Предстоящи събития за 22 октомври, изготвени от Агенция "Фокус"

***

София.

От 11:00 часа в централата на ПП АБВ на улица "Врабча“ 23, ще се проведе пресконференция на ПП АБВ. Темата е " Платени и получени от България ваксини – дарени, унищожени. Оценка за действията на българските власти в пандемичните условия.“

***

Видин.

От 11.00 часа  в Конферентния център на Областната администрация (ул. "Дунавска“ №6), служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев ще направи мобилна приемна с областния управител на Видин Огнян Михайлов във връзка с възможностите за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и структурните фондове на Европейския съюз.

***

Видин.

От 17.00 часа на Площад пред драматичен театър в гр. Видин ще се проведе събитие  посветено на хазартна зависимост. В рамките на събитието ще бъде представена Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2022 година, както и Проектът "BET-Treat for the Bet-Enemy“ - неговите цели, осъществени дейности и постигнати резултати.

***

Разград.

От 10.00 часа в Спортен комплекс "Каменица Арена",  ще се проведе футболната надпревара за купата на БМФ Порт Бургас 2022.

***

с. Брежани.

16.00 часа в кметство Брежани, картинната галерия на сдружение "Хора и традиции", голямата българска писателка Здравка Евтимова представя новата си книга "Резерват за хора и вълци"

***

с. Герман.

От 11.00 часа в Споделената градинка в Герман,  Климатека заедно със Споделена градинка в село Герман организират работилница “Как да си направим биовъглен сами в градината?"

***

Сливен.

От 09.00 до 18.30 часа, производители от Сливен и региона си дават среща на 8-ия фермерски пазар. Обичайно, той ще се проведе пред сградата на Общината.

***

Сливен.

От 11.00 часа от "Розова градина“, ще стартира международния планински маратон "Хайдушки пътеки“

***

Стара Загора.

От 10.00 часа в спортната зала по борба до 9 ОУ "Веселин Ханчев“ в Стара Загора ще бъде дадено началото на 17-тото издание на турнира в памет на Недьо Ранчев. Организаторите от клуба, носещ името на инж. Ранчев, очакват около 150 джудисти от Хасково, Панагюрище, Сливен, Бургас и други.