Предстоящи събития за 2 ноември, изготвени от Агенция "Фокус“

***

София.

От 08.15 часа пациентът с травматична луксация и декстропозиция на сърцето Здраво, ще посети "Пирогов". Той ще се срещне с екипа, който го е спасил след тежкия инцидент, при който се получава тази травма.

***

София.

09.00 часа в аудитория 272 на Софийския университет, проф. д-р Даниел Вълчев – декан на Юридическия факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски“, ще открие Национална конференция "130 години юридическо образование в България“.

От 19.00 часа, в Аулата на Университета ще се съберат настоящи и бивши преподаватели и студенти, ръководители на магистратури и институции, колеги от другите правни факултети, партньори и приятели

***

София.

От 10.00 часа Служебното правителство ще проведе редовно заседание

***

София.

От 12.00 часа в Пресклуб "България", Национален стадион "Васил Левски", ще се проведе пресконференция  на тема Пресконференцията ще се проведе на 2 ноември 2022, от 12:00 часа в Пресклуб "България", Национален стадион "Васил Левски".

***

София.

От 13.00 часа на "Дондуков“ 2, държавният глава ще проведе консултации с  парламентарната група на "Движение за права и свободи“

 ***

София.

От 13.00 часа в Аула "Максима“ на УМБАЛ "Проф. д-р Александър Чирков“, на бул. "Пенчо Славейков“ №52А, ще се проведе церемонията по удостояване с почетното звание "Доктор хонорис кауза“ на американския професор Брайън Кенеди от Националния университет на Сингапур. 

***

София.

От 18.45 часа в храм “Св. София", ще се състои официално представяне на новото, четвърто, допълнено издание на книгата “Св. вмчк. и чудотворец Ефрем Нови"

***

София.

От 19.00 часа в Casa Libri на ул. "Цар Асен“ 64, ще се състои премиерата на СОНЕТИ от Кирил Кадийски.Изданието ще бъде представено от проф. Валери Стефанов.

***

Благоевград.

От 14.00 часа в Регионалната библиотека "Димитър Талев“ , ще се проведе презентация на тема: "Будители народни“.

***

Бургас.

От 11.00 часа в Историческата експозиция на Регионален исторически музей - Бургас на ул. "Лермонтов" 31, по повода Деня на народните будители ще бъде изнесена лекция на тема "Будителите на Стария Бургас".

***

Бургас.

От 12.00 часа в новооткритото coworking пространство в  ТРИА Сити Център – Бургас ще се проведе регионална работна среща за обсъждане на възможностите  пред бизнеса за излизане на нови пазари, както и представяне на конкретни решения в областта на информационните и комуникационни технологии и киберсигурността в малките и средните предприятия. Форумът е организиран от Югоизточният дигитален иновационен хъб  /Digihub/.

***

Варна.

От 11.00 часа в зала "Варна", Община Варна, ще се проведе пресконференция по повод предстоящата международна конференция "Нови хоризонти в праисторията. 50 години от откриването на Варненския некропол", с участието на представители на Община Варна и на РИМ - Варна.

***

Варна.

От 18.00 часа в Галерия Юка, ще бъде представена скулптурна изложба на непознатия за варненската публика автор Светлозар Лисичков.

***

Враца.

От 16.00 часа в зала на Регионалния инспекторат по образованието във Враца ще се проведе празник на творчеството и вдъхновението. 

***

Добрич.

От 16.45 часа в Младежки център – Добрич, Зала 6 ще се проведат мотивационни срещи "Познаваме ли България?“

***

 Добрич.

От  18.30 часа в Огледална зала "Нели Божкова“, ще се проведе Музикална вечер с тенора Георги Петров

***

Ловеч.

От 17.30 часа в салона на Ловчанско читалище "Наука-1870 г.“,  ще се  състои церемония по награждаване на участниците в Общински конкурс за есе на тема: "Моите будители днес". Веднага след това е образователният спектакъл "Хилядолетната България“, гост д-р Искрен Красимиров.

***

Плевен.

От 11.00 часа в зала "Амброаз Паре" на Телекомуникационния ендоскопски център, с тържествена промоция Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) ще дипломира Випуск 2022 на Факултет "Обществено здраве“.

***

Плевен.

От 16.00 часа в Националния пресклуб на БТА в Плевен ще се проведе пресконференция по повод "Стая на приказките" и семейна събота в "Съгласие" – нов проект на читалище "Съгласие 1869", с разнообразни инициативи, насочени към децата. В пресконференцията ще участват Ивайло Атанасов, актьорите Мариета Калъпова и Иван-Александър Дойчев, Анна Александрова – кака Ани и други.

***

Пловдив.

От 18.00 часа в Постоянна експозиция "Мексиканско изкуство“ към Градската художествена галерия (ул. "Артин Гидиков“№11, Стария град), известният фотограф от Бургас Галина Ушева ще се представи пред пловдивска публика със самостоятелната си изложба "Да откриеш свободата“ от 2 до 21 ноември 2022 г.

***

Пловдив.

От 18.00 часа в галерия "Аспект“, първата жена председател на Дружество на пловдивските художници Снежана Фурнаджиева празнува своя 70 годишен юбилей .

***

Сливен.

От 8.00 часа на огневия комплекс "Батмиш" край Сливен ще има планирани стрелби. Стрелбите са във връзка с разпределението и реда за използване на учебните полигони и стрелбищата за подготовка на военните формирования и организациите извън въоръжените сили.

***

Смолян.

На 2, 3 и 4 ноември РЗИ – Смолян организира профилактични прегледи на млечната жлеза като част от инициативите за отбелязване на 70-та годишнина на инспекцията. Ехографските изследвания ще се извършват в сградата на РЗИ от д-р Райчо Добриков, специалист по образна диагностика в Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, гр. София. Прегледите се на цена от 25 лв.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в СУ "Иван Вазов“ ще се проведе информационна среща с родители, в рамките на превантивно-информационната кампания "Шофирането не е игра“.

 ***

Стара Загора.

От 18.00 часа в Регионална библиотека "Захарий Княжески“ ще бъде представен сборник с разкази "Изгубени вещи“ от проф. д-р Алберт Бенбасат. С участието на литературния изследовател Иван Матев.

 ***

 Стара Загора.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Гео Милев“ ще се изиграе постановката "Методът Грьонхолм“  от Жорди Галсеран. Сценичен вариант, музикална картина и режисура Стефан Спасов. С участието на Иван Калошев, Стефан Борисов, Миленка Сотирова, Цветомир Черкезов. Глас: Бойка Велкова.