София.

От 08.00 до 12.00 часа в УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков"  в УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков",  ще се проведат профилактични прегледи, по повод Световния ден на сърцето.

София.

От 10.00 часа  в сградата на МВнР ще се състои редовен брифинг за представителите на медиите, в който ще вземе участие министърът на външните работи Николай Милков.

София.

От 10.00 до 12.00 часа в заседателната зала на Централното управление на НЗОК, ул. Кричим № 1, ет. 4,  управителят на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) проф. д-р Петко Салчев, кани всички журналисти, които отразяват дейността на здравната институция, на втора работна среща

София.

От 11.00 часа пред сградата на Българския Червен кръст (бул. "Джеймс Баучер“ 76) ще се проведе брифинг относно финансовата подкрепа, която БЧК ще окаже на пострадалите от наводненията жители на селата Каравелово, Слатина, Богдан и Войнягово, община Карлово.

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе среща – дискусия, организирана от представители на частни културни организации, кандидатствали по извънредната "Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации 2022“ на Национален фонд "Култура“ (НФК)"

София.

От 12.30 часа Sense Rooftop Bar  на бул. "Цар Освободител" 16, платформа за клинични проучвания с над 90 изследователски центрове в 6 държави, ще проведат дискусия на тема: Къде в България пациентите имат достъп до иновативни терапии?  

София.

От 13.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Министерство на здравеопазването за представяне на мобилното приложение "еЗдраве“, което осигурява достъп на потребителите до личното им пациентско досие и вписаните в Националната здравноинформационна система електронни прегледи, направления, рецепти, ваксини, резултати от лабораторни изследвания и др. Участие ще вземат служебният министър на здравеопазването д-р Асен Меджидиев, председателят на УС на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров и Борис Костадинов, директор "Софтуерна интеграция“ в "Информационно обслужване“ АД.

София.

От 14.00 часа ще се проведе редовният брифинг на Централната избирателна комисия във връзка с предстоящите избори за народни представители, насрочени за 2 октомври 2022 г. Брифингът ще се състои в сградата на Народното събрание, пл. "Княз Александър І“ № 1, вход откъм Ларгото.

София./к.к. "Боровец“.

От 14.30 часа, в к. к. Боровец, хотел "Самоков“, заместник-министърът на земеделието Георги Събев ще участва в Годишната асамблея-2022 г. на Федерацията на независимите синдикати от земеделието под наслов: "Селското стопанство в България е отрасъл за бъдещето – работещите в отрасъла са част от него! Време е!“.

София.

От 17.30 часа в двора на музея на ул. "Овче поле“ 116, ще бъдат отбелязани 124 години от рождението на Христо Смирненски с литературно-музикалната вечер

София.

От 18.00 часа пред сградата на Община Младост, ще се проведе протест срещу презастрояването и за опазването на зелените площи и парковете в София.

София.

От 18.30 часа в ресторант "Лаура“ в НДК ще се състои премиерата на Христо Пимпирев "АНТАРКТИЧЕСКИЯТ СТОПАДЖИЯ"

София.

От  18.30 часа пред Национален дворец на културата (НДК),  ще бъдат проведени открити събития с организирани спортни активности, информационна кампания за превенция на сърдечно-съдовите заболявания и визуализация на "Живото сърце“, съвместно с доброволците от Асоциация на студентите по медицина в България.

София.

От 18.30 часа в Централно фоайе на Национална библиотека "Св.св. Кирил и Методий", ще се състои  премиера на "Книга за Малина“ - своеобразен спомен и поклон пред голямата наша поетеса, преводачка, сценаристка и издателка Малина Томова.

Банско.

от 19.00 часа в големия салон на читалище "Никола Вапцаров" часа ви каним на концерт на Янек Мазулов и приятели. Младите музиканти са подготвили за вас невероятна музикална програма от български и световни хитове, а също така и много авторска музика.

Благоевград.

От 18.30 часа в Американския университет в България се организира международна конференция "Русия, НАТО и Западът: Дезинформация и политически спорове в Централна и Източна Европа“

Бургас.

От 10.30 часа кметът Димитър Николов ще присъства на откриването на чисто новия учебен корпус с физкултурен салон на ОУ "Св. св. Кирил и Методий“.

Бургас.

От 18.30 часа на входа на Морската градина, ще бъдат проведени открити събития с организирани спортни активности, информационна кампания за превенция на сърдечно-съдовите заболявания и визуализация на "Живото сърце“, съвместно с доброволците от Асоциация на студентите по медицина в България.

Варна.

От 09.00 часа в хотел "Палм Бийч“, к. к. "Златни пясъци“,  заместник-министърът на земеделието Тодор Джиков ще открие 30-ата научно-практическа конференция на тема: "Посрещане на предизвикателствата по време на криза в сектор "Фуражи“.

Варна.

От 09.30 часа  на входа на Морската градина Световният ден на сърцето ще бъде отбелязан с детски игри, "Клиника за плюшени мечета“, открити спортни активности и информационна кампания за превенция на сърдечно-съдови заболявания, съвместно с Асоциация на студентите по медицина в България, Общината и партньори.

Варна.

