Предстоящи събития в страната, подготвени от Агенция "Фокус":

*** 

София.

Oт 10.00 часа президентът Румен Радев щe участва в тържественото отбелязване на 80-годишнината на Националната спортна академия "Васил Левски“. 

*** 

София.

От 11.00 часа президентът Румен Радев ще участва в церемонията по откриването на нов изследователски и развоен център за Европа на водеща компания в автомобилната индустрия. 

*** 

София. 

От  15.00 часа вицепремиерът Лазар Лазаров ще открие фотоизложбата "През моите и твоите очи“ в подкуполното пространство на площад "Независимост“.

*** 

София.

От 11.30 часа в Индустриален парк София – Божурище министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов ще открие нов логистичен център на стойност 16 млн. лева. 

*** 

София. 

От 9.30 часа гражданският съвет към Висшия съдебен съвет ще проведе заседание.

*** 

София. 

От 10:00 ч. Деветата научна сесия на Ученическия институт на БАН се открива в зала "Проф. Марин Дринов“ на Академията.

*** 

София. 

От 10.00 часа в Националния музей “Земята и хората" ще се проведе Коледно изложение на минерали, скъпоценни камъни и фосили. 

***

Бургас.   

От 10.30 часа в спортна зала "Бойчо Брънзов“ социалните центрове и услуги в Бургас ще отбележат официално Международния ден за хора с увреждания – 3 декември. Гости на събитието "Участваме заедно във всичко“ ще бъдат г-жа Десислава Радева и кметът Димитър Николов.   

***   

Бургас.   

От 11.00 часа в Спортна зала "Младост" предстои тържествено връчване на дипломите от Випуск 2022 на Университет "Проф. д-р Асен Златаров"   

***  

Бургас.   

 От 18.00 часа в Държавна опера – Бургас ще започне церемония по връчване на литературните награди: "Златен Пегас“, "Пегас“, "Христо Фотев“ и "Петко Росен“. 

***   

Бургас.   

От 19.30 часа в Културен дом на НХК танцовият спектакъл "Пласт-тония" ще гостува за първи път в Бургас. 

***   

Велико Търново. 

От 11:00 часа в пресклуба на БТА проф. Николай Овчаров ще представи своята нова книга, която разкрива блясъка на средновековния Свищов. В представянето на книгата ще участват проф. Пламен Павлов и проф. Константин Дочев. 

***   

Велико Търново. 

От 11:00 часа в голямата зала на Община Велико Търново ще се проведе честване на 20-годишнината от създаването на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в града. 

*** 

Видин. 

От 11.00 часа в хотел "Нептун" сдружение "Бокая" организира семинар на тема "Борбата с насилието в спорта" като част от проекта "Честна игра" за практики за превенция и борба с насилието в спорта, както и избягване на употребата на език, който поощрява насилието, основано на пола.

*** 

Монтана. 

От 11:00 ч. в експозиционната зала на Регионалния исторически музей – Монтана, ще бъде представен сборникът "Българският Северозапад - минало и съвременност". 

*** 

Пловдив. 

От 17:30 ч., площад "Атанас Кръстев" (Лапидариум)  ще бъде дадено начало на традиционните тържества "Светлина и надежда в Стария град“ и запалване на светлините на коледното дърво.

*** 

Свищов. 

От 10.30 ч. в Детския отдел на Градска библиотека "Коледна премяна на библиотеката“ с участието на учениците от 1 "В“ клас на СУ "Николай Катранов“.

*** 

Стара Загора.

От 17.30 часа на площада пред Община Стара Загора ще бъдат запалени светлините на Коледната елха. Специален гост ще бъде Дядо Коледа. След това ще се състои празничен концерт с участието на Детско – юношеска студия за опера и балет при Държавна опера – Стара Загора

*** 

Стара Загора.

От 18.00 часа в Зала Байер ще се състои изложба и награждаване на победителите от Националния конкурс "Моят празник“ на ЦПЛР –Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център – Стара Загора ще бъде представен спектакълът "Чичовци“ по Иван Вазов.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър – Стара Загора Софийска опера и балет представя "Чичовци“ – опера сатира от Лазар Николов, по едноименната повест на Иван Вазов.