Предстоящи събития за 11 ноември, изготвени от Агенция "Фокус“

***

София.

От 11.00 часа в Гербовата зала на "Дондуков“ президентът Румен Радев ще връчи националния флаг на участниците в 31-ата Българска антарктическа експедиция.

***

София.

От 11.00 часа в Националния дворец на децата, вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров ще даде старт на Националния план за изпълнение на Европейската гаранция на детето по време на събитието "Гаранция: #Щастливо детство“.

***

София.

От 12.00 часа в Клуб’’ Перото ‘’на НДК, ще се учреди инициативен комитет на Национална гражданска инициатива’’ МАЙКИ СРЕЩУ ВОЙНАТА’’.

*** 

София.

От 13.00 часа на Националната гребна база, язовир Панчарево.Министерството на земеделието и община "Панчарево“ със съвместна инициатива за почистване на язовира в района

***

София.

От 14.00 часа държавният глава Румен Радев ще проведе среща на "Дондуков“ 2 с ръководствата на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ "Подкрепа“.

***

София.

От 14.30 часа в Народното събрание. Продължаваме промяната" ще разговаря с национално представените работодателски организации във връзка с Бюджет 2023. 

***

София.

От 15.00 часа в двор на храма "Св. вмчк. Мина“ в района "Слатина“ ще се проведе благотворителен концерт.  

***

София.

От 18.00 часа в Чехословашкия клуб "Т.Г. Масарик“ на ул. "Кракра" 15 в София,  Чехословашкият клуб "Т. Г. Масарик" и Регионален исторически музей - Варна ще представят мобилната интерактивна изложба "Братя Шкорпил - пазители на историческата памет" и на книгата на Наталия Енева "Чувство за историчност" - сборник посветен на Карел и Хермин Шкорпил. 

 ***

Благоевград.

От 14.30 часа, в зала "22- ри Септември“, председателят на Общински съвет Благоевград, Радослав Тасков,  свика днес извънредно  заседание на Председателски съвет към Общински съвет Благоевград

***

Варна.

От 11.00 часа в Grand mall Варна ще бъде открит Националният музикален фестивал "Фолклорен изгрев“

***

Варна.

От 11.00 часа на адрес: гр. Варна, ул. "Генерал Колев“ 92 /сградата на Курортно строителство/, асоциация "ЕНЕРДЖИ ще открие първата безплатна занималня за деца от Украйна – Център "ИНТЕГРИКО“.

***

Варна.

От 18.00 часа в Градската художествена галерия “Борис Георгиев" във Варна, ще бъде открита изложбата "Една фамилна история", която събира в мащабна експозиция три поколения артисти със свое знаково присъствие във визуалните изкуства в България - Юлий Минчев, Калина Тасева, Десислава Минчева и Сандро Арабян.

***

Добрич

До 18 ноември в Регионална библиотека "Дора Габе“ - сектор Книгозаемане може да бъде разгледана витрина по повод 100 години от рождението на Кърт Вонегът, американски писател, романист и сатирик /1922 – 2007/

***

Добрич

От 17.30 до 20.30 часа във фоайето на Младежки център ще се проведе Вечер на настолните игри "Да общуваме реално, а не виртуално“

***

Кюстендил. 

От 9.30 часа в черквата "Свети Мина“ ще бъде отслужена Архиерейска света литургия. 

*** 

Кюстендил. 

От 11.00 часа в клуба на БТА ще се състои пресконференция по проект "Заедно за социално предприемачество на местно ниво". 

 ***

Кюстендил. 

От 11.30 часа в двора на храм - паметник "Свети великомъченик Мина" ще бъде раздаден курбан.  

***

Кюстендил. 

От 12.00 часа пред сградата на болницата ще се състои мълчалив протест на здравните работници.  

 ***

Кюстендил.  

От 18.00 часа в залата на читалище "Братство“ ще бъде представена книгата “Среднощни откровения" - третата стихосбирка на младия поет Атанас Янев. 

 ***

Сливен.

От 18.30 часа в зала “Сливен", двама световни артисти пристигат в Сливен, за да запознаят публиката с великото изкуство на камерната музика. Елегантното събитие се провежда с подкрепата на Община Сливен и  Министерството на културата на Република България и е включено в 90-тия юбилеен сезон на Симфоничен Оркестър Сливен. 

***

Стара Загора. / с. Преславен

От 17.00 часа във фоайето на читалище "Димитър Наумов“ ще бъде открита изложба "Глътка изкуство“. Експозицията е с картини на Виолина Славчева.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Регионалната библиотека "Захарий Княжески“ ще бъде представена книгата "Ръце за даване“ от Йордан Пеев.

***

Шумен.

От 11.00 ч. в зала 203 на община Шумен ще се проведе заседание на комисията по култура за избор на членове на Управителния съвет на Общински фонд "Култура“.