Карлово.

От 9.00 часа пред РУ – Карлово, вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще бъде отново в района на наводненията в Карловско

***

София.

От 9.45 пред КЕВР Мая Манолова и представители на Изправи се.БГ организират акция в кампанията "Не плащай" на формацията срещу високите сметки за парно, ток, вода, газ.

***

София.

От 11.00 часа в САБ, в централен панел на български език, ще се проведе дискусия относно българският опит и трудностите пред българските жени. Специален гост на този панел ще бъде бившата евродепутатка Костадинка Кунева, която ще говори за трудовите права на работничките мигрантки в сферата на грижовния труд в плана на ЕС.

***

София.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА в град София, ще бъдат представени резултатите от социологическо проучване, изследвало нагласите на българите към бежанците, част от обособена позиция №2 по проект "Да опознаем другия“.

***

София.

От 14.00 часа в музей "Борис Христов“ ще се проведе VIII Международен фестивал за изпълнители  "SOFIA GRAND PRIX" 2022. Конкурс за инструменталисти в категориите: поп, джаз, фолклор и класика

***

София.

От 18.00 часа в Литературния кът на Алея на книгата, която се провежда тази седмица в София, ще бъде церемонията по награждаването в Деветия национален конкурс за любовна лирика "Горчиво вино“. Сред досегашните победители в конкурса са Ивелина Радионова, Петя Стефанова, Димитър Христов, Николай Дялков и др. През 2020 г. Голямата награда "Евтим Евтимов“ за цялостен принос към българската поезия бе присъдена на Маргарита Петкова.

***

Варна.

От 10.00 часа е насрочено заседание на ПК "Собственост и стопанство“ към Общински съвет – Варна

***

Варна.

От 11.30 часа в Големия салон на Щаба на Военноморските сили, ще бъде представен документалният филм "Десантът в Балчик“.

***

Варна.

От 18.30 часа в Зала 2 на Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие самостоятелна изложба – живопис, скулптура и дигитално изкуство на варненския художник Драго Дочев. Експозицията се нарича "Шкафът на имагинерното“ и представя както творби, изпълнени с класически техники, така и дигитални творби на автора, качени като NFT на различни световни платформи.

***

Видин.

От 10.00 часа в Националния пресклуб на БТА във Видин. Пресконференция ще дадат представители на ПП "Има такъв народ". Те ще представят своята кандидат-депутатска листа в 5-и видински избирателен район за предстоящия вот на 2 октомври за 48 Народно събрание.

***

Видин.

От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА във Видин, ще се проведе откриваща пресконференция по трансграничен проект, на която ще бъде обсъден потенциалът за младежки иновации, идеи и инициативи в секторите Околна среда, Технологии и Начин на живот на територията на трансграничния регион България – Сърбия. 

***

Хасково.

От 11.00 часа на бившата Авиобаза Узунджово организаторите на Международната военно - симулативна игра VIPER ще дадат брифинг, ще демонстрират оръжия, ще направят симулации на военна тактика и др.