Предстоящи събития за 29 октомври, изготвени от Агенция "Фокус“

***

Куманово.

От 12 часа, край град Куманово, Министър-председателят Гълъб Донев ще посети Република Северна Македония, където по покана на колегата му Димитър Ковачевски ще участва в церемонията, отбелязваща началото на строителството на Източната част на железопътния Коридор VIII, участък Куманово – Беляковце – Крива Паланка.

***

София.

От 10.00 часа в баскетболната зала на Национална спортна академия "Васил Левски“ ще се проведе международен лагер по баскетбол за атлети с интелектуални затруднения от Испания, Великобритания, Швеция и България. Събитието се организира от Спешъл Олимпикс България в рамките на проекта "Приобщаващ баскетбол – от дома до игрището“, финансиран по програма Еразъм + на Европейския съюз.

***

София.

От 12.00 до 14.00 часа в Зала 11 на НДК (кино "Люмиер“), ще бъдат връчени отличия за подадената ръка и отвореното сърце за нашите сънародници в условията на войната в Украйна.

***

София.

От 15.00 до 22.00 часа на Открита сцена пред НДК програма ще изнесат гостуващи изпълнители от Бесарабия – Украйна и Молдова както и от Банат, Румъния. Ще има щандове с традиционни бесарабски вина и ястия както и много други изненади, с казва в прессъобщението.

***

Благоевград.

От 11.00 часа на пистата в СК "Пирин“ – Благоевград, ще се проведе лекоатлетически турнир “Децата на Благоевград".

***

Враца.

От 10.30 часа в куклена зала на ДКТ ще бъде поставена "Червената шапчица"

***

Враца.

От 10.00 часа на ул. "Търговска",  Етнографски комплекс ще се проведе "Open Vratsa" - фестивал 2022 г.

***

Пазарджик.

От 10.30 часа в Зала "Маестро Георги Атанасов", Общински комплекс на Община Пазарджик, бул. "България"№ 2, Политическа партия ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛЦИ ще проведе на 29 октомври 2022 г. в град Пазарджик своя Шести редовен конгрес.

***

Смолян/с. Смилян.

От 10.00 часа на 28 октомври със залп на фасулево топче е официалното откриване на 20-то юбилейно издание на Празника на фасула в село Смилян.

***

Смолян.

От 10.30 часа, пред Съдебната палата в гр. Смолян, на бул. "България“ №16, ще се проведе съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Смолян и ОД на МВР – Смолян във връзка с разкрито престъпление, свързано с отглеждане и разпространение на наркотични вещества. 

***

Смолян.

Във връзка със Световният ден за борба с остеопорозата РЗИ - Смолян организира скрининг за  измерване на костна плътност. Измерването ще се проведе на 28 и 29 октомври в здравната инспекция от д-р Александър Маринков, ревматолог от УМБАЛ "Каспела“  гр. Пловдив срещу цена от 25 лв. 

  ***

Смолян.

От 17.00 часа на 28 октомври в Художествената галерия – Смолян ще бъде открита изложбата "Дечко Узунов. Диалози в ателието“.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Културен център "Стара Загор“, ще бъде представена премиера на трите книги от поредицата "Стара Загора: 100 портрета. Документални автобиографични разкази на забележителни личности с принос в културата, образованието, изкуството и науката“

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в Къща музей "Гео Милев“, ще се проведе творческа работилница на  участниците в ХХХIХ Национален младежки конкурс за поезия "Веселин Ханчев" с журито на конкурса.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа Куклен театър ще бъде поставена постановката "Снежанка и седемте джуджета“ по Братя Грим. Куклен спектакъл за деца.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се проведе литературно - музикално матине – представяне на Ива Йорданова и книгата "Корона и ковид“.

***

Стара Загора.

От 15.30 часа в НЧ "Св. Климент Охридски – 1858“, ще бъде представена книгите на Боян Боев "Съйбиевата невеста“ и "Последна молитва“

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Културен център "Стара Загора“,  ще се проведе празник – премиера на 3-те книги от поредицата "Стара Загора: 100 портрета“

***

Ямбол.

От 10.00 часа пред спортна зала "Диана“, ще се проведе традиционният републикански лекоатлетически крос "Диана“ ще се проведе днес  в Ямбол.