***

София.

От 10.30 часа президентът Румен Радев ще участва в тържественото откриване на новата академична учебна година във Висшето училище по телекомуникации и пощи (ВУТП). Висшето училище е сред водещите образователни институции в сферата на комуникациите. По повод 140-годишнината му ВУТП беше удостоено от държавния глава с Почетния знак на президента.

***

София.

От 10.00 часа в Южния парк - Голяма поляна , под мотото "Първа помощ за всички възрасти“ Столичната организация на БЧК и Младежкият авариен екип-София /МАЕ-София/ ще отбележат Световния ден на първата помощ

***

Варна.

От 17.00 часа на входа на Морската градина (до хотел Одесос), лидерът на ПП Изправи се България и водач на листата за гр. Варна, Мая Манолова ще даде брифинг. На срещата с медии и симпатизанти Манолова щепредстави основните приоритети на ПП Изправи се България, както и ще коментира "спасителния план“ на формацията.

***

Белослав.

От 08.00 часа в Ритуална зала в Читалище "Съзнание-1926“ ще се проведе брифинг по повод "АвтоФест Белослав 2022“.

Стартът на ралито ще бъде даден в 11.00 часа по пътна отсечка VAR 2050 /Белослав-Аврен, м-ст "Бялата Вода“/;

***

Велико Търново.

От 20.00 часа в Регионалния исторически музей с изложба, пърформанси и концерт ще приключи международна артистична резиденция във Велико Търново

***

Добрич.

От 11.00 часа кандидати за народни представители на "Демократична България - Обединение" от 8-ми МИР - Добрички ще открият предизборната си кампания в пресклуба на Българска телеграфна агенция в Добрич.

Те ще изложат своите основни приоритети за 48-ото Народно събрание и дългосрочните цели на местната структура на формацията и ще отговорят на Вашите въпроси.

***

Силистра.

От 10.30 часа в заседателната зала на Областна администрация Силистра (ул. "Добруджа" № 27), служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще се срещне с областния управител Николай Неделчев. Министър Пулев ще бъде в града във връзка с Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и възможностите за бизнеса от областта да кандидатства по него и по други европейски програми.

***

Стара Загора.

От 09.10 часа, ще бъде открит официално Фермерски и занаятчийски пазар "КоренЯк“

***

Стара Загора.

От 10.00 часа пред Туристически информационен център (бул.“Руски“ №27) ще започне завладяващата обиколка "Старите сгради разказват…“

***

Хасково.

От 10.00 часа в комплекс "Спартак", ще се проведе баскетболно събитие, в което ще се включат над 100 отбора, разделени по възраст. 

***

Хитрино.

От 12.00 часа в село Черна, община Хитрино, област Шумен, ще се проведе турнир по мазни борби в памет на легендарния борец Коджа Юсуф.