***

София.

От 11.00 часа служебното правителство ще проведе редовното си заседание.

***

София.

От 11.00 часа кметът на София Йорданка Фандъкова ще провери строителните дейности на бул. "Първа българска армия“ /при кръстовището с бул. "Илиянци“/.

***

София.

От 18.00 часа в музей "Борис Христов“ ще се порвде НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА 2022

"ABSOLVO TE“ на Георги Бърдаров

***

София.

От 19.00 часа в Casa Libri на ул. "Цар Асен" 64 в столицата, известният румънски писател и преводач Клаудиу Флориан гостува в България по повод българското издание на романа му "Игра за всяка възраст" (превод: Румяна Л. Станчева), който е сред акцентите в тазгодишната НОЩ НА ЛИТЕРАТУРАТА!

***

Варна

От 09.30 часа в зала 1 на Икономически университет – Варна, ще бъде открит Втори международен образователен форум на тема: "Качеството на образованието в условията на дигитална трансформация и спецификата на поколенията“. Форумът е организиран от Община Варна в партньорство с Министерството на образованието и науката и Националното сдружение на Общините в Република България.

***

Варна.

От 16.00 часа в зала "Пленарна“ на Община Варна, е насрочено публично обсъждане на годишния отчет за изпълнението на бюджета и на сметките за средства от ЕС на община Варна за 2021 г.

***

Добричка.

От 9.30 часа Община Добричка ще отбележ 106-ата годишнина от Добричката епопея със заупокойна молитва в памет на героите, отдали живота си за Добруджа. На Мемориала в памет на загиналите от VI пехотна Бдинска дивизия край село Козлодуйци ще присъстват кметове и кметски наместници, общински съветници.

** news pic 2
©


Казанлък.

От 18:00 часа в Исторически музей "Искра" ще се проведе концерт класическа китара на Методий Николов и Кристиано Амато. 

***

Пловдив.

От 13.30 часа в Дома на културата "Борис Христов“, в голямата конферентна зала, на адрес: ул. "Гладстон“ 15, Министерството на иновациите и растежа (МИР) организира регионални обществени обсъждания на Иновационната стратегия за интелигентна специализация 2021 – 2027 г. (ИСИС)

***

Хасково.

От 10.00 часа пред кино "Химик“, ще се проведе традиционният лекоатлетически крос Димитровград-Хасково, който носи името на славния треньор по лека атлетика Ванко Дяков

***

Хасково.

От 11.00 часа на откритата сцена в Градската градина ще се проведе спектакъл "Медени приказки“ по стихове на Леда Милева и Батко Златко, сценарий Таня Евтимова.