София.

От 09.30 часа във Френския институт в София ще се проведе конференция по повод Световния ден за безопасен аборт. Събитието е организирано от коалиция от организации, които се застъпват за универсален достъп до здравни грижи с фокус сексуалното и репродуктивно здраве. Изпращам ви прикачена и позиция за приемане на национална програма за сексуално и репродуктивно здраве.

София.

От 10.00 часа в Rosslyn Central Park Hotel, бул. "Витоша“ 106, ще се проведе конференция на тема "Българските пътища в сянката на войната“. Събитието се провежда в рамките на проект на БОЛД "Изграждане на капацитет на БОЛД в отговор на новите предизвикателства“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство

София.

От 11.00 часа в Пресклуба на БТА в София ще се проведе брифинг на Коалиция за климата в България.

София.

От 12.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на Сдружението на общинските болници в България, което организира кръгла маса на тема: "Има ли бъдеще общинското здравеопазване в България?

София.

От 14.00 часа в Пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на тема: "България - домакин на Международна конференция на спедиторски организации от Югоизточна Европа. НСБС на 30 години".

София.

От 18.00 часа в Топлоцентрала ще бъде открита изложбата РЕАЛНО/ПРИВИДНОРЕАЛНО на Юлиян Табаков.

Благоевград.

От 11.00 часа в зала "22 септември“ – Благоевград, ще се проведе пресконференция по проект "Интегрирани мерки за приобщаване и овластяване на ромите в община Благоевград", който се осъществява с финансовата подкрепа на  Програма "Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи“

Видин.

От 11.00 часа в сградата на съда – ул. "Цар Симеон Велики“ № 3 ще се проведат Дни на отворени врати в Административен съд-Видин -

Добрич.

От 19.00 часа в Огледална зала "Нели Божкова“, ще се проведе концерт на Йоанна Русева – цигулка  и Гийом Венсан – пиано. Концертът е част от проекта "Нова музикална сцена“ на агенция "Елит проджектс мениджмънт“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура“ по Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации със съдействието на Община град Добрич

Добрич.

В Окръжен съд – Добрич ще бъде открита изложба "Вълшебна градина“ на Ателие "Стела и Дара“ при Младежки център – Добрич с ръководител Стела Славова

Ловеч.

От 11.00 часа в Ловчанско читалище "Наука 1870 г.“ ще се проведе обучение  за членове на следните СИК в които ще се гласува с хартиени бюлетини.

Русе.

От 11.00 часа в Екомузей Аквариум ще се проведе пресконференция, в рамките на която ще бъдат представени детайли във връзка с реализирането на одобрен проект на Регионален исторически музей – Русе.

Смолян.

От 11.00 часа в зала 247 на Общинската администрация в Смолян ще се проведе пресконференция за представяне на проект "Рехабилитация и модернизация на системата за външно изкуствено осветление на гр. Смолян  по програма "Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014 – 2021. Програмен оператор на програмата е Министерство на енергетиката.

Сливен.

От 10.00 часа в Пресклуба на БТА в сградата на Областна администрация, Минчо Афузов ще даде пресконференция на тема:  "Участие на Областна администрация Сливен в  организационно-техническата подготовка на изборите за 48-мо Народно събрание  на 2 октомври 2022 г.".

Стара Загора.

От 10.00 часа в залата на Административната сграда на МТСП - Стара Загора, с адрес: ул."Стефан Караджа" № 8, етаж 4 , ще се проведе пресконференция,  на която трите агенции към Министъра на труда и социалната политика, ще представят резултатите от дейността си за предходния месец, както и други актуални за момента теми.

Търговище.

От 17.30 часа на сцената пред Община Търговище, се състои общ концерт на Духовия оркестър, Женски хор "Златна лира“ и Професионален фолклорен ансамбъл "Мизия“. Поводът е Световният ден на музиката, който отбелязваме на 1 октомври.

Шумен.

От 10.00 часа в зала 363 на общината ще бъде представен проектът за реконструкция на Хиподрума. В края на 2020 година Министерският съвет гласува на последното си заседание целеви трансфер към община Шумен в размер на 4 млн. лв. Беше изготвен генерален план за реконструкция и реновиране на спортния комплекс "Хиподрум – Кабиюк“.

Предизборни събития:

София.

От 9.00 до 16.00 часа ще се проведе Демонстрационно пробно гласуване с машина на ет. 2 на ДКЦ 25 в ж.к. "Младост 3“.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани в Южния парк от страната на ул. "Нишава“.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани пред "Сити център“.

София.

От 10.00 до 14.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на Лъвов мост от страната на общинската администрация район "Сердика“.

София.

От 15.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани в парк "Възраждане“.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на пазара в кв. "Овча купел 1“.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Обеля“ от страната на ж.к. "Обеля 2“.

Видин.

От 13.00 часа в Националния пресклуб на БТА във Видин, ще се проведе пресконференция на представители на ПП НФСБ. Ще бъде представена кандидат - депутатската листа на партията в 5 МИР - Видин.

Пловдив.

От 10.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция, на която ще бъдат представени приоритетите на ПП "Русофили за възраждане на отечеството" в региона и целите и задачите от програмата на партията