София.

От 08,00 часа на бул. "Ал. Маринов“, в локалното платно под Академията на МВР, ще се проведе брифинг, по повод Дни на безопасност на пътя в периода от 16 до 22 септември 2022 г. под мотото "Остани жив и спаси живот“.

София.

От 09.00 до 18.00 часа, по повод на своята годишнина, Музеят на авиацията е подготвил специална програма с разнообразни изненади и атрактивни изживявания за посетителите

София.

От 10.00 часа представители на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата" съвместно с Инициатива "Отрази светлина“ ще изнесат открит урок по пътна безопасност за учениците от 119 СУ "Акад. Михаил Арнаудов“ в град София

София.

От 10.00 часа служебното правителство ще проведе редовно заседание.

София.

От 11.00 часа, в Учебния център на БЧК по първа помощ за кандидат-водачи на МПС в София, бул. "Дондуков“ 61, представители на Пътна полиция към ГД "Национална полиция“ ще изнесат открит урок по пътна безопасност. Бъдещите шофьори ще се запознаят с пътната обстановка в страната и с най-честите причини за пътнотранспортни произшествия.

София.

От 14.00 часа в НУЛЦ на БЧК – с. Лозен, Планинската спасителна служба на БЧК организира обучителен курс за спасителни кучета и техните водачи от отрядите в цялата страна. В курса се усвояват техники и умения за работа при бедствия и аварии и търсене на изгубени.

София.

От 18.00 часа в СБХ – ул. "Шипка“ 6, зала 1С ще бъде открита изложбата "Вътрешно спасение“

Благоевград.

От 10.00 часа във фоайето на Драматичен театър "Никола Вапцаров“ – Благоевград, ще се проведе  пресконференцията по случай обявяването на Балкански театрален фестивал 2022, който ще се проведе от 24-ти до 29-ти октомври.

Варна.

От 19.00 часа в Градската художествена галерия,  прочутата пианистка Пламена Мангова ще представи  новия си проект "Интимни писма“.

Видин.

От 10.00 на ул. "Широка“, в района на пешеходната пътека при подхода към ОУ "Иван Вазов“ възпитаници на видинската детска градина "Арабела“, със съдействието на видинските полицаи, ще раздават флаери на водачите на превозни средства в областния град.

Враца.

От 17.00 часа в зала Нова история при РИМ-Враца ще бъдат представени любопитни факти, свързани с 114-та годишнина от обявяването на Независимостта на България.

Добрич.

От 19.00 часа в Драматичен театър "Йордан Йовков“ ще се играе Спектакъла "Женско царство“ от Ст. Л. Костов на Драматичен театър "Йордан Йовков“

Добрич.

От 19.00 часа в Младежки център – Добрич ще се играе Комедиен спектакъл "Шкумбата – луд за отвързване“

Малко Търново.

От 10.00 часа, детска градина "Ален Мак“ в с. Звездец, община Малко Търново, Регионалната инспекция по околната среда и водите - Бургас се включва в Европейската седмица на мобилността, съвместно с Областна дирекция на МВР - Бургас с посещение, беседа, игри с детски градини за пътната безопасност

Русе.

От 15.00 часа в Регионалната библиотека "Любен Каравелов“ Теодора Евтимова, ще бъде открита изложба посветена на 114-ата годишнина от Независимостта на България.

Свищов.

От 19.30 часа на пл. "Алеко" ще се състои втория поред концерт, част от празниците "Свищовски лозници".

Хасково.

От 11.00 часа, в залата на 2 етаж в Община Хасково-пресконференция по повод предстоящия Джаз фест в Хасково. 

Шумен.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на ръководители, треньори и състезатели на Баскетболния клуб "Шумен“ по повод участието му в Националната баскетболна лига и началото на първенството.

Предизборни събития:

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на метростанция "Бизнес парк“.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 23 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани на пазара "Иван Вазов“.

София.

От 9.00 до 14.00 ще се проведе Демонстрационно пробно гласуване в машина на Женския пазар.

София.

От 16.00 до 19.00 часа кандидати за народни представители от "БСП за България“ в 25 МИР ще се срещнат със симпатизанти и граждани в Северния парк на входа от ж.к. "Свобода“.

Видин.

От 16.30 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на представители на КП "Продължаваме промяната". В пресконференцията ще участват кандидат-депутатите от листата на коалицията в 5 МИР - Видин и Иван Христанов, заместник- министър на МЗГ в кабинета "Петков".

Хасково.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА ще се проведе пресконференция на политическата сила по актуалните приоритети  на партията и участието и в предстоящите парламентарни избори за 48-мо Народно събрание на 2 октомври. Ще участват: Желю Желев – водач на листата в 29 МИР – Хасково, д-р Атанас Панчев – водач на листата в 27 МИР – Стара Загора, Женя Илиева – водач на листата в 31 МИР- Ямбол и Елена Ангелова / гражданска квота /- трета в листите на партията в 29 МИР – Хасково и 22 МИР – Смолян.