Предстоящи събития за 31 октомври, изготвени от Агенция "Фокус“

***

София.

От 10.00 часа в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет, Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе извънредно заседание.

***

София.

От 10.00 часа на "Дондуков“ 2, държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарната група на "Продължаваме промяната“. 

***

София.

От 10.45 часана в киносалона на ГДНП, ще се проведе  пресконференция по повод началото на Акция "Зима“.На нея ще присъстват организаторите от СБА и техните партньори от МВР, БЧК, ДАБДП и други.

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА, Фондация "Борис Христов“ организира заключителна пресконференция по проект “СПОРТ СРЕЩУ АГРЕСИЯ". Представяне на Наръчник за учители за превенция на агресията, предназначен за безплатно разпространение в училища, младежки центрове и други институции.

***

София.

От 11.00 часа в сградата на Министерството на електронното управление, зала "Мраморна-фоайе“, гр. София, ул. Гурко № 6.министърът на електронното управление Георги Тодоров ще валидира пощенско-филателно издание, посветено на десетото юбилейното издание на "Европейския месец на киберсигурността“.

***

София.

От 11.00 часа пред сградата на Столична община представители от фондация “Въздух за здраве" ще връчат писмо на кмета на София - Йорданка Фандъкова.

***

София.

От 12.30 часа на церемония на "Дондуков“ 2 вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде удостоена с почетното звание на Съюза на народните читалища "Следовник на народните будители“

***

София.

От 15.00 часа в Централния военен клуб държавният глава Румен Радев ще участва в церемония по отличаване на младежите, постигнали златно и сребърно ниво в "Международната награда на херцога на Единбург – България“

***

София.

От 18.00 часа в Големия салон на БАН, издателство "Захарий Стоянов" ще представи 16 том от събраните съчинения на Николай Хайтов - "Време за разхвърляне на камъни.

***

София.

От 18.00 часа в храм "Св. София" ще бъде открит фестивала на Православната книга за Софийска епархия, в рамките на който ще бъдат представени различни издателства и техните книги, посветени на Православната вяра. 

***

София.

От 19.30 часа в Sofia Event Center, фондация "За Нашите Деца“ ще проведе най-голямото си благотворително събитие - Вечер на добродетелите. За 13-и път вечерта ще събере на едно място близо 300 гости от дипломатическите, културни и бизнес среди, обединени около общата кауза в подкрепа на ранното детско развитие. Вечер на добродетелите "Пазители на детството“ ще се състои под патронажа на Н.Пр. Роб Диксън, посланик на Обединеното кралство в България. 

***

София.

От 19.00 часа в зала 1 на НДК, се организира голям благотворителен концерт в подкрепа на тежко пострадалите от наводненията карловски села. Редица обичани музиканти от различни стилове се обединяват и излизат заедно на една сцена за благотворителния концерт "Приятели, помагайте".

***

Батак.

От 17.00 часа във Фоайе на Исторически музей-Батак и Шарова къща, за XVII поредна година Исторически музей- Батак организира и провежда ДНИ НА КУЛТУРНО-ИСТОРИЧЕСКОТО НАСЛЕДСТВО В ОБЩИНА БАТАК

***

Белослав.

От 10.30 часа в Конферентна зала на Община Белослав - гр. Белослав, ул. "Цар Симеон Велики“ № 23, ще се проведе пресконференция по повод Международният ден на Черно море.

***

Варна.

От 11.00 часа  експерти от БДЧР, Института по Океанология(ИО-БАН), Регионалната инспекция по околна среда и води - Варна и Регионална лаборатория - Варна ще се включат в почистване от морски отпадъци на плаж "Аспарухово“.

***

Варна.

От 17.00 часа в Арт салон на Радио Варна, ще се състои  официалното представяне на том III на Известията на института, посветен на принудителното изселване на българите от Източна Тракия, за което са представени респектиращи документи, анализи и коментари от доц.д-р Стоян Райчевски

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в ОД на МВР – Велико Търново ще се проведе брифинг по повод акция "Зима".

***

Велико Търново.

От 13.00 часа на сцената в голяма зала на МДТ "Константин Кисимов“ ще се проведе пресконференция по повод премиерата на комедията "Скакалци“ на Ст. Л. Костов.

***

Видин.

От 13.00 часав залата на 6 ет. в сградата на общинската администрация във Видин, ще се проведе пресконференция с участието на флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров - началник на Висшето военноморско училище.

От 14.00 часа в залата на Общинския съвет ще бъде направена презентация на ВВМУ пред ученици от гимназии в Община Видин.

***

Добрич.

От 16.00 часа в Етнографски комплекс "Старият Добрич“, ще бъде открита на изложба "Български везбени мотиви от края на XVIII до средата на XX век“

***

Кюстендил. 

От 11.00 часа в СБА - Кюстендил началникът на сектор "Пътна полиция“ – ОДМВР, както и ръководителите на СБА - Кюстендил ще представят целите и подробности за акция "Зима“. 

***

Плевен.

От 11.00 часа в зала "Амброаз Паре“  на Медицински университет – Плевен, ще се проведе тържествен академичен съвет с церемония по награждаване на преподаватели, израснали в академичното си развитие. Това е едно от събитията, с които Медицински университет – Плевен отбелязва 48 години от основаването на висшето училище. 

***

Разград.

От 14.00 часа в сградата на ОДМВР-Разград, западен вход, ще се проведе пресконференция по повод акция "Зима". Участие ще вземе изпълняващият длъжността началник на сектор "Пътна полиция" старши инспектор Неделчо Симеонов.

***

Сливен.

От 09.00 часа в офиса на Общински съвет на БСП – Сливен на ул. "Димитър Добрович“ 1, Деян Дечев, депутат от листата на коалиция "БСП за България“ ще приема граждани. След това ще продължи и в селата Младово от 11ч. и Злати Войвода в 13ч.

***

Стара Загора.

От 14.30 часа в залата на Регионална библиотека "Захарий Княжески“ ще се проведе научна конференция  по повод 100 години от кончината на блаженопочиналия Старозагорски митрополит Методий. Конференцията е организирана от Старозагорска света митрополия, Община Стара Загора, Богословски факултет при СУ "Св. Климент Охридски“ и Фондация "Митрополит Методий Кусев“.

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър, ще се проведе заключителна танцова  Гала на LINKAGE – трети международен хореографски конкурс /30 - 31 октомври/ Стара Загора