Предстоящи събития за 24 октомври, изготвени от Агенция "Фокус“

***

София.

От 09.00 часа в зала “Роял" на София Хотел Балкан, ще се проведе официалното откриване на международната конференция "Живот във Вселената“.  Събитието ще събере световни учени и нобелови лауреати в София и цели да се улесни ползотворното  взаимодействие между изтъкнати учени от различните научни области за разработване на най-съществения изследователски въпрос на нашето време – "Как е възникнал животът?“.

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: "Напредва узаконяването на сградата "Златен век“ в кв. "Лозенец“ въпреки констатираното незаконно строителство“.

***

Благоевград.

От 11.00 до 15.00 часа във фоайето на Младежки дом, Благоевград, учебни заведения от цялата страна ще вземат участие в тазгодишното издание на Панорама на университетите, организирана от Община Благоевград и Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград.

***

Варна.

От 17.00 до 17.30 часа варненските нотариуси ще посетят  Държавен архив – Варна, за да  разгледат експозиция от документи, които касаят нотариалната дейност. РНК-Варна изказва благодарност на екипа на ДА – Варна и по-специално на г-н Владимир Владимиров за предоставената възможност.

***

Варна.

От 18.00 часа в Юнашкия салон ще се проведе представяне на втората книга на отец Дончо Александров. На събитието ще присъства и Варненски и Преславски митрополит Йоан.

***

Девня.

От 17.30 часа се организира втора среща с жителите на Девня в Младежкия дом в кв. Повеляново, на която ще дадем информация и ще отговаряме на въпроси, свързани с проекта на "Солвей Соди" за изграждане на инсталация за производство на пара чрез оползотворяване на алтернативни горива.

***

Ловеч.

От 12.00 часа в пресклуба на БТА, по случай 1-ви ноември - Ден на народните будители, в Ловеч ще се състои "Месец на ансамблите“. В продължение на четири седмици гражданите на града ще могат да гледат концертите и спектаклите на българските ансамбли. Повече за инициативата ще разкаже на пресконференция в Пресклуба на БТА Кристиан Костов, председател на Народно читалище "Бяла Анаста - 2016 г.“, организатор на събитието.

***

Русе.

От 18.00 часа видяна в зала "Русе“ на Историческия музей ще бъде открита изложба "Стари балкански фотографии" - съвместен проект на българската Държавна агенция "Архиви" и Държавния архив на Република Северна Македония

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в IX ОУ "Веселин Ханчев“, Детски отдел на библиотека "Родина" гостува в началните  класове на IX ОУ "Веселин Ханчев“ с мултимедийна  презентация за Паисий Хилендарски, викторина, литературно четене и творческо ателие за изработване на хартиени перодръжки и мини книжка с текст от "История славянобългарска

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Къща музей "Гео Милев“  ще се проведе среща - разговор с Никола Иванов  за литература, автори и литературната критика за тях

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се проведе концерт Българска музика, по повод 1 ноември. Участват оперни певци и инструменталисти.

***

Стара Загора.

От 18.30 часа в РБ "Захарий Княжески“ ще се състои откриване на изложба на художествено ателие "Витроартис“

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Културен център "Стара Загора", ще бъде представен театрален спектакъл на Камен Донев "Лекция № 3 за силата на словото"