София.

От 09.30 часа министър-председателят Гълъб Донев ще открие новата учебна година в столичното 60 ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“, чийто възпитаник е бил.

***

София.

От 9.30 часа вицепрезидентът Илияна Йотова ще открие новата учебна година в 191 Основно чилище "Отец Паисий“ в село Железница, район Панчарево.

***

София.

От 10.00 часа президентът Румен Радев ще участва в тържественото откриване на учебната 2022/2023 година в 43-о ОУ "Христо Смирненски“ в София.

***

София.

От 11.00 до 12.00 часа, в деня на официалното откриване на изложбата на Съюза на румънските художници, в зала "Райко Алексиев“ ще се състои среща дискусия с куратора на изложбата и участници в нея.

***

София.

От 12.30 часа в Столична община, зала 1, кметът Йорданка Фандъкова и изпълнителният директор на "Фонд за чист въздух“ (Clean Air Fund), Джейн Бърстън ще подпишат меморандум за разбирателство в сферата на справянето със замърсяването на въздуха.

***

София.

От 14.00 часа ще се проведе редовният брифинг на Централната избирателна комисия във връзка с предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 октомври 2022 г Брифингът ще се състои в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър І“ № 1, вход откъм Ларгото.

***

София.

От 16.00 часа на сцената в атриума на Bulgaria Mall ще се проведе дискусията на тема "Поведението на пътя“.

***

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани в парк "100 години София“ в ж.к. "Младост – 2“.

***

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Сердика“ от страната на Булбанк.

***

София.

От 16.00 до 17.30 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Лъвов мост“.

***

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани в парк "Овча купел“ от страната на банята.

***

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Надежда“.

***

София.

От 19.00 часа в Зала 1 на НДК ще бъде открито ХII-ти Гала концерт на Фестивала за поп и рок музика "София" 2022, което се провежда по случай празника на София и в подкрепа на Информационната кампания в подкрепа на жени с репродуктивни проблеми "Да сверимбиологичния си часовник навреме“.

***

Благоевград.

От 09.00 часа кметът на Благоевград Илко Стоянов ще присъства на откриването на учебната година (15 септември) в следните училища II ОУ "Димитър Благоев“.

***

Бургас.

От 09.00 часа кметът на Бургас Димитър Николов ще присъства на официалното откриване на новата учебна година в ОУ "Христо Ботев“ в кв. "Сарафово“. Той ще бъде придружен от зам.-кмета по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики Йорданка Ананиева. Председателят на Общински съвет Бургас проф. Севдалина Турманова ще бъде в ОУ "Елин Пелин“ от 09.00 ч. и в СУ "Константин Преславски“ от 10.00 ч., а председателят на Постоянната комисия по наука, иновации и оперативни програми проф. Сотир Сотиров – в ПГКПИ от 09.00 ч.

***

Варна.

От 9.00 часа министърът на туризма д-р Илин Димитров ще открие учебната година в Професионалната гимназия по туризъм "Проф. д-р Асен Златаров“- Варна. От 10.00 часа министър Илин Димитров ще присъства на тържествена церемония за официалното откриване на новата академична 2022/23 година в Икономически университет – Варна. 

***

Варна.

От 16.00 часа в хотел “Палас" в к.к. “Слънчев ден" министър Димитров ще проведе работна среща с местната администрация, концесионери и наематели на плажове. Те ще обсъдят резултатите от изминалия активен летен сезон, както и пътищата за подобряване на имиджа на дестинацията чрез повишаване качеството на туристическата услуга и увеличаване броя на плажовете с гарантирана чистота и безупречни условия за туризъм.

***

Видин.

От 09.30 часа Борислава Борисова, заместник-кмет на Община Видин по хуманитарни дейности и социална политика ще бъде гост на тържеството за откриване на новата учебна година в СУ "П.Р.Славейков", а в 10.00 ч. тя ще поздрави учителите и учениците с първия учебен ден в ГПЧЕ "Йордан Радичков".

***

Добрич.

От 15.00 часа на пл. Стария орах, пред Младежки център – Добрич ще стартира младежка инициатива "Здравословна Fresh Up – зона";.

***

Добрич.

От 19.00 часа в Младежки център – Добрич, Концертна зала, ще се играе спектакълът "Сама жена“ от Дарио Фо и Франка Раме на Сатиричен театър "Алеко Константинов“

***

Ловеч.

От 12.15 часа в Община Ловеч ще се проведе брифинг на кмета Корнелия Маринова и посланика на Кралство Испания в България Н. Пр. Алехандро Поланко.

***

Пловдив.

От 18.30 часа в изложбена зала "2019" /ул. "Гладстон“, за поредна година 15 художника с индивидуален стил ще представят пред пловдивската публика свои творби и послания. Този избор на куратора Христо Жеков носи винаги интересна и разнообразна изненада и очарование.

***

Сливен

От 09.00 часа кметът Стефан Радев ще открие новата учебна година в СУ "Константин Константинов" От 10.00 часа кметът Стефан Радев ще посети Детска градина "Вержин и Хаик Папазян", където ще се проведе тържествено откриване на новата учебна година за малчуганите. 

***

Стара Загора.

От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ПП "Русофили за възраждане на Отечеството". Темата е: приоритетите на партията в предстоящите избори за 48-мото НС на Република България!

***

Стара Загора.

От 18.00 часа, в художествена зала "Байер“ в Стара Загора ще бъде открита съвместната изложба на Анна Васева и Румен Дешев "Относителна реалност“. Експозицията ще бъде на разположение до края на месеца.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се проведе Оперен концерт "Нови надежди“

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър ще бъде представена операта"Турандот“ от Джакомо Пучини.