Предстоящи събития в страната за 15 октомври, изготвени от Агенция "Фокус“. 

***

София.

От 16.30 часа в The Steps ще се проведе дискусия посветена кибертормоза, онлайн злоупотребите, дезинформацията и разпространението на фалшиви новини и профили в интернет пространството.

***

София.

От 10.00 часа  в Литературен клуб "Перото“, Сдружение "Евро Адванс“  ще проведе "Хибриден фестивал на мисловните игри: преосмисляне на културни пространства“.

***

Благоевград.

От 09.30 часа на сцена пред Регионалния исторически музей ще бъде открит фестивалът "Здравей, здраве“ Следва концерт на школи към ЦЛТРДБ, Вокално студио "Фа Диез“, открита тренировка по зумба. В зала 1 на Младежкия дом ще се проведат лекции като: "Капаните на егото“, "Философската система Шамбала – път към осъзнаване“, "Как да запазим баланс и спокойствие когато сме сред негативни хора“ и други. Зала 2 е запазена за различни практики като: Фрийстайлър Пилатес, Виняса Йога, Боуен терапия и други.

***

Благоевград.

От 10.00 часа и в зала " Орфей“ на парк "Македония“, ще се стартира  стартира в изложение на български и гръцки фими. В изложението ще вземат участие представители на четири основни сектора - туризъм,  агро-хранителен сектор, креативни индустрии и строителни материали.

***

Варна.

От 10.00 до 17.00 часа, в хотел "Адмирал“  ще се проведе  Национална научно-практическа конференция по психология на тема: "Психология – теория и практика“.

***

Враца.

От 10.30 часа в градска концертна зала ще се проведе празник на старата градска песен "Мара Врачанка"

***

Видин.

От 09.00 часа в Спортна зала "Фестивална" заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще награди участниците във волейболния турнир за момичета, родени през 2010 г. В спортната проява ще се включат 4 отбора и ще се изиграят 6 мача. 

***

Враца.

От 10.30 часа е куклена зала на ДКТ ще бъде представена пиесата "Една история с две мишки" по Жан дьо Лафонтен

***

Добрич.

От 10.00 до 14.00 часа  в Арт център "Палитра“, ще се проведе открит урок по въздушна йога за деца с наднормено тегло и гръбначни изкривявания по Програма за финансиране на граждански инициативи в полза на местната общност – 2022

***

Кюстендил. 

От 11.00 часа в Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора“ ще бъде открита изложбата "Струма“. 

 ***

Кюстендил. 

От 15.30 часа в Парк-хотел "Кюстендил“ Главният прокурор на Република България Иван Гешев ще връчи сертификати на магистрати, преминали обучение за разследване на престъпленията против дивата природа.  

***

Стара Загора

От 11.00 часа в Куклен театър, ще бъде представен кукления спектакъл  "Задави се Меца“

***

Стара Загора

От 11.00 часа в НЧ "Родина“, 2 етаж, ще се състои представяне на сборника от 5. Национален конкурс за авторска приказка "Вихър, Ковачът и белият палат“