Предстоящи събития за 26 октомври, изготвени от Агенция "Фокус“

***

София.

От 09.45 часа в “Гранд хотел София", гр. София, ще се проведе конференция на в. “Капитал" и специалния проект “Капитал Градове" на тема  “Среща на бизнеса в Софийска област"

***

София.

От 10.00 часа в Централата на КТ “Подкрепа" – ул. “Ангел Кънчев" 2, ще се проведе пресконференция на тема "Задълбочаване на проблемите във все повече администрации в страната и нарастване на напрежението сред работещите“.  Участие ще вземат:  Кремена Атанасова – председател на Синдикат на административните служители "Подкрепа“; Ваня Григорова – икономически съветник на президента на КТ "Подкрепа“.

***

София.

От 10.00 часа в Министерския съвет, служебното правителство ще проведе редовно заседание

***

София.

От 10.30 часа, Академия на МВР, ще се състои тържествена церемония, на която курсанти от факултет "Полиция“ и "Пожарна безопасност и защита на населението“ към Академията на МВР, ще получат своите дипломи.

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: "Причини за състоянието на държавата и възможности за промяна към по-добро".

 

***

София.

От 12.30 часа в Литературен клуб "Перото“ (пл. България № 1, НДК) ще се проведе вторият от стартиралата през тази година поредица от семинари за здравни журналисти, посветени на редките болести. Организатор е компанията Swixx BioPharma България. Темата на семинара е "Диагностика на болест на Гошé в детска възраст“, а поводът за срещата е Месецът на осведомеността за Болестта на Гошé – октомври.

***

София.

От 13.00 часа държавният глава Румен Радев ще проведе консултации с парламентарната група на  ГЕРБ-СДС.

***

София.

От 14.00 часа в централата на ПП АБВ на улица "Врабча“ 23, ще се проведе пресконференция на ПП АБВ.  Темата е  "Общополитическата ситуация, перспективи пред страната“ и "Състояние на  българската енергетика“

***

София.

От 18.00 часа в "Дом на киното“, ул. "Екзарх Йосиф“ № 37, ще се проведе пресконференция по повод официалното откриване на превенционната кампания "Виждаш ли ме?“. Събитието се организира от Националната комисия за борба с трафика на хора и фондация "Кампания А21“.

***

Балчик.

От 13.00 часа в Държавния културен институт-Културен център "Двореца" в Балчик, ще бъде открита ХVI Национална среща “Добри практики" с тема “Музеят днес - предизвикателствата на пандемията и нови перспективи за развитие". Националната среща ще продължи до 28 октомври 2022 г.

***

Благоевград.

От 11.00 часа в зала № 5 на община Благоевград, ще се проведе редовната пресконференция на Радослав Тасков-председател на Общински съвет

***

Велико Търново.

От 09.30 часа в църквата "Успение Богородично“ ще бъде отслужена света литургия за Димитровден

***

Велико Търново

От 11.00 часа от църквата "Успение Богородично“ ще тръгне литийно шествие към църквата "Св. Димитър Солунски“

***

Велико Търново.

От 11.15 часа в църквата "Св. Димитър Солунски“ ще бъде отбелязан празникът Димитровден

***

Велико Търново.

От 13.00 часа на площада пред крепостта Царевец ще бъде открит макет "Средновековен Царевец“. Той е изработен по инициатива на Ротари клуб – Велико Търново, с подкрепата на Община Велико Търново

***

Велико Търново.

От 16.00 часа в конферентната зала на хотел Алегро, ще се състои церемонията по връчване наградите "Лекар на годината 2022".

***

Враца.

От 12.40 часа в Районен съд – Враца ще се проведе лекция по Образователната програма на ВСС "Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“. Участие в нея ще вземат ученици от ППМГ "Акад. Иван Ценов“ – Враца. Лектор ще е съдия д-р Вероника Бозова, а темата – "Конституцията на Република България“.

***

Враца.

От 19.00 часа в киносалон Военен клуб-Враца, ще бъдат отбелязани 125 години Военен клуб-Враца - Празничен концерт с участието на Представителен ансамбъл на въоръжените сили.

***

Враца.

От 19.00 часа в голяма сцена на ДКТ ще бъде поставена постановката "Омразна  любов"

***

Плевен.

От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА в Плевен ще се проведе пресконференция по повод началото на курс "Визуална журналистика" - нова инициатива на Народно читалище "Съгласие 1869". Участвие в пресконференция ще вземе ръководителят на курса Любомир Бенковски – Бенджи.

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в залата на Административната сграда на МТСП - Стара Загора, с адрес: ул."Стефан Караджа" № 8, етаж 4 , ще се проведе пресконференция, на която трите агенции към Министъра на труда и социалната политика, ще представят резултатите от дейността си за предходния месец, както и други актуални за момента теми.

***

Стара Загора/ с. Горно Ботево.

От 09.00 часа ще започне празника на с. Горно Ботево по повод Димитровден

***

Стара Загора/ с. Калояновец.

От 10.00 часа, в залата на НЧ "Възраждане 1927“ в село Калояновец ще бъде отбелязана тържествено 151-та годишнина от създаването на ОУ "Отец Паисий“.

***

Стара Загора/с. Лозен.

От 11.30 часа в  с. Лозен ще бъдат отбелязани 130 години храм "Св. Димитър“ в с. Лозен и

празник на селото

***

Стара Загора.

От 14.00 часа в  Детски отдел на библиотека "Родина", ще се състои Мултимедийна  презентация за Паисий Хилендарски, викторина, литературно четене и творческо ателие за изработване на хартиени перодръжки и мини книжка с текст от "История славянобългарска“. Гостуват учениците от 3.Б клас на IX ОУ "Веселин Ханчев“

***

Стара Загора.

От 17.30 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои музикално – поетичен спектакъл  на Детска театрална студия "Метроном“ на НУМСИ "Христина Морфова“ - "Избраният път“.  Постановка  на Боряна Кисьова

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в " Зала "Байер“ ще се състои събитието "Вечер с нас“- Светлозар Желев пред Велизара Цонева за литературата и още нещо…

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Драматичен театър ще бъде поставена постановката "Иконите спят“ – автор и режисьор Елица Йовчева.