София.

От 09.30 часа в Гранд Хотел Милениум София ще стартира международната конференция "Финансова и инвестиционна подкрепа за МСП – Sofia International Money Expo“ (SimExpo 2022), която ще представи конкретни възможности за финансиране и инвестиране от редица институции.

София.

От 10.30 часа в Гербовата зала на "Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев ще удостои български военнослужещи с висше офицерско звание.

София.

От 11.00 часа в сградата на Националния статистически институт на ул. "Панайото Волов“ №2 в София ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат обявени окончателните резултати за броя на населението на Република България според Преброяването на населението и жилищния фонд, проведено през 2021 г.

София.

От 15.00 часа на ул. "Славянска“ № 1,  министърът на правосъдието Крум Зарков ще представи пред медиите Проект на Закон за несъстоятелност на физическите лица.

София.

От 15.30 часа президентът Румен Радев ще удостои посланика на Френската република в България Флоранс Робин с орден "Мадарски конник“ първа степен. Държавното отличие е за големите заслуги на дипломата за укрепването и развитието на българо-френските отношения.

Бургас.

От 10.00 часа ще се състои официалното откриване на академичната 2022/23 година в Бургаския свободен университет. Поканени са: министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов,  членовете на Настоятелството на БСУ, кметът г-н Димитър Николов, областният управител проф. Мария Нейкова, представители на практиката и др.

Видин.

От 17.30 часа на пл."Бдинци" пред сградата на Народно читалище "Цвят 1870" ще се открие новата учебна и творческа 2022/2023 година  в читалището, с официална церемония, водосвет и кратка музикална програма

Русе.

От 11.00 часа на територията на област Русе ще се проведе тест на техническото състояние на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на населението. Учението ще бъде координирано от областния управител Анатоли Станев.

Стара Загора.

От 11.00 часа  в градовете Стара Загора и Гълъбово, ще се проведе тренировка. Националната система се тества два пъти годишно в първия работен ден на месеците април и октомври

Стара Загора.

От 11.00 часа в Зала 33 на Регионален исторически музей ще се проведе пресконференция на тема "Археологически проучвания в местността Мечи кладенец - резултати и перспективи". В срещата ще вземат участие - доц. д-р Христо Попов - директор на Национален археологически институт с музей при БАН, Милена Желева - зам. кмет "Култура, туризъм и младежки дейности" и Петър Калчев - директор на РИМ-Стара Загора.

Търговище.

От 17.30 часа в ЦПЛР – Обединен детски комплекс ще се състои тържествено откриване на учебната 2022/2023 г.

Шумен.

От 18.00 часа, пред сградата на ДКТ "Васил Друмев“ – Шумен, Център за подкрепа за личностно развитие - Обединен детски комплекс "Анастас Стоянов“ – Шумен, ще открие официално новата учебна 2022/2023 година.

Ямбол.

От 10.00 до 20.00 часа на площад "Освобождение“, ще се проведе изложение на продукти, произведени на териториите на местните инициативни групи (МИГ) от цялата страна, прилагащи подхода "Водено от общностите местно развитие през програмния период 2014-2020 г.“ (ВОМР) в Ямбол. Събитието се организира от Министерството на земеделието в сътрудничество с общината.