***

София.

От 10.00 часа на входа на Главна дирекция "Национална полиция" (ГДНП) представители на пътна и охранителна полиция ще дадат брифинг във връзка със старта на новата учебна година.

***

София.

От 10.00 часа в сградата на Министерството на външните работи (МВнР), заместник-министърът на външните работи и говорител на МВнР Костадин Коджабашев ще даде брифинг за представителите на медиите. 

***

София.

От 10.00 часа Служебното правителство ще проведе редовно заседание

***

София.

От 10.30 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери сграда на 9 Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин“.Изграден е нов четириетажен учебен корпус с класни стаи, кабинети, библиотека и двуетажен спортен комплекс с многофункционална спортна зала. Старата сграда е санирана, обновена, с подменена отоплителна и електрическа инсталация.

***

София.

От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА, ще се проведе пресконференция на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ) и Национален съюз на земеделските кооперации в България (НСЗКБ), по повод организирането на фермерски протестни шествия в различни региони на страната.

***

София.

От 12.00 часа, в Зала 6 на НДК, ГЕРБ-СДС ще представи План за възстановяване и развитие на България. Документът е озаглавен "България след кризите - план за възстановяване“ и обхваща всички секторни политики от обществения живот.

***

София.

От 14.00 часа в двора на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението“ /ул. Пиротска 171А/, за поредна година българските пожарникари ще отбележат професионалния си празник

***

София.

От 14.30 часа в Национален институт на правосъдието на ул. "Екзарх Йосиф“14, Министерството на правосъдието организира публично представяне на промени в проекта на Закон за противодействие на корупцията, внесен в предходното Народно събрание.

***

Варна.

От 14.00 часа в сградата на Областна администрация Варна, ул. "Преслав“ № 26 съвместно с РИК-Варна ще бъде извършена демонстрация на тестовото гласуване с машини, като част от разяснителната кампания сред избирателите.

***

Велико Търново.

От 11.00 ч. в Зала 302 в общината ще бъде проведена пресконференция по повод честването на Независимостта. Ще бъде представена програмата за празника, както и всички съпътстващи събития.

***

Видин.

От 11.00 часа в заседателната зала на Общински съвет – Видин ще се проведе обществено обсъждане на актуализация на капиталови разходи по бюджет на Община Видин за 2022 година.

***

Добрич.

В Младежки център – Добрич, фоайе ще бъде открита изложба "Вълшебството на детските рисунки“ на Клуб "Цветно“ при Младежки център – Добрич с ръководител Олга Иванова

***

Ловеч.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се състои пресконференция на ПП "ВМРО - Българско национално движение"

***

Ловеч.

От 18.00 часа в Градската градина пред Катедрален храм "Св.св. Кирил и Методий" в Ловеч, ще се проведе уличен спектакъл-клоунада по текстове на Карло Гоци и Жак Превер

***

Ловеч.

От 19.00 часа в салона на Ловчанско читалище "Наука 1870“, ще се състои оперен концерт се организира специално за ловешката публика с участието на едни от най-известните оперни певци в България.

***

Пловдив.

От 10.30 часа до 17.00 часа, едноименната къща - Резиденция "Тракийски стан" за пореден път ще приютят таланти от различни държави заедно с пловдивски художници, за да се осъществи Международния пленер по живопис на Дружество на пловдивските художници в гр. Пловдив.

***

Сливен.

От 16.20  часа пред паметника на "Орлето", кметът Стефан Радев ще присъства на отбелязването на 110-та годишнина от създаването на Трета българска армия. 

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора“ ще се състои концерт "Отражения“ с участието на Орлин Горанов