Предстоящи събития за 7 ноември, изготвени от Агенция "Фокус“

***

София.

Oт 09.00 часа в зала 6 на Националния дворец на културата, вицепрезидентът Илияна Йотова организира Международен форум за кирилицата "… И ний сме дали нещо на света“. Събитието ще се проведе.

***

София.

От 10.00 часа в БТА София ще се проведе пресконференция на структурата на "Възраждане" в град София.

***

София.

От 11.00 часа е предвиден брифинг за медиите пред сградата на Министерството на здравеопазването, а темата е  първото заседание на Специализирания съвет за контрол над лекарствоснабдяването.

***

София.

От 13.00 часа в резиденция "Бояна“ ще се състои срещата на външните министри на държавите от Централноевропейската инициатива. След края на пленарното заседание министър Милков, председателят на ЦЕИ Роберто Антонионе и държавният секретар на Молдова Владимир Кук ще дадат брифинг за представителите на медиите.

***

София.

От  13.30 часа пред Министерството на земеделието, от "Национално сдружение на българските лозари“ ще изразят чрез протест своето недоволство политиката на Министерство на земеделието. Мероприятието.

***

София.

От 15.00 часа в Гранд хотел "Милениум“,  министър Николай Милков ще открие икономически и бизнес форум.

***

Видин

От 12.00 часа заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще присъства на проявите в ОУ "Любен Каравелов", които са част от програмата по повод патронния празник на училището.

***

Разград.

От 13.30 часа в двора на СУ "Христо Ботев" - Разград, където ще се проведат демонстрации във връзка с професионалния празник на българската полиция - 8 ноември. Очакваме ви.

***

Русе.

От 18.00 часа в зала "Русе“ на Историческия музей,  ще бъде открита изложба, посветена на фамилия Искович – семейството на заможния русенец Алберт Искович, чието име се свързва със създаването на фабриката за бои и лакове от началото на 20 век "Искович & Леви“, известна днес като "Оргахим“.

***

Смолян.

От 11.00 часа в зала 201 в сградата на Областна администрация Смолян ще се проведе първата от поредица срещи, организирани от Българския фермерски съюз в партньорство с Министерството на земеделието. На нея земеделските производители от региона ще бъдат запознати с проекта на Стратегическия план за развитието на земеделието и селските райони за периода 2023-2027 г., както и ще бъдат разяснени техните възможности, съгласно него

***

Стара Загора.

В рамките на кампанията "Шофирането не е игра“ ще се проведе Ден на отворените врати в полицейските управления в Стара Загора.

***

Стара Загора.

От 10.00 до 16.00 часа на паркинга на парк "Зелен клин“ ще се проведе кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в парк "Пети октомври“ ще бъде открита изложба "Шофирането не е игра“.

***

Стара Загора.

От 17.30 часа в зала "П. Р. Славейков“ на Община Стара Загора ще се проведе информационна среща по повод отварянето на процедурата "Подкрепа за устойчиво енергийно обновяване на жилищния сграден фонд – Етап I“ по линия на Механизма за възстановяване и устойчивост.

***

Ямбол.

От 17.30 часа в Безистена ще бъде открита първата в страната изложба с български кулинарни печатни издания от 1870  година до наши дни