Предстоящи събития в България за петък, 13 януари, изготвени от Агенция "Фокус": 

***

София. 

От 09.00 часа. Народно събрание. 

*** 

От 11.00 часа МВР и МО ще инспектират инженерното възпрепятстващо съоръжение на българо-турската граница.

*** 

София. 

От 10:30 ч. в зала "Изток“ председателят на 48-ото НС Вежди Рашидов ще се срещне с делегацията на Вътрешната комисия на Великото национално събрание на Република Турция. 

*** 

София. 

От 15:00 ч. гостите от Турция ще имат среща с Иван Демерджиев, вицепремиер по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи на Р България, която ще се състои в Гранитна зала на Министерски съвет. 

*** 

София. 

От 11.00 часа премиерът Гълъб Донев ще се запознае на място с напредъка на проекта по изграждането на Национална детска болница. Ще присъства и министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев. 

***

София. 

19,00 часа "Електра“ отново на сцената на Софийската опера. 

*** 

Габрово. 

От 12.00 часа  вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде в Габрово на честването на 188 години от създаването на Националната Априловска гимназия. 

*** 

София. 

От 18:00 в централата на ДПС Делегацията на Вътрешната комисия на Великото национално събрание на Република Турция ще има среща с ръководстводството на ДПС. 

*** 

Карлово. 

Министърът на енергетиката Росен Христов ще предостави дарение от 212 инверторни климатици за отопление за хората, чиито домове пострадаха от природното бедствие през септември в карловско. 

***  

Бургас.  

От 11.00 ч. в близост до затвора в Бургас министърът на правосъдието Крум Зарков ще даде началото на строителни дейности, с които ще започне изграждането на първото у нас преходно отделение – т.нар. half way house. 

***  

Бургас.  

От 18.30 часа в Културен дом НХК ще започне концерт 10 години Сдружение "Емона" със специалното участие на ДФТ "Радост“ и ФТА "Никола Гинов“.  

***  

Бургас.  

От 18.30 в Центъра за съвременно изкуство и библиотека ще бъдат прожектирани филмите "Флорентинска нощ" и “С внимание към детайла" по повод Деня на българското кино.  

***  

Поморие.  

В 11.00 часа пред паметника на Пейо Яворов ще бъдат положени венци и цветя по повод 145 години от рождението на поета. 

*** 

с. Пиперков чифлик. 

От 19.00 часа ще се състоят запалване на сурвакарски огън и игри. 

*** 

Свищов.

От 17:00 часа ще се проведе факелно шествие от Къща музей "Алеко Константинов“ до паметника на Щастливеца, където ще бъдат отбелязани 160-години от рождението на писателя. Ще присъства вицепрезидентът Илияна Йотова.

*** 

Стара Загора. 

От 12.30 часа, зам.-кметът на Стара Загора Радостин Танев, заедно със секретаря на Общинска администрация Делян Иванов, директорите на дирекции "Опазване на обществения ред и управление при кризи“ – Пламен Тодоров, и на "Транспорт, чистота и екология“ – Росица Копривчина, ще проверят готовността на фирмите, ангажирани със зимното поддържане на пътната мрежа в общината. Ще бъдат посетени базите в кв. "Кольо Ганчев“ и кв. "Голеш“.

*** 

Стара Загора.

От 10.00 часа в Културния център ще се отбележи Банго Васил – Ромската Нова година с културна програма и трудова борса.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в храм "Света Троица“ Негово преподобие архимандрит Богослов Димитров – протосингел на Старозагорска митрополия и старозагорски свещеници ще отслужат заупокойна молитва по повод 145 години от повторното освобождение на Стара Загора /13 януари 1878 г./. 

*** 

Шумен. 

От 10.30 часа в зала 203 на Община Шумен ще се проведе Общо събрание на Регионалното сдружение за управление на отпадъците на общините от област Шумен.