Предстоящи събития в страната за 30 ноември, подготвени от Агенция "Фокус": 

***

София.

09.00 ч. Народното събрание ще проведе Пленарно заседание.

*** 

София.

От 10.00 часа на пл. "Св. Ал. Невски“ държавния глава Румен Радев ще посрещне президентът на Република Косово г-жа Вьоса Османи-Садриу с официална церемония. Тя ще отдаде почит пред Паметника на Незнайния воин.   

 

От 10.30 часа на "Дондуков“ 2 двамата президенти ще проведат среща на "четири очи“, след което ще се състоят пленарните разговори между официалните делегации на България и Косово.   

 

В 11.45 часа на церемония в Гербовата зала в присъствието на Румен Радев и Вьоса Османи-Садриу ще бъде връчен почетен медал на президента на Република Косово на български военнослужещи, участвали в мисията на Международните сили за сигурност в Косово (KFOR). 

*** 

София.

10.00 ч. Служебното правителство ще проведе редовно заседание.

***

София.

В 8:30 часа до служебния вход на Народното  събрание ще проведе протестна акция до сградата на Народното събрание в продължение на започналата през септември кампания "Да защитим доходите от инфлацията и работните места в кризата" и категоричното настояване за приемане на нов бюджет за 2023 г.

***

София.

На 30 ноември 2022 г. – сряда, от 18.00 часа в зала "Вяра“ на Столична библиотека – площад "Славейков“ № 4, ще бъде представена книгата: "Протойерей Евстати Янков Евстатиев (1886-1952). Българският отец Йоан Кронщадски“. Отец Евстати Янков е един от най-видните духовници на Българската православна църква през първата половина на ХХ век, който не само в Чепеларе, а и на много места в страната и чужбина, православните християни все още помнят и ревностно почитат като праведник и изповедник на светото Православие.

***  

Бургас.  

От 14.00 часа в спортна зала "Младост“ Младежи от пет бургаски училища организират благотворителен турнир в подкрепа на свой съученик, който се нуждае от спешна операция  

***  

Бургас.  

От 14.00 часа във фоайето на 2 етаж на Културен дом НХК ще бъде открита изложбата "От жълъд до вековно дърво"  

***  

Бургас.  

От 18.30 часа в Регионална библиотека "Пейо К. Яворов" ще бъде представена книгата "Пивница ЩУРО СЕЛО" от Николай Илчевски  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Културен дом НХК ще започне "Дамата с камелиите“ по Александър Дюма – син  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Драматичен театър "Адриана Будевска" ще започне "Ревност" от Сам Бобрик. Постановка: Борислав Чакринов  

***  

Бургас.  

От 19.00 часа в Държавна опера-Бургас ще запоне операта "Трубадур" от Джузепе Верди 

***

Видин.

От 10,30 до 12,00 ч., екипът на Областен информационен център-Видин ще проведе в заседателната си зала среща с общините от областта, представители на областната администрация и неправителствени организации на тема "Новите програми, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление за периода 2021-2027 г.“. 

***

Кюстендил. 

От 14.00 часа в залата на Възрожденското училище ще се проведе редовно заседание на Общинския съвет.  

***

Кюстендил.  

От 17.30 часа в Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“ ще бъде открита гостуващата изложба с творби на патрона на Великотърновската галерия – Борис Денев.  

***

Смолян.

От 19:00 часа в зала 1 на Родопския драматичен театър "Николай Хайтов“ в Смолян ще бъде представена премиерата "Изтървани ноти“, част от трилогията "Изтървани ритми“.

*** 

Стара Загора.

От 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде представена стихосбирката "По мярка на духа“ на Атанас Капралов, директор на Националния литературен музей.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои творческа вечер "80 години танцова драма "Нестинарка“ с участието на Лили Големинова, Снежана Дескова, Силвия Томова, Анелия Димитрова и др.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център – Стара Загора ще бъде представена комедията "Лъжци по неволя“ от Антъни Нийлсън.

***

Стара Загора.

От 19.30 часа в Куклен театър-Стара Загора ще бъде представен спектакълът "Последният човек“ от Веселка Кунчева.