Някои от предстоящите събития в страната за 3 декември, подготвени от Агенция "Фокус": 

*** 

Чирпан. 

От 11.00 часа в парк "Яворов“ в град Чирпан вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие паметник на поета Димитър Данаилов. 

*** 

София. 

От 12.00 часа на пл. "Народно събрание" "Възраждане“ организира протест за запазване на българския лев и срещу въвеждане на еврото в България. 

*** 

София. 

От 10.00 часа в заседателната зала, ет. 3 в сградата на НСА ще се проведе кръгла маса с участието на еврокомисар Мария Габриел на тема "Възстановяване на спортния сектор след пандемията – организационни, управленски, спортно-технически и психологически проблеми“. 

*** 

София. 

Продължава научната сесия на Ученическия институт на БАН в зала "Проф. Марин Дринов“ на Академията.

***

София. 

От 10.00 часа в Националния Музей “Земята и хората" ще се проведе Коледно изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили. Участие са заявили 60 изложителя. 

*** 

Велико Търново. 

От 18.00 часа първата от общо шест през декемрви безплатни прожекции на аудиовизуалния спектакъл "Царевград Търнов – звук и светлина“.

*** 

Стара Загора.

От 11.00 часа в Куклен театър-Стара Загора ще бъде представен куклен театър за деца "Трите прасенца“ .

***

Стара Загора.

От 12.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои предколедно матине с жанрова музика с участието на бивши възпитаници и приятели на НУМСИ "Христина Морфова".

*** 

Стара Загора.

От 18.30 часа в Оперен театър-Стара Загора ще се състои концерт – спектакъл "Нощ на Тракия“ - с участието на ОФА "Загоре“, ФА "Тракия“ и АНТП "Сливен“.