "Български пощи“ Богдан Теофанидис ще пусне в употреба пощенско-филателно издание на тема: "Масонство. 30 години Обединена Велика ложа на България“. 

*** 

София. 

От 18:30 часа в Огледалната зала на Софийския университет "Св. Климент Охридски" Изпълнителната агенция за българите в чужбина (ИАБЧ) и Дружеството на банатските българи в България – "Фалмис" ще представят книгата на писателя Александър Ловров - "От Кипровец до Винга". 

*** 

Бургас.  

От 17.30 часа на Площад "Тройката“  ще започне втора част на никулденския концерт, с  участието на групите "Трамвай №5“ и "Дийп Зоун Проджект“ 

***  

Бургас.  

От 18.00 часа в Културен център "Морско казино“ ще бъде представена книгата "Нарушената хармония“ и откриване на изложба с картини от колекцията на Симеон Димитров.  

***  

Бургас.  

От 18.30 часа в Държавен куклен театър ще започне премиера на "Жабокът цар".  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне концерт на JIVKO PETROV TRIO "ON THE WAY“  ALBUM PROMO.

*** 

Варна.

От 09.00 часа във висшето военноморско училище "Н.Й.Вапцаров“ ще се състои церемония по отбелязване на годишнината от рождението на поета. 

*** 

Варна.

От 10.00 часа в зала заседателна в сградата на Областна  администрацията (гр.Варна, ул. "Преслав“ 26), ще се проведе работна среща проект "Възстaновяване на екосистемите чрез природо-съобразни решения за намаляване на хидро-метеорологичния риск".

***

Варна.

От 11.00 часа във Фестивален и конгресен център - Варна, ще се състои празничен концерт по повод 107-та годишнина от създаването на Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов“. 

*** 

Дупница.  

От 17.30 часа в Художествената галерия на Дупница ще бъде представен албумът "100 години хижа Скакавица".   

***

Смолян.

От 17:00 на площад "Възраждане“ в квартал Устово ще бъдат запалени светлините на коледната елха в квартала

***

Смолян.

От 16.00 часа в двора на НЧ "Балкански просветител“ квартал Райково ще има закичване и запалване светлината на елхата в квартала. 

Стара Загора.

От 16.00 часа в Художествена галерия ще се състои празничен концерт по повод 40 години ОУ "Георги Райчев“.

***

Стара Загора.

От 17.30 часа в Регионален исторически музей ще бъде открита изложбата "Нумизматичен салон 2022“- "Български банкноти от миналото“.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Къща музей "Гео Милев“ Кристина Божанова ще представи своите стихосбирки "Фотон от светлина", "До следващия залез", "Във ъгълчето на усмивката".

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център-Стара Загора ще бъде представен спектакълът "Иконите спят“ с автор и режисьор Елица Йовчева.

***  

Стара Загора.

От 19.30 часа в Куклен театър-Стара Загора ще бъде представен авторският моноспектакъл на Димитър Иванов - Капитана "Разкази от бъчвата“ .

***

Чепеларе.

От 18:00 часа на площад "Олимпийски“, децата на Чепеларе ще запалят светлините на коледното дърво.

*** 

Ямбол. 

От 18:00 часа с лазерно шоу ще запалят светлините на коледната елха в града. Кметът на Ямбол Валентин Ревански ще поздрави жителите и гостите с наближаващите коледни и новогодишни празници.