София.

От 10.00 часа в галерия "Средец“ на Министерството на културата ще се състои официална церемония по награждаването на ефрейтор Иван Димитров с грамота на Министерството на културата за принос в опазването на културното наследство на Република България. Отличието – специална грамота и парична награда, ще бъде връчено на ефрейтор Димитров от министъра на културата проф. Велислав Минеков и в присъствието на министъра на отбраната Димитър Стоянов, генерал-лейтенант Димитър Илиев,  заместник-началник на отбраната на Република Българи

Враца.

От 19.00 часа в градска концертна зала ще се състои концерт на Симфониета Враца "Да помним маестро Валери Вачев". Диригент: Малкълм Юен

Добрич.

На пл. "Свобода“ ще бъде открита изложба на открито "Улици и спомени. 140 години от преименуването на град Добрич“

Добрич.

Днес в сайта на Регионална библиотека "Дора Габе“, ще се състои представяне Дигитална колекция от микрофиши на добруджански вестници, излизали в периода 1901-1944 г. по повод 25 септември – Ден на град Добрич и 82 години от възвръщането на Южна  Добруджа към България. Проявата е посветена на Европейската година на културното наследство 2022.

Казанлък.

От 16.00 часа в Исторически музей "Искра“, гр. Казанлък , ще бъде отбелязана 120-годишнината от освещаването на храм-паметник "Рождество Христово“ – Шипченски манастир.

От 18.00 часа, ще бъде открита изложба.

Карлово.

От 10.00 часа в Малка зала на Културен дом – Карлово, ще бъде открита Конференцията на Центъра за стопанско-исторически изследвания. В събитието ще участва проф. Шевкет Памук, London School of Economics and Political Science 

Малко Търново.

От 10.00 часа при Граничен контролно-пропускателен пункт Малко Търново, заместник-министър председателят по обществен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев и министърът на земеделието Явор Гечев ще направят съвместна проверка на състоянието на горските пътища, както и на сечи в района на Малко Търново.

Плевен.

От 10.30 часа  в Регионалния център за ранна интервенция на уврежданията – Плевен (адрес: град Плевен, ул. "Дойран“ №81), ще се проведе пресконференция по проект "Продължаване дейността на Регионален център за ранна интервенция на уврежданията – гр. Плевен“.

Пловдив.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция, в рамките на която Ашим Хаджиасан ще даде подробности около казуса с къщата му и ще разкаже за негови разкрития за престъпления, извършени от служебни лица.

Русе.

От 17.00 часа в Лапидариумa на Регионален исторически музей – Русе ще се проведе Международен ден на лешояда в партньорство с Българско дружество за защита на птиците (БДЗП). Събитието е част от проект "Нова надежда за египетския лешояд“ и проект "ПрилеПтици – нашите летящи приятели“ на Сдружение "Приятели на музея“ по Програма "Култура“ на Община Русе, направление "Творчески проекти в областта на изкуствата и културата“.

Свищов.

От 11.00 часа пред храм "Св. Троица“ Община Свищов ще раздаде храна на възрастни хора и на лица в неравностойно физическо и социално положение.

От прясно приготвената храна могат да се възползват всички желаещи, отговарящи на посочените критерии, без да е необходимо предварително записване. Желателно е гражданите да си носят лични съдове за съхранение и пренасяне на храна, която в случая ще включва супа, основно ястие, десерт и хляб.

Свищов.

От 17.30 часа в художествена галерия "Николай Павлович" в Свищов ще бъде открита поредната 45-та сборна изложба на свищовски художници. Мероприятието е традиционно за празниците "Свищовски лозници", като ежегодно в него се включват десетки творци от общината. Тази година в изложбата ще вземат участие 25 творци.

Стара Загора.

От 18.00 часа в с. Ракитница, ще започне Фестивал на виното и културното наследство Августиада - 20220 г.

Стара Загора.

От 19.00 часа пред РИМ  - Стара Загора, ще бъде открита инициативата Нощ на изкуствата

Предизборни събития:

София.

От 12.00 часа пред Централната избирателна комисия (централен вход откъм МС) ВМРО организира протест против безконтролното отваряне на секции в Турция.

Сливен.

От 13.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на лидера на "Изправи се България" Мая Манолова и водачът на листата в 21 МИР-Сливен Стефан Пасков

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани пред магазин "Фантастико“ в кв. "Драгалевци“.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на Лъвов мост от страната на общинската администрация район "Сердика“.

София.

От 18.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 24 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на площада в кв. "Враждебна“.

София.

От 10.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на площада в кв. "Курило".

София.

От 15.00 до 19.00 часа ще се проведе Демонстрационно пробно гласуване с машина в РС на БСП – Надежда (ул. "Дравски бой“ №6).

София. 

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Люлин“.