От 10.00 часа в Арт салон на Радио Варна, ще се проведе пресконференция на Дружество на кардиолозите в България. В пресконференцията ще вземат участие чл. кор. проф. д-р Асен Гудев, дмн., председател на Дружеството на кардиолозите в България (ДКБ), доц. Васил Трайков – избран председател на ДКБ за мандат 2022-2024, проф. Йото Йотов, отделение по кардиология, УМБАЛ "Света Марина“- Варна и Юлий Павлов – директор на Център за анализи и маркетинг (с онлайн включване).  Те ще представят резултатите от националното проучване за разпространението на сърдечно-съдовите заболявания и диабета в България и събитията, с които тази година се отбелязва Световният ден на сърцето – 29 септември, у нас.

Варна.

От 13.00 часа ще се проведе съвместно заседание на комисиите  "Обществен ред и сигурност“, "Опазване и възпроизводство на околната среда“ и "Правна комисия“.

Варна.

От 18.30 часа зала "Пленарна“, Община Варна,  ще се проведе  лекция на тема: "Японската цивилизация през призмата на географския и други фактори". Лектор: Светлана Иванова, PhD, специалист по История на Япония. Събитието е част от програмата на 33-те Дни на японската култура в България. Организира Японски клуб Кизуна-Варна, с подкрепата на Посолство на Япония в България и на Община Варна

Видин.

От 17.00 часа пред Библиотеката във Видин ще бъде показан за първи път Библиобус.

Добрич./к.к. "Албена“.

Днес в к.к. Албена ще бъде открит и XVII Национален конгрес на Дружество на кардиолозите в България. Това е един от най-големите научни форуми у нас, в който се очаква присъствено и виртуално да вземат участие близо 1000 специалисти от страната и чужбина. В рамките на официалното откриване на конгреса ще се предава на живо светлинният път на сърцето, тръгващ от София, преминаващ през Пловдив и достигащ до брега на Черно море. Той ще прекоси България, за да напомни на всички хора в България да "Използват сърцето си“ и ще достигне до плажа на Албена, където студентите по медицина ще се присъединят към призива с визуализация на "Живото сърце“, образувано от хора.

Добрич.

От 17.30 часа в Художествена галерия – Добрич, ще се състои откриване изложба живопис "Сто стъпки светлина“ на Христо Кралев

Добрич.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Йордан Йовков“, ще се играе спектакъла "Примадони“ на Драматичен театър "Йордан Йовков“

Ловеч.

От 10.00 часа в салона на Ловчанско читалище "Наука – 1870 г“. ще се проведе Четиридесет и четвъртото поредно заседание на Общинския съвет в Ловеч.

Плевен.

От 11.00 часа в в Националния пресклуб на БТА в Плевен ще се проведе дебат на тема "Проблемите на Плевен". Той се организира от Обществен съвет и гражданска инициатива в Плевен. Поканени са партии и коалиции, регистрирани за участие в парламентарните избори на 2 октомври. Сред проблемите, които ще бъдат обсъдени са тези за бездомните кучета, качеството на водата и чистотата в града. 

Пловдив.

От 09.30 часа в хотел Double Tree by Hilton, пл. "Св. Петка“ №1, министърът на земеделието Явор Гечев ще открие, конференция за интелигентно земеделие "Поглед в бъдещето".

От 12.00 часа, същия ден, министър Явор Гечев ще присъства на подписването на Меморандум за сътрудничество между Университет по хранителни технологии-Пловдив, Аграрен университет-Пловдив и Медицински университет-Пловдив за учредяване на консорциума PlovdivWineUni.

Пловдив.

От 11.00 часа в парк-хотел "Санкт Петербург“, гр. Пловдив, заместник-министърът на земеделието доц. Крум Неделков ще открие Втория международен ветеринарномедицински конгрес, организиран съвместно от Българския ветеринарен съюз и Ветеринарна камара на Република Северна Македония

Пловдив.

От 18.30 часа пред община Пловдив, ще бъдат проведени открити събития с организирани спортни активности, информационна кампания за превенция на сърдечно-съдовите заболявания и визуализация на "Живото сърце“, съвместно с доброволците от Асоциация на студентите по медицина в България.

Русе.

От 18.00 часа в зала "Княз Александър I“ на Историческия музей, Регионален исторически музей – Русе и Общоарменски благотворителен съюз "Парекордзаган“ – Русе ще се състои представянето на книгата "АРМЕНСКАТА ОБЩНОСТ В РУСЕ ОТ XVII в. до 2022 г.“ с автор Хачик Лебикян.

Смолян.

Смолян ще е домакин за седми път през последните 40 години на Националния празник на поезията. Организатори са Община Смолян, Съюза на българските писатели и Клуба на дейците на културата.

Стара Загора.

от 14.00 часа, в зала 203 на Община Стара Загора ще се проведе пресконференция на организаторите на V Фестивал "Здравей, Здраве“.

Шумен.

От 09.00 Читалище "Боян Пенев“ кв. Тракия ще бъде открита изложбата  "Изкуство от отпадъци“

От  10.00 в двора на ПГОХХТ Проф. д-р "Асен Златаров“ ще се проведе есенен базар

Шумен.

От 19.00 часа в Камерна зала "Рада Спасова",  ще се състои премиерата на "Бурунданга" по Жорди Галсеран.

Предизборни събития:

София.

От 10.00 часа в БТА - София ще се проведе пресконференция на "Възраждане". Темата е "Първата инициатива на "Възраждане" от кампанията за запазване на българския лев".  

Сливен.

От 11.15 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ПП "Български възход" и Румен Петков, председател на коалиционния им партньор АБВ

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Стадион Васил Левски“.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на пазара в ж.к. "Младост 1“.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани в парк "Гео Милев“ и на спирката пред бившия хотел "Плиска“.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Мария Луиза“ от страната на Пета градска болница.