Предстоящи събития за 3 ноември, изготвени от Агенция "Фокус“

***

София.

От 10.30 часа на "Дондуков“ 2 в Гербовата зала, президентът Румен Радев ще удостои с Почетния знак на президента изтъкнати дейци в сферата на културата и науката.

***

София.

От 11.00 часа на адреса на Център за развитие на човешките ресурси: гр. София 1000, ул. "Граф Игнатиев“ № 15 да присъствате на извършването на публичното разпределение на проектни предложения, подадени за оценка на качество по Програма "Еразъм+“ КД1 и КД2 и Програма "Европейски корпус за солидарност“ за 2022 селекционна година, краен срок за подаване на предложения – 04.10.2022 г.

***

София.

От 11.00 часа в 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов“ (ул. Латинка 11),ще се проведе откриващото събитие на образователната кампания "Пресичам безопасно с TEDI".

***

София.

От 12.00 часа в Полиграфия Офис Център, (София, ул. "Николай Ракитин“ 2), ще се състои официално откриване на паметник на Нелсън Мандела - в чест на неговия принос към правата на човека и световния мир.

***

София.

От 18.00 часа в Централен военен клуб, бул. "Цар Освободител“ № 7 – Концертна зала, ще се проведе  официално събитие по случай 30 години от създаването на Държавната агенция за бежанците при Министерския съвет.

***

София.

От 18.30 часа Галерия Синтезис и Институт Лист - Унгарски културен институт ще представят изложбата Габор Мате  "Вътрешно Небе“

***

София.

От 12.00 часа в зала "2020“ на Event Space 2020 (бул. "България“ 1 – малкото НДК) ще бъде поставено официално началото на информационната кампания за рака на простатата "Заедно срещу рака на простатата“, която тази година ще протече под мотото "Моето здраве е моя отговорност“.

***

Батак.

От 17.00 часа в Шарова къща ще се състои откриване на изложба и награждаване на победителите в конкурс "Занаятите в живота на батачани“

***

Благоевград.

От 12.00 часа в зала "22 септември“, кметът на Благоевград Илко Стоянов кани обществеността на публична среща, по време на която основният акционер в "Прима инвест БГ“ ООД и управителят на Дружеството ще представят визията си за развитие на ски център "Картала“ в местността "Бодрост“.

***

Благоевград.

От 17.30 часа, като продължение на честванията на народните будители е и тържественото отбелязване на 70 години от създаването на Регионалния исторически музей – Благоевград. Официалното откриване на юбилейното тържество ще се проведе  във фоайето на музея.

***

Варна.

От 18.00 часа в Арт Галерия Ларго във Варна ще се открие самостоятелна изложба – графика на бургаския художник Димо Колибаров. Експозицията се нарича "Фрагменти от една мечта“ и представя творби, създадени в последните 4 години.

***

Велико Търново.

От 12:00 часа в Областна администрация – Велико Търново ще се проведе брифинг по повод готовността на общините и институциите за зимния сезон

***

Велико Търново.

От 12:00 часа в голяма зала на Общината ще започне среща на тема "Как придружаваме децата аутисти в училищната среда?“

***

Велико Търново.

От 19:00 часа в голяма зала на Музикално-драматичния театър "Константин Кисимов“ ще се състои премиерата на комедията "Скакалци“ по Ст. Л. Костов - новото заглавие в афиша на театър

***

Враца.

От 17.30 ч. в Регионална библиотека "Христо Ботев“ авторката Юлияна Дончева представя новата си книга "КриптоQueen“ 

***

Враца.

От 18.00 ч. читалище "Развитие“ отбелязва с концерт 100 години от рождението на Димитър Асенов, 60 години Духов оркестър и 20 години под ръководството на Бойчо Димов 

***

Добрич.

От 13.30 часа в Младежки център – Добрич, Зала 6 ще се проведе Неформално обучение "Общуване без агресия“ по проект BGLD-1.003-001 "Младежки център Добрич - Вашето днес“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021г.

***

Добрич. 

В Дом за стари хора – Добрич, ще се състои музикална вечер с тенора Георги Петров

***

Кюстендил.

От 10.00 часа в залата на Общински драматичен театър ще се проведе Първа научна конференция "Физическото възпитание и спорт, история, съвременно развитие, иновации“.

***

Плевен.

От 11.00 часа в зала "Амброаз Паре" на Телекомуникационния център ще се проведе  тържествена промоция Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) ще дипломира Випуск 2022 на Факултет "Здравни грижи“.

***

Сливен.

От 13.00 часа ще се състои официалното откриване на "Ритейл Парк Сливен". Предвидена е и празнична заря.

***

Сопот.

От 11.15 часа в община Сопот ще се проведе пресконференция на тема "Корупция – антикорупция. Практически мерки за управлението на публичния ресурс на общината.“ Пресконференцията ще се състои в кабинета на заместник кмета на община Сопот.

***

Стара Загора.

От 17.30 часа в Арт фоайе на Радио Стара Загора, ще се проведе награждаването на отличените в 39-ия Национален младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев".