Предстоящи събития за 20 октомври, изготвени от Агенция "Фокус"

***

София.

От 10.00 часа Служебното правителство ще проведе редовно

***

София.

От 10.00 часа в хотел ВЕГА, София ще се проведе кръглата маса на тема:   "ДВЕ  ГОДИНИ ТОЛ СИСТЕМА - ПЛЮСОВЕ  И МИНУСИ.  УСКОРЯВАНЕ  РАЗВИТИЕТО  И  ИЗГРАЖДАНЕТО НА АВТОМАГИСТРАЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ ЧРЕЗ ПУБЛИЧНО - ЧАСТНО ПАРТНЬОРСТВО (ПЧП). НЕОБХОДИМИ ПРОМЕНИ В ПОЛИТИКАТА НА ТАКСУВАНЕ“. Кръглата маса е организирана  от ФОРУМ ЗА БАЛКАНСКИ ТРАНСПОРТ /ФБТИ/  и  НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКИ СЪЮЗ ПО ТРАНСПОРТА /НТСТ/

***

София.

От 10.00 до 16.00 часа в зала Да Винчи, Гранд хотел Милениум София, ще се проведе заключителна конференция по проект "Пътеки към свободата“.  На Заключителната конференция ще Ви запознаем с постигнатите резултати, като особен фокус ще бъде поставен върху разработената по проекта нова социална услуга за подкрепа на младежи.  

***

София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция във връзка с общественото обсъждане на проекта на Закон за несъстоятелността на физическите лица на Министерството на правосъдието. Участници: адв. Владислав Янев - председател на "Адвокати за свободна България", и адв. Светлозар Николов - зам.-председател на "Адвокати за свободна България".

***

София.

От 14.00 до 17.00 час  в Зала № 1 на Ректората на СУ "Климент Охридски“, аналитичен клуб за прогнози "ЕКЗАМИНЪР “ организира втора част на публичната дискусия "ИЗБОРИТЕ – РЕШЕНИЕ ИЛИ ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА КРИЗА“.

***

София.

От 15.00 часа в Гранитна зала в сградата на Министерския съвет, Националният съвет за тристранно сътрудничество ще проведе заседание

***

София.

От 18.00 часа Софийски Арсенал – музей за съвременно изкуство, филиал на Националната галерия, чешката артистка Ленка Клодова ще открие самостоятелната си изложба "От черната сянка“, тематично насочена към джендърните и културните стереотипи.

***

София.

От 19.00 часа в голямата зала на Регионален център за съвременни изкуства Топлоцентрала, София ще бъде представен документалния филм "Смехът и свободата“, посветен на 50 години от създаването на Музея на хумора и сатирата в Габрово

***

Благоевград.

От 09.30 часа в зала 114 (Учебен корпус № 1) в Югозападния университет "Неофит Рилски“,  ще се проведе втората международна мултидисциплинарна конференция "Постглобалност: криза и бъдеще“, организирана от Философския факултет.

***

Благоевград.

От 10.30 часа в РБ "Д. Талев“  - гр. Благоевград, Библиоклуб ще бъде открита Втора регионална краеведска конференция "Художествени занаяти от Македонския край“

***

Благоевград.

От 16.00 часа в зала "22 септември“, ще се проведе Кариерен форум "Виж бъдещето си: Запознай се с Индустрията на знанието“

***

Бургас.

От 15.00 часа посланикът на САЩ в България Н. Пр. Херо Мустафа, кметът на Бургас Димитър Николов и кметове от Асоциацията на българските черноморски общини ще се включат в инициатива за засаждането на 20 нови дръвчета в Морската градина. Събитието ще се проведе в пространството между алеята за КЦ "Морско казино“ и детската площадка при ул. "Агоп Мелконян“.

***

Варна.

От 10.00 часа в хотел Rosslyn Dimyat ще се проведе варненското издание на кариерния форум Дни на кариерата – ИТ, Комуникации и Аутсорсинг 2022. Най-големият специализиран кариерен форум е посрещал над 15 500 посетители и е представил над 800 фирми участници

***

Варна.

От 14.30 часа в зала 1 в Икономически университет  –   Варна ще се проведе дискусия по актуални актове на Икономическия и социален съвет на Република България (ИСС).

***

Велико Търново.

От 11.00 часа в зала Европа на Ректората на ВТУ “Св.Св.кирил и Методий",  център Амалипе организира национална среща на ромските жени със специален гост Илияна Йотова

***

Велинград.

От 14.30 часа в Центъра за специална образователна подкрепа, на бул. "Съединение“ 256, вицепремиерът по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев ще посети Велинград. Поводът е да се срещне с деца от района, участвали в конкурса за рисунка "С очите си видят бедата“ – съвместна инициатива на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“, Министерството на образованието и науката и Националния дворец на децата.

***

Видин.

От 11.00 часа  в  залата на Общинския съвет заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова ще поздрави участниците в дискусионна среща на тема: "10 години Видинска читалищна мрежа". 

***

Видин.

От 18.00 часа в залата на Драматичен театър "Владимир Трандафилов" ще се състои концерт-спектакълът "60 години Градски духов оркестър - Видин", със специалното участие на Николай Станоев.

***

Враца.

От 19.00 часа в камерна зала на ДКТ ще бтде поставена постановката "Хотел между тоя и оня свят"  от Ерик-Еманюел Шмит

***

Враца.

От 19.00 часа в градска концертна зала ще се състои концерт на  Симфониета-Враца "Музика на Корея"

***

Димитровград.

От 13.00 часа в заседателната зала на Община Димитровград, главният изпълнителен директор на "Български пощи“ Богдан Теофанидис ще пусне в употреба пощенско-филателно издание на тема: "75 години от създаването на Димитровград“.

***

Добрич.

От 09.30 часа в малката зала на Община Добрич ще се проведе пресконференция по повод проект "Възобновяема енергия и енергийна ефективност в община Добрич“.

***

Дупница. 

От 10.30 часа в местността Вангелова чешма ще се проведе мащабно пожаро-тактическо учение на РД ПБЗН. 

 ***

Кюстендил. 

От 14.00 часа в кабинета на председателя на Общински съвет – Кюстендил ще се състои пресконференция във връзка с предстоящо заседание на местния парламент.  

***

Разград.

От 19.00 часа в Общински културен център ще бъде поставена комедията от Джо Ортън "Обир“.

***

Сливен.

От 18.00 часа ще се проведе факелно шествие и церемония за отбелязване на 200 години от рождението на Добри Чинтулов. В шествието ще се включат ученици от ППМГ "Добри Чинтулов“, които ще се движат с факли в ръце по лъчове от различни части на Сливен. Те ще се съберат на пл. "Хаджи Димитър“, където е предвиден тържествен ритуал. Ще бъдат поднесени цветя пред бюста на Добри Чинтулов.

От 19.00 часа в зала "Зора“, ще се състои концерт на смесен хор "Добри Чинтулов“ и Обединена школа по изкуства "Мишо Тодоров“ при НЧ "Зора-1860“.

***

Стара Загора.

От 11.00 часа в Зала 2 на Община Стара Загора, ще се проведе пресконференция на организаторите на Фестивал на оперното и балетно изкуство – Стара Загора 2022

***

Стара Загора.

От 17.30 часа, в зала "П. Р. Славейков“ на Общинска администрация Стара Загора ще се проведе среща с граждани на тема "Общината – по-близо до гражданите: Какво е направено и какво още следва да се направи“. Форумът се реализира в партньорство между Община Стара Загора и Международния републикански институт (IRI) и поставя акцент върху гражданското участие и ангажираност на общинско ниво.

***

Стара Загора.

От 18.00 часа в РБ "Захарий Княжески“, ще бъде представена книгата "Къде изчезна Федерер?“ на Петър Драгиев и Леда Драгиева. Събитието е част от Есенни литературни дни 2022

***

Стара Загора.

От 19.00 часа Драматичен театър "Гео Милев“ ще бъде поставена постановката "Трите изстрела“ по Агата Кристи

***

Стара Загора.

От 19.00 часа в Оперен театър ще бъде представен балетът "Дон Кихот“  от Лудвиг Минкус

***

Хасково.

От 10.00 часа на паркинг "21 век",  кметът на Община Хасково Станислав Дечев ще даде брифинг относно предстоящото  стартиране на реалната работа на общинските паркинги "21 век" и "Аида".

***

Хасково.

От 17.30 часа в ХГ "Форум“ ще бъде открита изложба живопис, организирана със съдействието на Институт за културно наследство България - Италия

***

Хасково.

От днес до неделя в Хасково в ДКТ "Иван Димов“ се провежда Международен конкурс за цигулари и 47-и Музикални дни "Проф. Недялка Симеонова“