Предстоящи събития за 4 ноември, изготвени от Агенция "Фокус“

*** 

София.

От 09.00 часа на пл. Народно събрание, ще се проведе протест "Аларма срещу хартиените бюлетини“ срещу връщането на хартиеното гласуване в изборите. Протестът е обявен за днес, когато се предвижда да бъдат гледани промените в Изборния кодекс на първо четене в пленарна зала.

***

София.

От 11.00 часа в Централно фоайе на Националния исторически музей, ще бъде открита изложбата "Духът на Паисиевата История"

***

София.

От 14.00 часа, в конферентната зала на Дома на Европа (ул. "Георги С. Раковски“ № 124), Центърът за информация, демокрация и гражданска активност към Американския университет в България (АУБ), с подкрепата на фондация "Америка за България“ и Фулбрайт България, организира международен семинар на тема "Дезинформация: Споделяне на добри практики и научени уроци в областта на противодействието на дезинформацията и дейностите за информационно въздействие“. 

***

София.

От 16.30 часа в аулата на СУ "Кл. Охридски", Националната присъждаща комисия тържествено ще връчи EuroPsy-сертификатите на първите девет психолози от България, удостоени с европейско признание на тяхното образование и квалификация по психология.

На същото събитие заместник председателят на Дружеството на психолозите в Република България (ДПРБ) – Стою Недин – ще връчи на специалност "Психология", по случай 50-годишнината от основаването ѝ, наградата за "Най-добър принос в развитието на психологическата практика в България" за 2022 г.

***

Батак.

От 17.00 часа във фоайето на музея в Батак ще се проведе Родолюбиво състезание "Аз обичам Батак“

***

Благоевград.

От 10.30 часа в Университетския център "Бачиново“ и онлайн в платформата BigBlueButton ще се проведе юбилейната международна научна конференция "Физическото възпитание и спортът в образователната система“. Научният форум се организира от катедра "Теория и методика на физическото възпитание“ към Факултета по педагогика и е посветен на 30-годишнината от създаването на специалност "Физическо възпитание и спорт“.

***

Варна.

От 9.00 до 16.00 часа е планиран Ден на отворени врати в Технически университет - Варна, който ще представи на кандидат-студентите морските специалности, които университета предлага:  “Корабоводене" и “Логистика на водния транспорт", "Корабни машини и механизми", "Корабостроене и морска техника“, "Електрообзавеждане на кораба“. Желаещите ученици ще могат да посетят корабния навигационен тренажорен комплекс, корабния машинен тренажорен комплекс, тренажорния комплекс за борба с бедствия и аварии, лабораториите за електрообзавеждане на кораби и др.

***

Варна.

От 13.30 часа във Фондация Карин дом в  новата сграда на адрес: бул. "Цар Освободител" 86 А, ще се проведат регионални дискусии за обсъждане на данните от доклада "Не/равно детство“, на която Карин дом ще бъде домакин.

***

Велико Търново

От 11.00 часа в Зала 302 в общината ще се проведе пресконференция на Дирекция "Социални дейности и здравеопазване". Темата е за приключване на дейностите по проект "Патронажна грижа+", реализиращ се на територията на общината.

***

Габрово.

От 19.00 часа в зала 3 на Музея на хумора и сатирата в Габрово, предстои откриването на изложбата на Георги Ружев D.I.Y. 2.0.

***

Добрич.

От 11.30 часа в Регионална библиотека "Дора Габе“, Сектор "Работа с деца“, ще се проведе събитието  "С гатанките на Асен Разцветников“ – литературно утро по повод 125-годишнината от рождението на Асен Разцветников

***

Добрич. 

От 17.30 до 20.30 часа в Младежки център – Добрич , фоайе, ще се състои вечер на настолните игри "Да общуваме реално, а не виртуално“

***

Плевен.

От 11.00 часа в зала "Амброаз Паре" на Телекомуникационния център, ще се проведе тържествена церемония по дипломиране Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) ще дипломира Випуск 2022 на Медицински колеж.

***

Пловдив.

От 20.00 часа в Дом на културата "Борис Христов“ в Пловдив, ще бъде открит Международни джаз форуми в страната – Plovdiv Jazz Fest.

***

Русе.

От 10.30 часа в сградата на Дом "Майка и дете“, ще бъде официално открита нова сензорна стая, предназначена за деца със специални потребности. Оборудването е осигурено с дарение от трите Лайънс клуба в Русе

***

Сливен/с. Чокоба.

От 18.00 часа в село Чокоба ще проведе традиционния си събор на 4 и 5 ноември. Програмата предвижда концерт пред читалището.

***

Сливен.

От 10.00 часа в Пресклуба на БТА в Сливен ще се състои представяне на проекта "Да творим с багри от природата" на Фондация "Крайница", финансиран от Национален фонд "Култура" с координатор Емилия Дескова.

***

Сливен.

От 10.30 часа, на "Дамарски мост"/ на широкия участък до реката на бул. "Ст.Караджа"/ в град Сливен, началникът на сектор "Пътна полиция" гл.инспектор Илиян Николов ще даде брифинг във връзка с началото на традиционната акция "Зима".

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в НЧ "Родина 1860“ ще бъде откриването на Национален уъркшоп на младежките аматьорски театри "При отворени врати“, на който Стара Загора ще бъде домакин от 4 до 6 ноември. Всички събития в уъркшопа са с вход свободен за публика.

 ***

Стара Загора.

От 17.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се проведе събитието "Нарисувай ми Корея! Поглед към традиционната култура". С участието на ансамбъл по самулнори "Со Йънг", студенти и преподаватели при Тракийски университет. Организатори са Институт "Седжонг" – София, Тракийски университет, РБ "Захарий Княжески". Вход свободен.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ше се състои "Среща на поколенията“ - концерт на  Надя Тончева и възпитаници от НУМСИ "Христина Морфова“ – Стара Загора.