София.

От 10.00 часа в Медико-биологичен комплекс (вътрешен двор), ул. "Здраве“ 2 ще се състои тържествено откриване на учебната 2022/2023 година

София.

От 10.00 часа в Министерството на правосъдието ще се проведе брифинг на тема посещението на мисия на Венецианската комисия и предстоящия избор на директор на Националната следствена служба.

София.

От 10.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконфернеция, на която ще бъдат огласени данни от социологическо изследване на агенция "Омега Рисърч“. Участници: проф. Нако Стефанов, Йордан Гергов, Светозар Съев, Димитър Байрактаров, Райна Стаменова, Елена Нонева, адв. Иван Денев.

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Съюзите на учените (СУБ), на физиците (СФБ), на математиците (СМБ) и на химиците (СХБ) в България по повод Международната година на фундаменталните науки за устойчиво развитие и Европейската нощ на учените.

София.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на клуб "Политическа академия“ се срещна с българските граждани в много градове на страната и инициира дебати по фундаментални въпроси за гражданското представителство, обществено значимите теми и истинските решенията за изход от дълбоката политическа и институционална криза, в която се намира българската държавност.

София.

От 13.00 часа в Хотел Балкан, зала "Роял“,  ще се проведе събитие на секция: "Единен пазар, потребление и производство“ (INT секцията) на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) и Асоциация на индустриалния капитал в България на тема: "МСП, предприятия на социалната икономика, занаяти, свободни професии: възможности и предизвикателства на зеления преход“.

София.

От 15.00 до 17.00 часа в СОБАЛ "Пентаграм", по повод Световния ден на ретината, ще се проведе съвместна инициатива на Специализирано очна болница "Пентаграм" и пациентската организация "Ретина България", които организират безплатни очни прегледи.

София.

От 15.00 часа в Посолството на Република Полша в София, ул. "Хан Крум“ №46, ще бъде открита изложбата  "Мамо, аз не искам война!“. Изложбата ще открият посланикът на Република Полша в България Мачей Шимански и посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко

София.

От 18.30 часа в Зала 3 на Национален дворец на културата (пл. "България“ 1, София), Със своите мемоари "Свидетелства за прехода 1989-1999 г.“ Иван Костов започна да говори за трудния път за модернизирането и европеизирането на България. Три години по-късно продължава разказа си за българския преход като разкрива на читателя как изглежда "Политиката отвътре“.

Бургас.

От 20.00 часа на фасадата на ЖП ГАРА – Бургас, ще започне  грандиозно 3D видео-мапинг шоу поставя началото на тазгодишното издание на фестивала за съвременно изкуство ВОДА

Варна.

От 10.00 часа в двора на университета, пред сградата на Ректората ще се проведе официалното откриване на академичната учебна година на Технически университет – Варна.

Варна.

От 11.00 часа в сградата на Юнашкия салон – гр. Варна ще проведе пресконференция , по повод осмият международния клубен турнир по пожароприложен спорт за купа "Одесос".

Варна.

От 14.00 часа на територията на "Градски транспорт“ ЕАД - Варна, ул. "Тролейна“ №48, след ще бъдат доставени отпечатаните за област Варна изборни книжа и 405 600 бр. бюлетини.

Варна.

От 19.00 часа в Градската художествена галерия, под мотото “Имена от бъдещето" оценената вече от варненската публика цигуларка Йоанна Русева ще гостува заедно с пианиста от Франция Гийом Венсан. В програмата на концерта на 26 септември в Градската художествена галерия са творби основно от френски и български композитори.

Плевен.

От  08.00 часа в сградата на Областна администрация ще бъдат получени изборните книжа във връзка с произвеждане на изборите за народни представители на 2 октомври 2022 г. В същия ден  по одобрен от Областния управител на Област Плевен Иван Петков график, от 13:00 часа ще започне раздаването им на 11-те общини от Област Плевен.

Плевен.

От 14.00 часа в заседателната зала на Областна администрация Областният управител на Област Плевен Иван Петков свиква работна среща във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите за народни представители.

Шумен.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе  пресконференция на служители на Археологическия музей във Велики Преслав по повод организиран информационен ден за работата си по проекта "Новото сияние на Симеоновия Златен Век“, който ще изпълняват с финансовата подкрепа на Националния фонд "Култура“. Информационният ден след пресконференцията ще продължи в Археологическия музей във Велики Преслав.

Предизборни събития:

София.

От 9.00 до 16.00 часа ще се проведе Демонстрационно пробно гласуване с машина на ет. 2 на ДКЦ 25 в ж.к. "Младост 3“.

София.

От 12.00 часа в БТА София ще се проведе извънредна пресконференция на "Възраждане". Тема: Сигнал на "Възраждане" до ЦИК, ДАНС и Прокуратурата във връзка със съмнения за манипулация на изборите в Турция.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани в парк "Студентски“.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани пред магазин "Фантастико“ на ул. "Нишава“.

София.

От 15.00 до 19.00 часа ще се проведе Демонстрационно пробно гласуване с машина в РС на БСП – Подуяне (ж.к. "Суха река“ бл. 11, вх. 1).

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани в парк "Заимов“ и в Докторската градина.

София.

От 18.00 часа, в салона на ГС на БСП – София (ул. "Леге“ №10, ет. 1) ще се проведе Творческа вечер на писателите Боян Ангелов и Боян Бойчев.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Княгиня Мария Луиза“, изход към Пета градска болница.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Хан Кубрат“.