София.

От 10.00 часа в Launchee (партер – ЦУМ), ще започне кръгла маса с дискусионен форум "Лицата на депресията  - предизвикателства и отговорности“. Събитието се осъществява по инициатива на Портал на пациента и Асоциация "Грижа за пациента“ с подкрепата на Коалиция за психично здраве.

София.

От 10.30 часа в зала 3 на Cinema City Mall of Sofia на бул. Ал. Стамболийски 101, ще се проведе медийната прожекция на оригиналния и изключително напрегнат хорър трилър Усмивка.

София.

От 10.30 часа, в София Картинг Ринг, ще се проведе пресконференция, по повод петото издание на "Еко 24 часа на България"

София.

От 11.00 часа в Музикален театър ще се проведе обща пресконференция на Музикалния театър и Балет "Арабеск" за началото на новия творчески сезон 2022/2023 година.

София.

От 11.00 до 14.00 часа в Зала № 15 на Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ "Климент Охридски“, аналитичен клуб за прогнози "Екзаминър“ организира Публична дискусия на тема "ИЗБОРИТЕ – РЕШЕНИЕ ИЛИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА“.

София.

От 11.30 часа големият български скулптор  Павел Койчев и зам.-кметът на София Мирослав Боршош ще открият скулпторната композиция "Водна Паша“, която е разположена в езерото в Южния парк /вход откъм ул.“Нишава“/ в София.

София.

От 14.00 часа ще се проведе онлайн  уебинара “Климат и комуникационни умения: опитът на в. “Гардиън". Специален гост ще бъде Патрик Грийнфийлд, репортер по теми биоразнообразие и околната среда в британския всекидневник "Гардиън“. 

София.

От 14.00 часа в зала "Пресцентър“ на МРРБ, министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков и неговият екип ще представят на пресконференция състоянието на автомагистралите на България и визията за тяхното доизграждане и развитие на пътната мрежа.

София.

От 15.00 часа, в офиса на БФБ, ет. 7 (ул. "Три уши“ 6), министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще се срещне със заместник-председателя на Съвета на директорите на Българската фондова борса /БФБ/ Васил Големански и изпълнителния й директор доц. д-р Маню Моравенов.

София.

От 18.00 часа в Квадрат 500, пл. "Св. Александър Невски“, ул. "19-ти февруари“ 1, ще бъде представена изложбата на Йона Тукусер "ГЛАД“.

София.

От 19.00 часа в Casa Libri на ул. "Цар Асен“ 64,  ще се състои премиерата на книгата "20 прелюдии за пиано“, дело на маестро Живко Петров

София.

От 19.00 часа в Pirotska 5 Event Center (ул. "Пиротска“ №5), ще се проведе вълнуващо събитие за любителите на фотографията, организирано съвместно от National Geographic и InGlobo, озаглавено "Истории в обектива“.

София.

От 19.30 часа в РЦСИ "Топлоцентрала“ ще се състои предпремиерата по прочутия роман на Томас Бернхард – "Сеч. Една възбуда“.

Асеновград.

От 10.00 часа  пред храма на Метоха, ОП "ТУРИЗЪМ“ към община Асеновград ще отбележи Световния ден на туризма с поход. Общинско предприятие  "Туризъм“ - Асеновград и Младежки общински съвет тази година ще отбележат Световния ден на туризма с поход от местността Метоха до параклис "Св. Димитър". Маршрутът ще се осъществи през екопътека ‘‘Кутрата‘‘.

Банско.

От 18.00 часа под открито небе на площад "Никола Вапцаров" ще бъде представен спектакълът "Ключът за крепостта“ с участието на Роси Русева, Нона Йотова, Иван Рангелов и Филип Гуляшки.

Благоевград.

От 10.00 часа в Национален пресклуб на БТА в Благоевград ще се проведе пресконференция на тема "Гробът на Васил Левски, Ванга и заветът й към Павел Кипров“.

Ботевград.

От 10.00 часа, в Ботевград, ул.“Хан Аспарух“, площада на входа на жк. "Саранск“, началникът на РУ-Ботевград ще предостави информация за провеждащата се на територията на Софийска област специализирана полицейска операция с участието на служители от ОДМВР-София, жандармерията и държавните контролни органи с цел противодействие на престъпността, пресичане на незаконна търговска дейност и предотвратяване на престъпления против политическите права на гражданите.

Варна.

От 16.00 часа в сградата на Музея на Възраждането ще бъде представен сборника "Храм-паметник Рождество Христово край Шипка“, в който са включени научни доклади и изследвания, посветени на изграждането и историята на храма.

Варна.

От 16.00 часа на ул.“Преслав“ 93, Социалната чайна, което ще бъдат представени актуалните и предстоящи активности на информационната кампания #ПромениКартинката

Варна.

От 19.00 часа в зала "Конгресна“ на Двореца на културата и спорта, над 300 артисти от представителни фолклорни ансамбли на град Варна, солисти, певци и танцови формации, популярни поп и рок изпълнители, победителите от последните сезони на "Гласът на България“, много талантливи деца и младежи, ще пеят и танцуват по време на благотворителния концерт "Заедно За Карлово“.

Велико Търново.

От 19.00 часа в голяма зала на МДТ "Константин Кисимов“ във Велико Търново, ще бъде представен документалния филм "Частица театър“, вдъхновен от актьорите на МДТ "Константин Кисимов“

Добрич.

От 18.30 часа в Огледална зала "Нели Божкова“, ще се състои Концерт на Български камерен оркестър – Добрич

Пловдив.

От 14.00 часа официално  ще  бъде открит новият, последно поколение, линеен ускорител за нуждите на Отделението по лъчелечение на "Комплексен онкологичен център“ – гр. Пловдив.Събитието ще се проведе в база II на КОЦ – Пловдив,  намираща се на бул.“Александър Стамболийски“ №2.

Разград.

От 10.30 часа в  конферентната зала на "Раломекс" АД в град Завет, община Завет, област Разград, ул. "Освобождение“ № 3 ще се проведе редовно заседание на Съвместната българо-румънска земеделска работна група (СБРЗРГ) на тема: "Раломекс" АД, гр. Завет – производител на машини за модерно земеделие".

Сливен.

От 10.00 часа ще се  проведе изнесен брифинг на кмета Стефан Радев и негови заместници. Събитието ще се проведе в Сотиря /зад училището/. Поводът - приключи укрепването на свлачището, което застрашаваше училището. 

Шумен.

От 17.30 часа в зала "Проф. Венета Вичева“ ще се проведе обучение на съставите на секционните избирателни комисии от община Шумен.

Предизборни събития:

Казанлък.

От 11.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени Основни приоритети в програмата на ПП "Русофили за възраждане на Отечеството". На  пресконференцията ще присъстват: водачът на листата на ПП "Русофили за възраждане на Отечеството" в 27-и МИР - Стара Загора Атанас Панчев, вторият в листата инж. Кольо Бобчев, третата в листата Корнелия Владева, която е учител в град Казанлък и други кандидати на партията за народни представители в 48-ото Народно събрание. 

София.

От 12.10 часа на пл. "Македония" 1, зала "Европа", ще се състои среща с БСП за България в централата на КНСБ

София.

От 13.00 часа на ул. "Чаталджа“ 76, заместник – председателят на ГЕРБ Томислав Дончев и кандидати за народни представители ще представят пред Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР) акценти от плана на партията за възстановяване и развитие на България

Пловдив.

От 17.30 часа в пресклуба на БТА, сдружение на жителите на Пловдив организира предизборен дебат с водачите на листите в града. Ако водачът не може да  участва, от сдружението призовават да се включи вторият в листата.