Предстоящи събития в София и различните региони на страната, подготвени от Агенция "Фокус".

***

София.

От 15.00 часа държавният глава Румен Радев ще удостои с орден "Мадарски конник“ първа степен посланика на Федерална република Германия в България Кристоф Айххорн.

***

София.

От 11:00 ч. в сградата на Министерството на земеделиетослужебният министър Явор Гечев ще даде брифинг за осигуряването на дърва за огрев на населението.

***

София.

От 14.00 ч. служебният министър на образованието и науката проф. Сашо Пенов ще открие  конференция "Училище без агресия за сигурна училищна среда“ в Гранд хотел София.

***



София

От 12.00 ч., след заседание на Специализирания съвет за контрол над лекарствоснабдяването ще се проведе брифинг за медиите пред сградата на Министерството на здравеопазването. 

*** 



София.

От 11.00 часа в Съюза на българските журналисти, ул. “Граф Игнатиев" № 4, ет. 1, /Клуб"Журналист, ще бъде предстаено българско изобретение - екологична добавка към горивата, която помага за опазване на околната среда и здравето, като снижава не само разхода на гориво, но и вредните емисии на бензиновите и дизеловите автомобилни двигатели.

 

***



София.

От 15.00 часа в зала 19 на ИЕФЕМ-БАН ще започне поредица срещи-дискусии, в които ще бъдат представени резултатите от изследванията по проект "Потопеното наследство. 

 

***



София.

От 16.00 часа в Огледална зала, Народно събрание, "Продължаваме промяната" ще проведе публични разговори с "Възраждане" във връзка с Бюджет 2023.

***



София.

От 16.00 часа в ДЗИ, Милениум Център, бул. Витоша 89Б, ет. 24, ще бъде представено представянето на приложението за здравословен начин на живот на ДЗИ – kaksi.

***



София.

От 18.30 часа в Младост IV, ул. "Васил Радославов“ 6 ще бъде представена книгата "Световните първенства в 100 истории“

*** 



Варна.

От 10.00 часа в хотел "Рослин Димят Варна“ Медицински университет – Варна и Центъра за кариерно развитие (ЦКР), отново организират Кариерна борса – открито кариерно изложение в сферата на здравеопазването. Това е вторият отворен кариерен форум в рамките на годината, който среща директно студентите по медицина и здравни грижи с потенциални работодатели в областта на здравеопазването.

***



Велико Търново

От 11:00 часа в Дома за стари хора "Венета Ботева" представители на Ротари клуб, Общината и Регионалния исторически музей ще връчат грамоти и свидетелство за дарение на дядо Гено, който дари щика за "Майка България“.

 

***



Видин.

От 10.00 часа кметът на Община Видин д-р Цветан Ценков ще се срещне в кабинета си с треньори от школата на "Реал Мадрид".

От 14 до 18 ноември двамата специалисти са във Видин и провеждат обучение на местни треньори.

***



Кюстендил. 

От 18.00 часа в читалище "Братство“ ще бъде представена книгата "Светец и цар“ на Владо Каперски. 

 

***



Сливен.

От 14.00 часа ще се проведе брифинга на областния управител на Сливен. Основна тема: Осигуряването на дърва за отопление на местното население в община Котел.

***



Стара Загора

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се състои театрална постановка "Моята голяма френска сватба", с участието на Герасим Георгиев – Геро.